Nieuw

Ramadan Boodschap van Trump: Moslims voegen ‘Rijkdom’ toe aan ‘Religieus tapijt van het Amerikaanse leven’

President Trump bracht vandaag een boodschap uit waarin hij “alle moslims die de Ramadan in de Verenigde Staten en over de hele wereld observeren veel succes wenst”.

Hoewel in sommige landen een gebrek aan maan-waarneming het begin van de ramadan een beetje in de war kan schoppen, begint in de V.S. en Europa de jihadmaand vanavond. Degenen die meedoen onthouden zich van eten of drinken van zon tot zonsondergang, met uitzondering van ouden en zieken, aan het eind van de dag wordt het vasten gebroken door onvoorstelbare schranspartijen.

Het Witte Huis hield een jaarlijks iftar diner tijdens de jaren Clinton, Bush en Obama, maar de Trump-regering hield er vorig jaar niet een.

“Tijdens de heilige maand van de Ramadan, herdenken moslims de openbaring van de koran aan de profeet Mohammed door middel van gemeenschap en gebed. Velen observeren deze heilige tijd door te vasten, het uitvoeren van daden van liefdadigheid, het reciteren van gebeden, en het lezen van de Koran,” zei Trump.

“Ramadan is een tijd van zelfreflectie bedoeld om iemands spirituele groei te verdiepen en een gevoel van waardering te vernieuwen voor de vele zegeningen die God geeft. In deze geest van dankzegging en reflectie kunnen zij die de Ramadan observeren onze gemeenschappen versterken, mensen in nood helpen en dienen als goede voorbeelden voor het leiden van een heilig leven”.

De president voegde eraan toe dat de Ramadan “ons herinnert aan de rijkdom die moslims toevoegen aan het religieuze wandtapijt van het Amerikaanse leven”.

“In de Verenigde Staten zijn we allemaal gezegend met een grondwet die religieuze vrijheid bevordert en religieuze praktijken respecteert”, vervolgde Trump. “Onze grondwet zorgt ervoor dat moslims de Ramadan kunnen observeren in overeenstemming met het geweten en onbelemmerd door de overheid. Op die manier biedt de Grondwet alle Amerikanen ook uiteenlopende mogelijkheden om hun begrip van de menselijke ziel te verdiepen”.

“Omdat zoveel mensen zich verenigen om de Ramadan en te vieren, hopen Melania en ik op een gezegende maand. Ramadan Mubarak”.

De boodschap verschilde duidelijk van de Ramadan-verklaring van Trump van vorig jaar, waarin hij moslims opriep om “geweld te verwerpen” en recente “barbaarse terroristische aanslagen in het Verenigd Koninkrijk en Egypte citeerde, daden van verdorvenheid die direct in strijd zijn met de geest van de Ramadan”.

“Dergelijke daden geven alleen maar blijk van onze vastberadenheid om de terroristen en hun perverse ideologie te verslaan”, voegde hij er toen aan toe.

Bron:

https://pjmedia.com/faith/trumps-ramadan-message-muslims-add-richness-to-religious-tapestry-of-american-life/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9279 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

13 Comments on Ramadan Boodschap van Trump: Moslims voegen ‘Rijkdom’ toe aan ‘Religieus tapijt van het Amerikaanse leven’

 1. skeeter // mei 16, 2018 om 05:06 //

  “rijkdom die moslims toevoegen”
  Wat moslims toevoegen is zeker geen rijkdom, Heb nog een brug te koop voor Trump

  Like

 2. Ik zal de twitter erbij geven, dan heb je ook een plaatje erbij:

  Like

 3. polderboy // mei 16, 2018 om 06:59 //

  Het accent tussen verklaringen van het Witte Huis blijft toch wezenlijk verschillend:
  https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/presidential-message-celebration-lunar-new-year/
  https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/presidential-message-ramadan/

  Met de chinezen “we redouble our commitment to maintaining these values”, dus deelt Trump ook echt de waarden met die Oost Aziaten.

  Maar natuurlijk heeft Trump niks met die heilige shariawetten van Allah. Toch voegen moslims, mits ze zich gedragen, wat toe. Niet als ze zich als proleten gedragen, zoals ze gewend zijn thuis in die aso zandbak,
  Hij blijft mild positief. Maar hun sharia waarden delen? Nooit!!

  Like

 4. Adriaan Jansens // mei 16, 2018 om 08:19 //

  Ramadan Boodschap van Trump: Moslims voegen ‘Rijkdom’ toe aan ‘Religieus tapijt van het Amerikaanse leven’ Hebben wij al wat van Rutte gehoord over zijn islamitische vriendjes?

  Like

 5. Karel Dokter // mei 16, 2018 om 10:25 //

  Trump bekeerd… Rutte bekeerd…
  Politie ook bekeerd(zie Telegraaf van heden).
  Wat zei Hans Jansen ook alweer over de vijand?

  Like

 6. Johan // mei 16, 2018 om 12:04 //

  Gaat Trump die maan-aanbidders en geflipte reli-fanaten nou ook nog geluk wensen ?
  Er klopt iets niet. Het is geen rijkdom, wat die lui toevoegen, maar uiterste verschraling en op termijn bittere armoede.

  Liked by 1 persoon

 7. paulzwueste // mei 16, 2018 om 20:46 //

  Zolang als Trump het zich niet 100% kan permitteren zal hij de islam niet direct voor het hoofd stoten.
  Des te erger als het wel gaat gebeuren.

  Liked by 1 persoon

 8. Merel // mei 17, 2018 om 00:41 //

  Een jaar heeft 12 maanden, 1 maand vasten betekent van elke 12 dagen 1 dag slap,en beroerd en niks kunnen, daar moeten wij eens mee komen

  Like

 9. Hansfree // mei 17, 2018 om 23:14 //

  Ik weet niet hoor, ik vind dat Trump meestal geweldig goed bezig is, maar soms kan ik er ook even helemaal niet bij. Hopelijk ligt dat aan mij; dat ik zijn strategie niet doorzie.

  Like

 10. Esperanza // mei 18, 2018 om 02:10 //

  Trump die de islam veren in de reet steekt. Iets met het misleiden van van de vijand?

  The supreme art of war is to subdue the enemy without fighting. (Sun Tzu)

  Like

 11. Gezien zijn raadgevers lijkt het me eerder dat zijn ‘art of deception’ uit de talmud komt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s