Nieuw

Stadsplanners, planologen en architecten moeten apart opgehangen worden (Deel I)

Ik heb er gelijk maar ‘Deel I’ bijgezet, omdat ik er van uitga dat er zo maar eens meer delen zouden kunnen volgen.

Al jaren erger ik me aan deze criminele beroepsgroepen die ons mooie land volplempen met de meest duivelse lelijkheid.

Daarnet liep ik tegen een voorbeeldje uit de Verenigde Staten op.

Twee buren, met aangrenzende achtertuinen, in een buitenwijk van Orlando, moeten meer dan twee uur lopen of 20 minuten met de auto rijden als ze elkaar willen bezoeken als ze daarvoor de door planologen bedachte straat zouden volgen.

Via deze link kom je op de google streetview met – alternatieve – routebeschrijving (en) en kun je in en uitzoomen en wat je verder met streetview kan. Je start behoorlijk ingezoomd, dus even uitzoomen voor je bovenstaande in beeld krijgt.

Maar afgezonderde straten hebben veel verraderlijke gevolgen voor het milieu, de volksgezondheid en sociale rechtvaardigheid.

Zo wordt het verkeer door het ontbreken van een functioneel straatrooster afgevoerd over brede uitvalswegen, die doorgaans de gevaarlijkste plaatsen voor voetgangers zijn. Bovendien ontmoedigen afgezonderde straten verplaatsingen te voet of op de fiets. Mensen die kunnen rijden hebben geen prikkel om te gaan wandelen of te fietsen, omdat de reizen te lang en gevaarlijk zijn, terwijl mensen die niet kunnen rijden effectief gevangen zijn in hun eigen huis, of zijn sterk afhankelijk van verzorgers.

Bron.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.000 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8998 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

14 Comments on Stadsplanners, planologen en architecten moeten apart opgehangen worden (Deel I)

 1. antiislamnu // mei 17, 2018 om 00:22 //

  In zo’n wijk zou ik wel willen wonen ziet er goed uit

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // mei 17, 2018 om 00:46 //

  Dit artikel is me uit het hart gegrepen.
  Het zal mijn conservatieve inborst wel zijn maar ik vind de ‘moderne’ architectuur een belediging voor mensen met smaak.
  En dan wegen in de steden.
  We hebben inmiddels vele jaren achter de rug waarin brede wegen kunstmatig werden versmald, dat werd gevolgd door “verkeersremmende maatregelen” in de vorm van drempels en plaatselijke versmallingen en dat werd weer gevolgd door de laatste manie; rotondes.
  De realiteit gebied te zeggen dat we het ook een beetje aan onszelf te danken hebben, moderne auto’s trekken binnen secondes op tot 70 km maar dat wil niet zeggen dat je ook verplicht bent om dat te doen.
  Gewoon je hersens gebruiken of je aan de regels houden is voor velen helaas teveel gevraagd.

  Liked by 1 persoon

 3. Merel // mei 17, 2018 om 02:12 //

  Ik heb zo n moeite met die strops, een zeer lieve kennis van mij heeft zichzelf verhangen, vandaar

  Like

 4. Johan // mei 17, 2018 om 02:15 //

  Dit is een fantastisch ingedeelde wijk. De meeste huizen zitten aan een rustig stukje. Om de hele wijk heen loopt dan weer de verbindingsring. Volgens mij is dit de stedebouw van de toekomst. Mensen willen rust en privacy, maar ook snelle verbindingen.
  Dat er nou toevallig 2 buren niet naar elkaar toe kunnen, maakt weinig uit. Tegenwoordig kennen de meeste mensen hun buren niet eens.
  Verder heb je wel gelijk. Architecten bedenken vaak iets zonder na te denken. Vaak zijn het rechtlijnige verbindingen tussen 2 punten, maar mensen maken daar dan hun eigen weg tussendoor, met een bochtje. Kijk maar eens in een park of bij grasvelden. De loopwegen zijn daar uitgesleten met een bocht, hoe men het zou willen. Architecten zijn echter te dom om zoiets zelf te bedenken. Ze volharden in hun hoeken van 90 graden.
  Er zijn wel een paar uitzonderingen, onder anderen Gaudi en Calatrava, beide toevallig Spaans. Zij doen aan wat genoemd wordt, organische architectuur.
  Dat organische aspect zie je ook weer terug in de plattegrond van die wijk in Orlando.
  Daarom is het ook zo mooi om daar te wonen. En ach, voor een Amerikaan is 20 minuten autorijden peanuts.

