Nieuw

Duitsland en de hereniging met ‘Oost-Duitsland’

In 1989 viel de muur en een jaar later werd Duitsland herenigd, zo leren we op school en in de krant.

Heel Duitsland ? Nee, niet heel Duitsland. We leren dat Oost-Duitsland weer bij West-Duitsland kwam. In werkelijkheid kwam alleen Midden-Duitsland weer bij West-Duitsland. En Oost-Duitsland ligt tegenwoordig in Polen en Rusland.

Toen in 43/44 bleek dat de Russen in staat waren om de Duitsers op te rollen kregen de Amerikanen in ene haast en begonnen eindelijk werk te maken van de oorlog tegen den Duitser die ze het grootste deel van de oorlog volop gesteund hadden, want den Rus moest stuk en eigenlijk het liefst heel Europa minus de Britten. Het was gewoon business, maar niet de bedoeling dat de Russen zouden winnen.

Veel Duitse bedrijven die onmisbaar waren voor de Duitse oorlogsindustrie waren voor een habbekrats in Amerikaanse handen beland, nadat het land door de opgelegde bepalingen in het Verdrag van Versailles, de crisis van ”29 en de Weimar republiek aan de rand van de afgrond gebracht was. Terwijl Duitsland in 1916 de oorlog al gewonnen had, het Russische leger deserteerde, het Italiaanse was als altijd ingestort, het Franse was aan het muiten geslagen nadat er 600.000 dood lagen bij de Somme en Engeland afgesloten was van de buitenwereld en geen nieuwe munitie of voedsel meer kreeg omdat de Duitsers duikboten bleken te hebben waar nog nooit iemand van gehoord had. Er was geen schot gelost op Duitse bodem en geen buitenlandse soldaat had voet gezet op Duitse bodem. Toch bood Duitsland vrede aan. Het mocht niet zijn. ‘Iemand’ haalde de Engelsen over door te vechten en beloofde de Amerikanen in te schakelen, en zo geschiedde. ‘Iemand’ kreeg in ruil de Balfour-Declaration, en het Verdrag van Versailles was bedoeld om Duitsland voorgoed te slopen en leeg te roven.

Zo werd Opel van General Motors. Wij hebben daar hier een leuk stukje over staan.

In 1898 produceert de familie Opel haar eerste auto. Tijdens de crisis van de jaren dertig wordt het bedrijf verkocht aan General Motors dat in die periode ook de complete Amerikaanse vervoersinfrastructuur opkoopt en naar de sloop brengt, zodat mensen wel gedwongen waren om hun auto’s te kopen. Bussen, trams en treinen reden niet meer. Het was de Amerikaanse eigenaar van Opel dat 130.000 Blitz trucks bouwde voor het nazi-regime.

En pas in 2009 verkoopt het Amerikaanse congres, dan eigenaar van GM, Opel aan Frankrijk om de Duitsers te pesten.

Wat voor Opel gold, gold voor veel meer Duitse bedrijven.

Driftige afspraken in Jalta en de race naar Berlijn. De rest is bekend, de geallieerden waren nipt op tijd om West-Berlijn te bezetten, maar het omliggende land zou de komende decennia onder Sovjet invloed staan. Er kwam een luchtbrug en een muur. De Sovjets trokken nieuwe staatsgrenzen voor Polen en de DDR, waarbij Polen een stuk Duitsland kreeg en Rusland, winnaar in de oorlog tenslotte, een stuk Polen. Niks nieuws, want Polen is door de eeuwen heen altijd heen en weer geschopt.

Tot 1871 bestond Duitsland uit talloze keizerrijkjes, dat was een uitvloeisel van het ‘Heilige Roomse Rijk’. Het was vanuit Pruisen dat die eenwording in gang gezet werd. Dat Pruisen, van onmetelijke betekenis voor Duitsland, ligt tegenwoordig in Polen.

