Nieuw

Belgische minister van financiën wil onderzoek naar de kosten van immigratie

foto ter illustratie

De federale minister van Financiën Johan Van Overtveldt (Nationalist) heeft de Nationale Bank van België gevraagd een studie uit te voeren naar de kosten van migratie voor de Belgische samenleving.

In zijn ochtendnieuws en actualiteitenprogramma “De Ochtend” op VRT Radio 1 zei de heer Van Overtveldt: “Ik denk dat er grote behoefte is aan enige objectiviteit in het debat over deze kwestie”.

Wel jammer dat je het dan door de ‘Nationale Bank’ uit laat rekenen die verre van objectief is. De enige drie landen in de wereld die nog een onafhankelijke Nationale Bank hebben zijn Noord-Korea, Iran en Syrië, en die moeten alledrie kapot. De rest is in handen van de Rothschild’s en aanverwant gajes.

Er zijn al studies uitgevoerd naar de kosten van migratie, waaronder een studie die met steun van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is uitgevoerd.

De bank wiens taak het is om landen in eeuwigdurende schuldslavernij te houden, lees Confessions of an Economic Hitman van John Perkins. Die bank heeft een zelfde belang, jaag landen op kosten en zorg dat ze nooit van hun VERPLICHTE staatsschuld aan het internationale bankierskartel afkomen.

Eerder zei de Gentse hoogleraar Internationale Economie Ilse Ruyssen dat de netto financiële balans voor landen die migranten opvangen positief is.

Als 90% linea recta de bijstand ingaat dan kán dat simpelweg niet waar zijn. Het BBP zal misschien wat omhoog gaan, omdat er wat meer geld rondgestrooid wordt, maar dat is niet hetzelfde als een positieve financiële balans.

De heer Van Overtveldt zegt echter: “Dit waren vooral internationale studies. België heeft een zeer specifieke staatsstructuur. Het is dus nuttig om een gerespecteerde instelling zoals de Nationale Bank te vragen om de verschillende aspecten in detail te bestuderen.

Tot de verschillende aspecten behoren migratie door asielaanvragers, gezinshereniging hier en migratie voor werk.

“Laten we proberen wat objectiviteit te brengen in kwesties waarover voortdurend wordt gediscussieerd. Op die manier zullen we een emotioneel debat objectiever maken, niet alleen onder het grote publiek, maar ook onder de wetgevers”.

“Er bestaat reeds een studie
De Vlaams-christen-democratische vicepremier Kris Peeters staat kritisch tegenover de plannen van de heer Van Overtveldt. De heer Peeters vertelde aan de VRT News dat “de Nationale Bank al in 2016 berekeningen heeft gemaakt”.

“De Hoge Raad voor de Arbeid voert ook onderzoek uit. Waarom een aanvullend onderzoek aanvragen als er al onderzoek is gedaan?

Uit een studie van de Nationale Bank van 2016 naar het effect van de migratiecrisis van 2015 bleek dat het “cumulatief effect op het bbp” 0,17% bedroeg.

Bron:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws.english/Politics/1.3199339

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8949 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on Belgische minister van financiën wil onderzoek naar de kosten van immigratie

 1. Als ze dan niet sjoemelen met de cijfers zullen ze er bijna een hartstilstand van krijgen!

  Like

 2. Like

 3. Fransdo // mei 18, 2018 om 20:28 //

  Maar ze gaan wel sjoemelen met die cijfers. Het is in België niet anders dan in Nederland. Ook hier houdt men de kosten graag verborgen. Trouwens met de kosten van immigratie alleen ben je er niet. Indirecte kosten zoals de toename van de misdaad, de politie, het gevangeniswezen en het feit(!) dat de 7% allochtonen hier in Nederland al meer bijstandsuitkeringen genieten dan de 93% autochtonen bij elkaar. Tja, als ik zo zou hebben lopen blunderen dan zou ik dat ook graag verborgen willen houden. Wel betalen we hier steeds meer belasting. Tijdens de crisis kwam de overheid toen nog weg met de smoes om de hoge BTW te verhogen. Dat kun je van de verhoging van de lage BTW in deze tijd van herstel nu niet meer zeggen. Ergo, die kosten zijn er wel degelijk en wij burgers mogen voor die ongein opdraaien.

