Nieuw

Verplicht varkensvlees eten en alcohol drinken: zo gaat het eraan toe in heropvoedingskampen voor moslims in China

“Mijn enige ‘misdaad’ was dat ik moslim was en buurland Kazachstan had bezocht.

Op basis daarvan werd ik opgepakt, drie dagen agressief ondervraagd en voor drie maanden naar een ‘heropvoedingskamp’ gestuurd.” Dat vertelt Kayrat Samarkand (30), een van de naar schatting honderdduizenden tot een miljoen moslims uit de Chinese provincie Xinjiang die al opgesloten werden in speciale kampen om andersdenkenden te breken.

200 van hen werden ervan verdacht ‘religieuze extremisten’ te zijn. Anderen waren in het buitenland geweest voor het werk of de studies, hadden telefoontjes uit het buitenland gekregen of waren gewoon gespot toen ze naar de moskee gingen om te bidden.

HLN >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10074 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on Verplicht varkensvlees eten en alcohol drinken: zo gaat het eraan toe in heropvoedingskampen voor moslims in China

 1. antiislamnu // mei 17, 2018 om 21:35 //

  Ik ben gek op Chinees héérlijk

  Like

 2. Ja ik ben ook een hele extreme moslim schep nog maar een keertje op en schenk nog maar een keer vol wel sate saus erbij graag en zoetzuur

  Like

 3. danny // mei 18, 2018 om 02:29 //

  ik hoop dat het moslimongedierte zal stikken in de varkensvlees en de alcohol.

  Like

 4. Scrutinizer // mei 18, 2018 om 08:32 //

  Vandaag moslims, morgen joden, daarna protestanten. Althans zo verging het bij de inquisitie die na de reconquista. De burocratie hief zichzelf niet op toen haar beoogde taak erop zat. Net zoals de Nato zich niet ophief na de val van de muur en sindsdien miljoenen slachtoffers maakte. Als men in China op deze manier opponenten behandelt, reken dan maar dat het niet bij moslims zal blijven. Separatisme werd als kwaad bestempeld. Als ooit de productieve Kantonezen, de Vlamingen der Chinezen, zich willen afscheiden, vrees ik dat ik wet hoe ze behandeld zullen worden…

  Like

 5. Johan P // mei 19, 2018 om 04:25 //

  China heeft altijd al die manier van aanpakken gebruikt. Niets nieuws onder de zon. Dat gaat al eeuwen lang zo. Waarom is het nu erger dan de situatie in Tibet bv? Dat nu toevallig de moslims aan de beurt zijn maakt het echt niet anders, niet erger of minder erg.
  Overigens is de druk op en zijn de acties tegen islam wel flink opgevoerd de laatste tijd, dat is waar. Maar anders dan Europa hanteert China een langere termijn visie. En ze volgen met argusogen wat er in Europa gebeurt. Wie kan het hen kwalijk nemen dat ze niet zitten te wachten op een groeiende invloed van islam? Ik in ieder geval niet. De beste manier is om het in de kiem te smoren.
  En daarbij kan men als het om islam gaat niet hard genoeg zijn, want islam heeft al 1400 jaar laten zien dat het niet schippert, niet onderhandelt, niet integreert en niet samenleeft.
  China ziet zichzelf als een groot land met een groots volk met een grootse historie. En als je de verschillende Chinese groeperingen vraagt dan zullen ze eerst Chinees voelen, niet heel veel anders dan moslims zich eerst moslim voelen. De Chinezen zijn echter niet van plan zich onder de voet te laten lopen en zullen niet toestaan dat groeperingen zich afscheiden (zie ook Taiwan) en dulden al helemaal geen alternatieve staatsvorm gebaseerd op een religie die eindeloos gewelddadig wordt als ze de kans krijgt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s