Een kaartje om aan te geven dat cultuurgrenzen/volksgrenzen sterker zijn dan arbitrair getrokken staatsgrenzen:

Toen de Sovjet-Unie instortte en er nieuwe grenzen getrokken werden en er over de Duitse ‘eenwording’ onderhandeld werd, gaf Gorbatsjov aan er geen probleem mee te hebben als ook Pruisen weer bij Duitsland zou komen.

Toch is dat ergens in het onderhandelingsproces gesaboteerd, verboden, whatever, het ging niet door uiteindelijk. De Poolse grenzen bleven zoals ten tijde van het Warschau-Pact.

Tijdens de onderhandelingen tussen Kohl en Gorbatsjov gaf Duitsland een forse troepenreductie toe en betaalde ruimhartig voor de kosten van de Russische troepenterugtrekking van het naar geld snakkende Rusland. Duitsland draaide op voor een Amerikaans belang.

Gorbatsjov kreeg de garantie dat de NAVO niet verder naar het Oosten op zou trekken en die afspraak is aan alle kanten geschonden. Terwijl Rusland de Koude Oorlog beëindigd had, ging Amerika stug door met Brezinski’s Grand Chessboard en de EU is tot de dag van vandaag de bereidwillige voetveeg kolonie om de Russen te schofferen en zo meteen de klappen te krijgen. Francis Fukuyama maakte zichzelf onsterfelijk belachelijk met zijn ‘The End of History’.

De grondgedachte hierachter, alsmede achter de oprichting van de EU, is het Amerikaanse streven naar wereldhegemonie waarbij Rusland als belangrijkste sta in de weg gezien wordt. Dat was de reden voor de oprichting van de EU. Zie dit stuk vertaald en bewerkt door Thierry Baudet van John Laughland. En ook  Charles de Gaulle zag de EU als een CIA project. Om de Russische opmars te stuiten.

De grootste bedreiging voor de VS, zei Friedman, zou een alliantie tussen Duitsland en Rusland zijn.
“Het primaire belang van de Verenigde Staten in de afgelopen eeuw – de Eerste, Tweede en Koude Oorlog – waren dus de betrekkingen tussen Duitsland en Rusland, omdat eenwording van deze twee de enige macht zou zijn die ons ( de VS) zou kunnen bedreigen – en er dus voor zou kunnen zorgen dat dit niet gebeurt.

En precies dát, ook na honderd jaar, dicteert nog steeds de wereldpolitiek. En de EU, is een Amerikaanse vazalstaat. Vandaar de hype tegen Rusland.

Een vrij Duitsland, een echt vrij Duitsland, zou de wereld op zijn grondvesten doen schudden. Makkelijk de Amerikaanse oorlogszuchtige hegemonie kunnen betwisten.

Er is niets logischer dan Russische grondstoffen en, dikke oops, Lebensraum und Ostraum, te combineren met hét Wirtschaftswunder.

Laat die Amerikanen, die 389 oorlogen of wat meer of minder, gevoerd hebben sinds ze Europa in WW-II kapot gemaakt hebben maar het rambam krijgen.

Uiteindelijk zijn wij óók Duitsers, wij zijn een Duitse haven. Onze gulden ging altijd 1 op 1 met de Deutschmark (1 op 1.10, maar dat is voor zeikerds).

Weg met de EU.

Ich bin ein Europäer !

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10113 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

16 Comments on Duitsland en de hereniging met ‘Oost-Duitsland’

 1. Lord of Hosts // mei 17, 2018 om 07:45 //

  WWII heeft Europa 60 miljoen levens gekost, en de ware schuldigen zijn nooit gestraft.
  Zonder financiële, organisatorische steun van Washington en Londen had nazi-Duitsland nooit levensvatbaar geweest. De pro-Hitler propaganda die de propagandamachine de wereld inblies bereikte zijn doel.
  De anti-communisme/Joden propaganda ook.
  Zal pas na de val van het Amerikaans-Britse rijk de waarheid bekend worden gemaakt?
  https://translate.google.com/translate?hl=nl?sl=auto&tl=nl&u=http%3A//www.rikmosgu.ru/publications/3559/4487/