  Like

 5. @Merel, het spijt me.

  Like

 6. Dit zijn:

  Het Rembrandthuis en het Anne Frank huis.

  Bij het eerste hebben ze er iets aangeknoopt want meer bezoekers is meer geld, en van het tweede moeten we maar geloven dat het het Anne Frank huis is, en daar zou ergens een Achterkamertje in gezeten hebben, in die nieuwbouw.

  Gelukkig zijn er plenty mogelijkheden om touwen aan te bevestigen:

  Like

 7. Duchesne // mei 17, 2018 om 09:39 //

  Ik heb me in mijn leven erg in bouwtechniek en infrastructuur geintresseerd, architekt was mijn wensberoep, helaas door omstandigheden stond ik voor de boterham en de huur als pukkelkop uien te sorteren en plastic bekertjes van de een lopende band op de andere te zetten, aangeschreeuwd door een Marrekaan met “ervaring”…(help me herrineren, langzame pijnlijke weg naar het spare rib paradijs…never forget, never forgive, pain can be art…)

  Veel constructies in Nederland zijn het gevolg van voortborduren op bestaande structuren, zonder zicht op de toekomst. De factor macht en privebezit hebben ook grote invloed gehad en belangen zijn vaak doorsalaggevend geweest. Een tegenwoordig probleem met wegen is dat er een compromis moet worden gevonden tussen wat de planoloog ontwerpt, wat eventuele milieu of belangenorganisaties willen en wat politici uiteindelijk beslissen. Soms is er van een ontwerp niets meer over doordat belangen van enkelen voor algemeen nut gaan. Nederland in een notedop…
  Daardoor krijg je veel onlogische wegen, steden en dorpen….

  Mij is de Art deco en de Jugendstiel immer als onderwerp aan te brengen, kunst met functionaliteit en technische logica gecombineerd….als je toch een halve eeuw of langer ergens naar moet kijken, dan kan dat beter maar mooi zijn en niet zo fantasieloos dat er opblaasbare roze olifanten en vlaggen aan moeten worden gebonden om het te laten opvallen of bij tijd en wijle te camoufleren…

  Er is geen trots meer in het maken van iets, geen trots in het verkopen van goede dingen en de trots die je nog ziet in het bezitten van iets, of veel, dat is ook wel hebzucht genoemd…

  Mooi en goed is in mijn optiek iets waar een argeloze voorbijganger met open mond naar kijkt en blij word of respect voor krijgt door de ingenieuziteit ervan…dan is het mooi, dan kun je trots zijn…

  Als ik het Anne Frank huis zie dan vind ik het eigenlijk wel passen bij het geheel, kunstmatig een “heldin” gecreerd, kunstmatig gebouw om te vereren, cq geld aan te verdienen. Als stedelijke rouwaula zou het een passend ontwerp kunnen zijn…
  Het gebouw is eigenlijk een ode aan de uitbuiting, voor begrip en bezinning is het totaal waardeloos. En daarmee volledig passend in de Amsterdamse poltieke Linksheid wereld, waar Duitsers als duivels worden afgeschilderd en moslims als heiligen….de werkelijkheid is anders….het eerste dat vermoedelijk plat gaat als er een moslim meerderheid in Amsterdam komt is het Anne Frank huis, of het word een blanke hoeren bordeel. De absurditeit van twee gezichten….

