Nieuw

Martelvrouw goedgekeurd als nieuw hoofd van de CIA

De Amerikaanse Senaat heeft Trump’s nominatie van Gina Haspel als nieuwe directeur van de inlichtingendienst CIA goedgekeurd. Ze wordt de eerste vrouw op de post, ondanks haar verleden van wrede martelingen.

Donald Trump heeft Gina Haspel aangesteld als nieuwe CIA-chef en nu heeft de senaat de nominatie goedgekeurd met 54-45 stemmen.

Haspel is 61 jaar oud en heeft 30 jaar voor de organisatie gewerkt, inclusief als geheim agent.

Maar zij wordt de eerste vrouwelijke baas van de CIA, misschien niet zo boeiend als haar geschiedenis over martelingen, of ‘onzachte ondervragingsmethoden’, zoals het ook werd genoemd.

Naar verluidt moet zij achter de door de Verenigde Staten geïntroduceerde martelprogramma’s zitten die de VS invoerden na de terroristische aanslagen tegen het World Trade Center in New York 2001.

Tussen 2003 en 2005 leidde ze een geheim verhoorproject waarbij ze zelf bij martelingen van vermoedelijke terroristen zou zijn aanwezig geweest.

Ze zou ook een geheime martelcentra in Thailand hebben geleid, waar de gevangenen werden onderworpen aan verschillende vormen van foltering. Onder andere werd een gevangene gedwongen om 83 schijnverdrinkringen te ondergaan en werd hij telkens opnieuw leven ingeblazen door een arts. Hij werd toen vrijgelaten omdat de foltering geen rationele informatie opleverde.

De martelmethoden van Gina Haspel werden gefilmd maar het bewijsmateriaal werd in 2005 vernietigd – op bevel van haarzelf.

De ondervragingscentra werden gesloten door voormalig president Barack Obama, die ook marteling verbood. Tegelijkertijd kondigde hij aan dat hij geen van de verantwoordelijke personen zou vervolgen. Trump heeft betoogd dat foltering werkt, maar heeft nog niet besloten of hij het opnieuw zal legaliseren.

Haspel heeft beloofd geen foltering te gebruiken als ze de nieuwe CIA-chef wordt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.110 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7706 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Martelvrouw goedgekeurd als nieuw hoofd van de CIA

 1. Johan P // mei 18, 2018 om 21:10 //

  Ogottegottegot. Martelvrouw? Doe even normaal zeg.
  Zelf heb ik me ook onderworpen aan waterboarding, gewoon om het uit eerste hand mee te kunnen maken. Arts aanwezig een een stel ex-groene baretten die het uitvoerden. Is het aangenaam? Nee, natuurlijk niet. Is het martelen? Ik ben van mening dat dat een overdreven stelling is.

  Ik ben principieel tegen martelen omdat het domweg het grote risico met zich meebrengt dat iemand zaken gaat vertellen die hij denkt/verwacht dat de ondervragers willen horen. Dat komt de betrouwbaarheid niet ten goede.

  Maar men dient zich toch echt te realiseren dat we een probleem hebben met de islamitische gemeenschap en de jihadi’s in het bijzonder. Die zijn niet vriendelijk, die zijn niet te vertrouwen en die zijn niet om te praten met lieve woordjes.
  Zullen er onschuldige mensen aan worden onderworpen? Ja, dat is helaas iets waar vrijwel niet aan valt te ontkomen. Moet dat dan voor lief worden genomen? Ja, wat mij betreft wel. Een staat dient er alles aan te doen de eigen veiligheid en die van de burgers veilig te stellen. Het lief behandelen van terroristen geeft in dat opzicht een volkomen verkeerd signaal af.

  Het is net zo-iets als de Conventie van Geneve. Het klinkt allemaal leuk en hoogstaand, maar is volkomen onzinnig als men er eens echt over nadenkt.

  Like

 2. Ik heb het zelf ook mee mogen maken tijdens mijn diensttijd in Seedorf, zonder arts, maar reeds toen al nam ik er afstand van en deed er niet aan mee, niet als “krijgsgevangene” en ook niet als “verhoorder”. Voor mij gevoel blijft het folteren, in welke omgeving of reden dan ook. Maar inderdaad zag ik enkele individuen die er een zeer ongezonde genoegen in beleefden.

  Like

 3. Tijdens een twee weken veldoefening in de winter van 1979 op de lüneburger heide hadden we twee commando’s uit Rosendaal als gast. De stakkers werden na een week terug naar de kazerne gebracht omdat de arts bevroren oren ofzo iets had vastgesteld. De hele compagnie had zwaar het vermoeden dat ze zelf de veldtocht hadden afgeblazen.

  Like

 4. Ik kreeg in mijn diensttijd tien minuten koude harde brandslang waterstraal op mijn blote lijf. Je werd er hard van……enig nadeel…..ik kan niet meer tegen kou….en daarom zit ik nu hier.

  Like

 5. Johan // mei 19, 2018 om 12:43 //

  Een martelwijfje aan het hoofd van de CIA. Toe maar. Het kan niet op bij die Amerikanen.
  Als er maar veel geweld aan te pas komt, dan lijkt het in hun ogen in orde.
  Afgelopen week behaalden ze overigens het trieste record van de 22e school-schietpartij van dit jaar. Hoe ziek ben je dan wel niet ?
  Welk volk vermoordt doelbewust zijn eigen landgenoten ? Zo ongeveer iedere week is het wel een keer raak. Er is geen enkel land ter wereld, waar zoiets plaats vindt behalve de VS. Hoe is het mogelijk ?
  Het is een compleet gestoord en geschift volk. In het verlengde daarvan is het een gevaarlijke
  ontwikkeling dat deze lieden een grote inbreng hebben wat betreft de Europese veiligheid.
  Het al of niet inzetten van de Navo wordt bijvoorbeeld grotendeels door hen bepaald.

  Like

 6. Kijk, nou komen de verhalen naar buiten of dat dienstplicht.
  Waarvan anders altijd beweerd wordt dat het de mooiste tijd is die ze mee gemaakt hebben met echte makkers onder mekaar die voor mekaar opkomen.
  Martelingen, koude water douches…….en nog veel meer ellende.
  Heb ik toch niet verkeerd gehad door het te weigeren.
  Na 2 weken gezeik over hoe ik mijn ondergoed en sokken moest opvouwen, had ik het wel gezien daar.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s