  Het was zo-ie-zo vreemd dat ons koningshuis en de regering “vluchtten”, zij waren zichtbaar pro-Duitsland, zij liepen geen gevaar, hen zou geen haar gekrenkt worden. En de slecht georganiseerde en minimale inzet van het militaire-apparaat en de snelle overgave van de West-Europese landen diende als doel om de Sovjet-Unie te misleiden…
  Ook was het heel raar dat de communistische partijen (het verzet) na de oorlog moesten verdwijnen (haken en ogen van het Marshallplan) en dat enkele bekende verzetsmensen vermoord werden…

  Like

 2. Mooi artikel Fubar zal menig oog openen en er wordt driftig achter de oren gekrabt om vast te stellen dat het leeuwen deel van de bevolking ordinair in het pak zijn genaaid door een stel henchmen die zich de euvele moed hebben om zich regeringen te noemen maar in feite handlangers van het CIA project zijn.

  Like

 3. Duchesne // mei 17, 2018 om 09:09 //

  Wie is de schepper van dit kleine kunstwerk? Fuckin’ geweldig ! Verplichte kost voor kamerleden en ander bestuurstuig…

  Liked by 1 persoon

 4. jackvanderveen // mei 17, 2018 om 09:39 //

  Lord of Hosts, dat ons “koningshuis” vluchtte had meer te maken met het veilig stellen van waardevolle zaken, zoals bergen goud. Veel is zogenaamd verloren geraakt bleek nadat Nederland haar goud weer wilde terug hebben. Waar heeft Wilhelmina dat toen verborgen. Ook Juliana kan het niet meer vertellen en Beatrix houdt wijselijk haar bek. Stilletjes Mafia met een adellijke hoofdletter.

  Like

 5. Teunis // mei 17, 2018 om 09:57 //

  Wat het Midden-Oosten betreft staan Rusland en Duitsland (en de rest van Europa) in elk geval steeds meer aan dezelfde kant en tegenover de VS, met hun Saoedische vriendjes. Moge die ontwikkeling doorzetten!

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // mei 17, 2018 om 11:23 //

  Dat is nieuw voor mij, ik verkeerde in de veronderstelling dat geheel Oost-Duitsland weer was ingelijfd, grappig wel dat de stukken die eraf gestolen zijn geen “bezette gebieden” genoemd worden ! Naar het Israëlische “model” zouden ze dat wel zijn.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // mei 17, 2018 om 11:26 //

  Overigens wist ik dankzij Tiny destijds dat de Duitsers nog steeds belasting betalen voor de eenwording. Dat mag ook best bijzonder heten.

  Like

 8. En dat de Amerikanen alle techniek en know-how uit Duitsland hebben gejat.
  De heren von Braun ( volgens definitie een van de grotere oorlogs misdadigers ) heeft nooit een dag straf gehad. Sterker nog ze werden in het geheim naar Amerika gebracht voor een leven als god in vrijheid en ze hun tweede carriere mochten maken. De NASA lijkt op NAZI was nooit iets geworden zonder Duitse kennis. Dat had de NASA iets van Trabantjes gebouwd, maar geen ruimte vluchten.

  Wat mij steeds blijft verbazen: als we 50 jaar geleden op de maan zijn geweest? Waarom zijn we er nooit meer terug geweest?
  Omdat het niet meer geheim te houden is? Of omdat burgers nu kunnen meekijken?

  Liked by 1 persoon

 9. Horatius // mei 17, 2018 om 14:31 //

  Een zeer interessant artikel waarbij de vraag rijst, geheel terzijde overigens, of ook Noord- en Zuid-Korea ooit weer één staat zullen gaan vormen. Wat vandaag onmogelijk schijnt kan binnen afzienbare tijd toch nog een realiteit worden.

  Het Verdrag van Versailles was de logische aanleiding voor de volgende wereldoorlog. Waarbij de opgelegde gigantische herstelbetalingen op te hoesten door Duitsland en vervolgens de wereldwijde economische crisis die uitbrak eind jaren 20 Adolf Hitler aan de macht kon brengen.