  Er word wel eens gezegd dat bakstenen slijten, dat de levensduur van een baksteen 80 jaar is…..ik denk dat bouwkunst en begrip en gevoel voor materiaal een verloren kennis is….er is geen trots meer….feitelijk zijn we al moslims zonder hert te weten, hebben we onze persoonlijkheid ingeruild voor een vinex huis, voor een betonnen premature grafkist met ramen….

  …er staat een prachtig klein dorpje te koop, zuidelijk met enkele op te knappen oude huizen, een lap grond en een riviertje, voor de prijs van een luxe mercedes…..

  …met cement aan de handen en splinters erin kun je trots terugvinden…

  iemand?

  Liked by 2 people

 8. Von Puffelen // mei 17, 2018 om 11:43 //

  Moderne wijken worden al lang gebouwd op een manier dat “handling” van grote groepen mensen makkelijk zal gaan.
  2 wegen erin en eruit, verder zijn wijken omgeven door veel watertjes.
  Treinstations zijn allemaal al voorzien van hoge geluidswallen en hoge hekwerken.
  Dit alles om een toekomstige “evacuatie” te voorspoedigen.
  De nog niet gebruikte Betuwelijn ligt al klaar voor verbinding met het achterland.
  Nederland is al sinds willem de zwijger koploper naar de NWO.

  Liked by 1 persoon

 9. Als bakstenen maar 80 jaar zouden worden dan was de Chinezen muur allang ingestort.
  Dus er wordt en hoop aangeklooid dan tegenwoordig.

  Like

 10. Elisabeth // mei 17, 2018 om 13:02 //

  Hier zit een plan achter, alles wordt in gedeeld in gebieden en sectoren. Hele wijken worden gebouwd met een a twee toegangswegen. Muren, geluidswallen, etc erom heen. Er verschijnen zelfs geluidsmuren en wallen waar geen enkel huis staat. Steeds meer muren langs spoorlijnen en snelwegen waar geen wijk te bekennen is. Ook ik woonde in een oude wijk waar ze muren en geluidswallen hebben geplaatst, kreeg er een onheimlich gevoel van. Dat was een van de redenen om te verkassen naar een heel klein dorpje waar alles nog open en overzichtelijk is. Het is hier al vermeld in de reacties. Te ver gezocht, misschien wel, misschien niet.

  Like

 11. Von Puffelen // mei 17, 2018 om 13:25 //

  @Elisabeth, deze red pil wordt niet meer gedrukt maar is gebruikt nog wel te vinden.
  https://www.bol.com/nl/p/de-komst-van-de-transitie/1001004007240431/

  Like

 12. Elisabeth // mei 17, 2018 om 15:24 //

  Heb al 5 boekenkasten vol boeken, heb mij voor genomen er geen meer te kopen. Toch bedankt voor de tip, deze kende ik nog niet. Volgens mij zit ik er niet ver naast met mijn denkwijze. Jaren geleden al werden wijken afgezet om een soort razia te houden van belastingdienst, politie, etc Hadden ze zo voor elkaar, een paar uitgangen van de wijk afzetten en de deuren langs gaan. Dat heeft mij aan het denken gezet en toen ze ook onze wijk muren gingen op trekken, ben ik verkast. Er zit een patroon in; nieuwe wijken worden gebouwd met maar een a twee in- en uitgangen, oude wijken worden ook aangepast. Spoorlijnen en autowegen ook aangepast. Denk dat de provinciale wegen zullen volgen. Alles wordt onder verdeeld in gebieden, etc. Nu woon ik dus in een dorpje met ca 400 inwoners, bevalt mij tot nu toe, zodra dat ze hier ook gaan onder verdelen, verhuis ik gewoon buiten Nederland.

  Like

 13. Doet me denken aan de ns reisplanner loooooolll van hilversum naar drehnte ging je ook eerst over Friesland lmfao

  Like

 14. Daarom beviel België die zes jaar mij ook zo goed, er waren nog van die kleine villa woonwijkjes, gelijk hofjes met mooie oude styl gebouwde boeren hoven, pastorie woningen en ook mooi gerestaureerde oude woningen. Alles met ruimte.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s