  Like

 4. templars2017 // mei 18, 2018 om 21:54 //

  Hij/zij die een politieker gelooft op zijn woord is niet goed wijs en dus een verward persoon.
  Als je vraagt aan het instituut om de cijfers te controleren dewelke ze zelf opleggen dan is dat een maat voor niets ,doe de moeite en zie wie het conglomeraat uitmaakt dat als “nationale bank” wordt verkocht aan de bevolking,merendeel denken nog altijd dat deze van de staat is ,het is de nationale bank die de staat controleert en bepaald hoeveel schuld ze hebben en zullen hebben niet andersom .
  Zolang mensen in die fabel geloven stevent het land ,en ook al de anderen ,af op een catastrofe.
  De staat beheert niet het geld van de nationale bank,de nationale bank beheerd de staat ,hoe wil je dan een welvaartstaat in stand houden ,het hele regeringsapparaat zijn de hoeren van het kapitaal dat hen dicteerd.

  Like

 5. Merel // mei 18, 2018 om 23:50 //

  Het kost gewoon heul veul geld, daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben

  Like

 6. Scrutinizer // mei 19, 2018 om 06:08 //

  Inmigratie als dusdanig kost z.g.a niets.
  Laat de Huawei expats maar aanrukken. Chinese ingenieurs van top universiteiten zijn zeer productief.
  Wat wel veel kost zijn uitkeringen en sociale woningen. Het is dus gewoon zaak die niet aan te bieden aan wie niet minstens 3 jaar bijgedragen heeft. Voer die doodsimpele maatregel in en scheidt effectief het kaf van het koren. De Chinese ingenieurs en Indische ITers blijven komen maar de stroom hangmatimmigranten zakt in als
  een bloempudding.
  Daar hoef je de nationale bank geen dure studie voor te laten uitvoeren, die behalve geld ook tijd kost terwijl ondertussen de toestroom maar blijft komen.

  Like

 7. Fransdo // mei 19, 2018 om 14:37 //

  @Scrutinizer. Wat dacht je wat een échte vluchtgeling kost? Wat dacht je wat zo’n hangmatimmigrant kost? Die krijgen eerst te horen van de IND dat ze niet kunnen blijven omdat ze geen erkende vluchteling zijn. Die gaan vervolgens vijf jaar procederen om toch te kunnen blijven. In die tijd moeten ze een woning en uitkering hebben, ziektekostenpolis en gratis tandzorg. Dan zijn er die (S)Linkse asieladvocaten. Betaal jij die of komt ook dat voor rekening van de Nederlandse belastingbetaler? In die vijf jaar vernederlandsen de kinderen die zij hebben meegenomen met als gevolg een zieligheidsoffensief want je kunt die kinderen volgens de Linkse Kerk natuurlijk niet weer terugsturen naar de middeleeuwen waar hun ouders vandaan komen. En natuurlijk kun je die ouders dan ook niet terug sturen want anders scheidt je ouders van hun kinderen en dat is ook o zo wreed. En dus moet er een geheim (want zo iets zie je niet in Nieuwsuur) Generaal Pardon komen. De ouders vernederlandsen echter niet mee. Sterker nog, die spreken na vijf jaar nog geen woord Nederlands en dus is hun toekomst in de bijstand verzekerd. Na vijf jaar krijgen zij de welbekende naam van ‘uitgeprocedeerde asielzoeker’. En dan wordt het kraken of een Generaal Pardon en in een enkel geval daadwerkelijke terugsturing om de schijn op te houden waarschijnlijk voor alleenstaanden

  Geen Linkse Hond heeft zich in die tussentijd echter afgevraagd hoe wreed het in 1e instantie dan wel niet is om die ouders hier toe te laten nadat die al compleet veroosterd zijn. Een zogenaamd terugkerend maar vernederlandst kind kan zich nog wel makkelijk aanpassen, een volwassene niet maar dat maakt de Linkse Kerk helemaal niet uit. De integratie is daarom ook vierkant mislukt maar dat deert de Linkse Kerk helemaal niet. Ik denk ook dat het integreren meer een Linkse smoes was dan een serieuze poging want dat het zou mislukken had ik je ook nog wel kunnen vertellen.

  Kort samengevat: die kinderen van een jaar of 10 zijn al te vernederlandst om nog terug te sturen maar de ouders waren nog niet te veroosterd om ze hier in grote getale toe te laten, althans volgens de logica van de Linkse Kerk hetgeen eigenlijk geen logica is.

  Het is zo WAANZINNIG dat hier nog geen passend Nederlands woord voor is uitgevonden. Althans ik ken de overtreffende trap van waanzinnig in 10-voud niet.

  Deze WAANZIN kost goudgeld …….. ons goudgeld!!!!

  Welkom in de Multiculturele samenleving met de nadruk op multi want één samenleving zal het de eerstkomende 500 jaar niet meer worden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s