Nieuw

Moslim schoolkinderen vallen flauw van de ramadanhonger – “We willen niet een bepaalde groep aanwijzen”

Helena Edrenius (Sociaal Democraten): "Ze vallen zelfs flauw."

Zweden – Gisteren begon de islamitische vastenmaand Ramadan. In Vingåker overwegen schoolverantwoordelijke gemeentepolitici brieven te sturen naar alle ouders over het belang van gevoed en uitgerust op school te komen. De reden dat iedereen een brief ontvangt, is dat de gemeente “niet een bepaalde groep wil aanwijzen”.

Tijdens de Ramadan van vorig jaar hadden leraren op scholen in Vingåkers problemen met sommige leerlingen die zich slecht voelden tijdens de lessen. Sommigen zijn in de klas zelfs flauwgevallen vanwege gebrek aan voeding en slaap.

De oorzaak is dat moslims overtuigd zijn dat ze niets mogen eten tijdens de daglichturen. Wanneer de Ramadan tijden tijdens een daglichtseizoen in Zweden valt, betekent dit dat je ’s avonds laat op moet blijven om iets te eten of hongerig naar bed gaan.

Nu hoopt men in Vingåker een herhaling van wat er vorig jaar is gebeurd te voorkomen. Men benadert het echter zeer behoedzaam en wil niet de  sociale autoriteiten inschakelen om de verwaarlozing van de moslimkinderen te onderzoeken.

Noch wil men de moslimgroepen aanwijzen als de kindermishandelaars en sturen daarom brieven naar alle ouders van Zweedse leerlingen, ongeacht hun religie, wiens kinderen zich niet in de gevarenzone bevinden en niet lijden aan slaapgebrek en voedingstekorten tijdens deze periode.

De brief is geschreven door de schoolarts en schoolverpleegkundige van de meest getroffen Sävstasschool. De brief wijst erop dat het belangrijk is dat de kinderen eten krijgen en dat ze ’s nachts slapen om hun studie af te maken, legt Helena Edrenius (Sociaal Democraten) uit, die voorzitster is van het bestuur van Kind- en Opleiding Raad.

Ondanks de zorgvuldige benadering en een brief die aan alle ouders moest worden gestuurd om de aanduiding van een bepaalde groep te vermijden, werd het, zo te beoordelen, toch als een controversiële maatregel beschouwd. Ergens onderweg is de brief gestopt.

De rector van Sävstasschool, Stefan Bohlin, gaat nu onderzoeken waarom de brief vorige week, voordat de ramadan begon, niet is verzonden.

Dat de maatregel gevoelig ligt, wordt ook duidelijk door Helena Edrenius, die in een verklaring aan SVT zegt: “het is jammer dat het de aandacht van het publiek heeft gekregen”.

Ze is ook nauwkeurig met het benadrukken dat ze niet een bepaalde groep wil aanwijzen, maar dat het belangrijk is om “alle ouders te informeren over dat ze ervoor moet zorgen dat de kinderen goed toegerust zijn als ze naar school komen”.

Een definitieve beslissing over het al dan niet verzenden van de brief wordt naar verluidt later deze dinsdag genomen tijdens een vergadering van het managementteam.

Bron:

https://samnytt.se/skolbarn-svimmar-av-undernaring-under-ramandan-vi-vill-inte-peka-ut-nagon-sarskild-grupp/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6978 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Moslim schoolkinderen vallen flauw van de ramadanhonger – “We willen niet een bepaalde groep aanwijzen”

 1. Ik kan alleen maar hopen dat het daar een bloed hete zomer wordt en dat ze zich maar goed warm mogen aankleden.
  En zich vooral goed houden aan hun geboden.

  Liked by 1 persoon

 2. En ze dan ook geen vocht toedienen als ze flauw vallen, want voor je het weet komt de hele familie stennis maken.

  Liked by 1 persoon

 3. scherpschutter1943 // mei 15, 2018 om 19:23 //

  Wat jammer dat ze er nog niet aan doodgaan. Ramadannen maar, tot de dood er op volgt. In Allahs huis zijn vele woningen.

  Like

 4. antiislamnu // mei 15, 2018 om 22:35 //

  Even wat anders als we het over school hebben mijn kind van 14 jaar heeft vandaag een uurtje hersenspoeling wat betreft de asielparasieten en met namen de moslims gehad.
  Volgens de leraar discrimineert bijna elke Nederlander en daarom zitten ze altijd in groetjes bij elkaar.
  En de politie zit expres achter buitenlanders aan om ze te pesten.
  En het lijkt of dat Chinezen zo goed integreren maar onder elkaar is het allemaal mafia.
  En wij nederlanders moeten ons ook aanpassen aan de buitenlanders.
  Godverdegodver tering tifus wat is dit voor onzin mijn kind wordt voorgelogen dit is echt schandalig.
  O ja Wilders werd ook nog even met de grond gelijk gemaakt.
  Ik vraag mij af of dit allemaal zomaar gezegd kan worden weet iemand of dit strafbaar is ?
  Ik ben van plan om een gesprek met deze leraar te vragen en als het een kans maakt wil ik aangifte hier van willen doen.
  Dus ja als iemand mij advies kan geven graag

  Like

 5. Als ik in jouw schoenen stond zou ik een specialist raadplegen die op de hoogte is van de regelgeving betreffende onderwijs en gedragsregelgeving onderwijzend personeel. Een jurist ofzo. Of zoek het eerst op internet op.
  Mag een leraar politieke propaganda uitdragen… of zoiets.

  Like

 6. scherpschutter1943 // mei 15, 2018 om 23:18 //

  Bij een aangifte bij de politie loop je kans te woord gestaan te worden door een moslimagent of agente en die gaat die aangifte echt niet opnemen. Kunnen ze niet met hun moslimgemoed verenigen. De Koranwetten gaan boven de seculiere wetten van het geminachte nederland. Het is maar dat u het weet.

  Like

 7. Peetje // mei 16, 2018 om 19:15 //

  Het is te hopen dat ze bij bosjes neer vallen, wat moet je met dit but volk in je land!
  @antislamnu, ik zou toch even een hartig gesprekje met die leraar voeren en met de directeur erbij, en even waarschuwen dat bij een volgend leuk `gesprekje` mijn kind gewoon de klas mag uitlopen!!
  Zolang die mohammedanen op een christelijk of een katholiek school mogen zitten en niet mee hoeven te doen aan bidden en dergelijke dan zou mijn kind dit niet aan hoeven te horen!

  Like

 8. Merel // mei 20, 2018 om 15:14 //

  Kind van school halen en zoveel mogelijk anderen overhalen het zelfde te doen.Dat zal ze leren.
  Zo ontstaan zwarte en witte scholen en dit is beter voor de kinderen denk ik
  Zelf een school oprichten is ook nog een mogelijkheid

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s