Nieuw

Angst voor islamitische terreur: Polen verlaten Groot-Brittannië

De ouwe binnenstad van Gdańsk in Polen. © Pixabay

Steeds meer Polen verlaten Groot-Brittannië om naar hun vaderland terug te keren. Het Britse koninkrijk is voor hen te onveilig geworden. Terroristische aanslagen, anti-blank-racisme en de nieuwe bijstelling van de economie maken hun beslissing eenvoudig.

Naast de Poolse economische groei en de op handen zijnde Brexit noemen ook enkele terugkeerders in het Poolse tijdschrift wSieci de dreiging van islamitische terreuraanslagen als reden om terug te keren naar huis. Vorig jaar was één van de acht slachtoffers van de aanslag in Westminster Pools; bij de aanslag in Manchester hadden twee van de 22 vermoorde personen de Poolse nationaliteit.

Voor priester Mateusz Konopiński en Tomasz Kania, die allebei meer dan tien jaar in Londen wonen, is het duidelijk dat Londen al lang geen veilige stad meer is:
– Hier kan op elk moment snel iets gebeuren en we zijn er niet zeker van dat de politie geplande terroristische aanslagen op tijd kan ontdekken.

– Pas toen ik weer in Polen was, begreep ik hoe het was om me echt veilig te voelen, zegt Ewa Pastuła, die lange tijd in het Britse stadje Milton Keynes in Buckinghamshire woonde en naar huis terugkeerde.

Racisme speelt ook voor de Polen een steeds belangrijkere rol. Vooral in gebieden met veel zwarte inwoners zijn de blanke christelijke Polen en andere Oost-Europeanen niet welkom, meldt het tijdschrift wSieci.

Een ander sterk motief voor de Polen om terug te keren waren hun kinderen. Ze moeten opgroeien in een stabiele omgeving. Hoewel de Britten “vriendelijk en gecultiveerd” zijn, zijn er nog maar weinig kinderen in de schoolklassen van wie de ouders getrouwd zijn en nog minder gaan ooit naar de kerk.

– We hebben gemerkt dat de schoolvrienden van onze kinderen opgroeien in een volledig seculiere wereld en alleen geïnteresseerd zijn in hun eigen plezier. We vroegen ons af of dit echt de omgeving is waarin onze kinderen moeten opgroeien, zei Ewa Pastuła.

Bron (ingekort):

https://www.journalistenwatch.com/2018/05/15/angst-vor-islam-terror-polen-verlassen-grossbritannien/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6941 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Angst voor islamitische terreur: Polen verlaten Groot-Brittannië

 1. antiislamnu // mei 16, 2018 om 01:22 //

  Elk jaar ga ik een paar weken naar Polen echt geweldig geen haatbaarden en hoofddoekjes om je heen .
  En als je dan weer terug in Nederland bent dan denk ik wat een kanker zooitje hebben we van dit land gemaakt.

  Like

 2. Daniel // mei 16, 2018 om 11:07 //

  @antiislamnu // mei 16, 2018 om 01:22 //
  Inderdaad. En nu valt het hier nog mee, althans nog wel en zeker waar ik woon. Maar niettemin is het voor mij echt een struikelblok en emigreren blijft maar door het hoofd spoken.

  Like

 3. Daniel // mei 16, 2018 om 11:10 //

  Bedenk ook dat Nederland ingeklemd is tussen vier landen die de weg vrijwel volledig kwijt zijn: Duitsland in het oosten, Engeland in het westen, België in het zuiden en Zweden in het noorden. Een griezelige gedachte. Wanneer vlucht je om het vege lijf te behouden. Te vroeg hierover iets aan het thuisfront voorstellen en men zit je ongelovig aan te kijken, te laat en je komt niet meer weg.

  Like

 4. templars2017 // mei 16, 2018 om 12:31 //

  Juist ,als je durft te opperen dat het beter zou zijn om niet te blijven waar je zit dan kijkt iedereen alsof je je zinnen bent verloren,ze begrijpen niet wat er gaande is en voorspellingen dat het wel eens veel erger zou kunnen worden wil niemand horen, het past niet in hun tunnelvisie op de maatschappij.
  maar massa immigratie en de boel overlaten aan de bezetter is ook geen optie ,dat is capituleren,we zitten met een situatie die niet onze keus is ,het is veel en veel erger dan merendeel weten.
  Als de rest niet mee wil ploii dan terug op jezelf en mensen die dezelfde mening zijn toegedaan ,dat geeft een groter voordeel dan je kunt denken.
  Je kan niet een situatie beheersen als er geen cohesie is binnen je omgeving, hier is het net zo, er is communicatie tussen zij die het gevaar wel zien, de rest zal zijn plan moeten trekken……

  Like

 5. Feniks // mei 17, 2018 om 01:20 //

  Merkel, Timmermans, Mogherini ,Juncker, Rutte en consorten hebben voor de Europese bevolking actief terreur en onveiligheid geïmporteerd. (Door ons vijandig gezinde ongedocumenteerde lieden zomaar toegang tot onze landen en voorzieningen te geven) , ongeautoriseerd door de bevolking,
  Alsmede hebben deze lui de agenda om actief mee te werken aan het afbreken van cultureel erfgoed van onze natiestaten.
  Dat is hoogverraad tegen de bevolking.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s