  De grenzen van Polen zijn zo vaak verschoven dat eigenlijk niemand meer weet precies weet wat nu het oorspronkelijke Poolse rijk omvat sinds Napoleon daar al vage beloften over deed in zijn streven de Polen aan zijn zijde te krijgen in de oorlog tegen Rusland.

  Voorts is het eigenlijk altijd een raadsel gebleven waarom Engeland en Frankrijk de oorlog verklaarden aan Duitsland zonder in staat te zijn enige vorm van militaire steun te kunnen verlenen aan de Polen. Ze hadden toen hun tijd veel beter kunnen besteden aan de opbouw van een echte strijdmacht in afwachting van de toen al onvermijdelijke oorlog tussen Duitsland en Rusland. Waartoe Hitler allang besloten had in het kader van zijn Lebensraum met de blik naar het Oosten gericht.

  Tijdens een gezellig onderonsje, ongetwijfeld onder het genot van niet geringe hoeveelheden alcohol, verdeelden Churchill en Stalin het naoorlogse Europa in z.g. invloedssferen waarbij het oosten van Polen en een aantal Balkanstaten richting de Sovjet-Unie werden geschoven. Een regelrecht verraad aan de in Engeland uitgeweken Poolse regering die al die tijd met haar nog beschikbare troepen fanatiek hadden meegevochten in de strijd tegen het Nazibewind in Europa.

  Maar Churchill had geen andere keuze: want de toenmalige Amerikaanse president Rooseveld(toen al aan het einde van zijn krachten) liet zich volledig inpalmen door Stalin met het IJzeren Gordijn als eindresultaat.

  De Marshallhulp was volgens de communisten alleen maar in gang gezet om voor de VS een ruim afzetgebied te creëren voor hun exportproducten. Het gerucht gaat zelfs dat onze regering daarmee hun z.g. politionele acties konden financieren bij het herstel van de orde in Nederlands-Indië. Overigens was er al een structureel economisch herstel ingetreden zonder die hulp.

  Dat Adolf Hitler aan de macht kon komen was voornamelijk te danken aan de financiële steun die hij kreeg van het Duitse grootkapitaal bestaande uit steenrijke bankiers van onbepaalde signatuur die er overigens na de Duitse capitulatie stuk voor stuk mee wegkwamen, al was het maar in het kader van de al in 1946 begonnen koude oorlog.

  De huidige chaos in het Midden-Oosten is volledig te danken aan het Amerikaanse ingrijpen in Irak zonder VN-mandaat met de fatale volksverhuizingen van moslims naar Europa als gevolg.

  Waarbij de vraag rijst welke krachten het in de VS het echt voor het zeggen hebben: de almachtige wapenindustrie en de oliemagnaten in Texas of de president in het Witte Huis?

  Of toch die bankiers van onbepaalde signatuur?

  Liked by 1 persoon

 10. Hou het maar op die laatsten 😉

  Like

 11. @Duchesne // mei 17, 2018 om 09:09

  Naam van de schrijver staat er toch boven 😉
  En nee, het is geen vertaling.

  Like

 12. En vlak na wo2 heeft de grootste zuivering ooit plaatsgevonden. Alle Duitsers zijn uit wat nu Polen en Tjechië heet verdreven. Compleet weggezuiverd.

  Liked by 1 persoon

 13. 2,5 tot 5 miljoen doden …

  Like

 14. Like

 15. LoL:

  En voeg ik deze er aan toe omdat het niet zo onzinnig is:

  Laatste is fragment uit deze video:

  https://fenixx.org/2018/05/28/germania-the-battle-against-rome/

  Like

 16. Voor het verhaal rond WW-I is Freedman de bron (dat Engeland doorvocht). Hier in zijn eigen woorden:

  https://fenixx.org/2018/08/09/benjamin-h-freedman-gagged-censored-speech-1961-read-description/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s