Nieuw

Amerikaanse mainstream media (en Joop, again) vervalsen de strekking van Trump-citaat

Screenshot

“De journalistiek is echt dood”, merkt een populaire talkshowhost op nadat het citaat van Trump uit zijn context is getrokken.

Aan het einde van 2017 werd de Verenigde Staten opgeschrikt door een ongewoon brute moord waar een man 100 keer met een was gestoken, zijn hoofd afgesneden en zijn hart eruit gesneden.

De daders, die werden beschreven als “nieuw aangekomenen”, behoorde tot MS-13 – een Latijns-Amerikaans crimineel netwerk van straatbendes in Midden-Amerika en de Verenigde Staten.

President Donald Trump heeft al lang voordat hij aan zijn presidentschap begong een soort van oorlog met de grote Amerikaanse media, waarvan hij een aantal met een terugkerend patroon “fake nieuws” noemt, een term die op donderdag weer in gebruik kwam.

Toen Trump deelnam aan een rondetafelgesprek over de zogeheten Sanctuary steden, waar illegale immigranten ongestoord mogen leven, kwam MS-13 ter sprake.

Trump zei dat MS-13 geen mens waren, maar dieren, dit werd vervolgens opgepikt door de mainstream media en werd uit zijn context getrokken. Men vertelde niet wat Trump precies had gezegd, maar gaf slechts een gedeelte van het gesprek weer – met de bedoeling een valse voorstelling te geven dat hij het over illegale immigranten in het algemeen sprak.

In de C-SPAN-clip die is uitgekozen om te publiceren, neemt men niet de vraag mee die werd gesteld vlak voordat het begint, die zich handelde over alleen MS-13.

In de clip met het hele gesprek kun je zien hoe MS-13 ter sprake is en Trump om 24:30 reageert op de bende.

https://www.c-span.org/video/standalone/?445674-1/roundtable-santuary-cities-immigration-laws
Dave Rubin, gastheer van een populaire chatshow op YouTube, en met een extreem links verleden, constateert in een Twitterbericht “De journalistiek is echt dood”.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6675 Articles)
Journalistiek zou onaangenaam moeten zijn, een streven waar wij graag aan voldoen. Ai, ai, ai.

2 Comments on Amerikaanse mainstream media (en Joop, again) vervalsen de strekking van Trump-citaat

  1. Like

  2. Taadaa:

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s