Nieuw

‘Afpakken Nederlanderschap van jihadisten is discriminatie’

De overheid heeft de Nederlandse nationaliteit afgepakt van vier Marokkaans-Nederlandse jihadisten. Discriminatie, stellen advocaten in de eerste rechtszaak daarover, en het over de Marokkaanse schutting gooien van een Nederlands probleem.

Anis Z., Driss D., Hatim R. en Noureddin B. zijn bekende Syriëgangers van het eerste uur. Al snel na het begin van de burgeroorlog in Syrië in 2013 trekken de vier Haagse jihadisten naar het strijdgebied, ze worden er strijders voor IS of een andere terreurgroep. Via social media deden ze verslag vanuit het kalifaat. Maar die twitter- en facebook-profielen zijn al lang verwijderd en niemand in de rechtbank bij Schiphol weet op deze dinsdag precies waar de vier nu zijn.

AD >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9555 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

10 Comments on ‘Afpakken Nederlanderschap van jihadisten is discriminatie’

 1. Johan // mei 15, 2018 om 17:33 //

  Hoera ! Eindelijk eens een goede actie van de Nederlandse overheid : Ze hebben het Nederlandse paspoort van enkele criminele en perverse IS-gangers afgepakt.
  Als aasgieren springen nu diverse met IS collaborerende advocaten op dit besluit teneinde het weer terug te draaien. Dit soort advocaten kunnen we In Nederland missen als kiespijn.
  Door wie worden ze trouwens betaald ? Kunnen die geldstromen niet afgesneden worden ?
  Er behoort een duidelijke wet komen die het ALLE IS-gangers verbiedt om terug te komen naar Nederland. Dat moet dan wél een wet zijn die niet meer door louche advocaten kan worden aangevochten.
  Als IS-gasten toch terugkeren, dan zijn de gevolgen namelijk niet te overzien. Denk bijvoorbeeld aan de aanvallen van de steeklim in Parijs afgelopen weekend of aan het opblazen van 3 kerken in Soerabaja in Indonesië door een teruggekeerde complete IS-familie. Dat was nog eens een knallend familie-uitje, gesponsord door IS ! Het toont bovendien aan dat de islam eigenlijk een doods-cultus is. Wanneer wordt die nou eens verboden in dit land ? Want zonder islam is er geen bestaansgrond voor ISIS en zonder ISIS zijn er ook geen aanslagen.
  Hoe eenvoudig kan het toch zijn ? Maar sijpelt dat bewustzijn ook door bij de boven ons gestelden ?

  Like

 2. Jandre // mei 15, 2018 om 17:37 //

  Discriminatie??? Boeit niet.Ga maar huilen bij je moeder of alah erover in je eigen land van herkomst.

  Like

 3. Helemaal koekoek // mei 15, 2018 om 18:04 //

  Tja we weten allemaal lieve mensen deze gaan er mee wegkomen en dan een schadevergoeding een huis verzorging en voor de rest van hun miserabele leven hier als een prinsje teren van de staat.
  Hoe koekoek kun je het verzinnen.

  Like

 4. De gemeente Weert zet vanaf volgende week vier vluchtelingen met een verblijfsvergunning in als ogen en oren in het plaatselijke asielzoekerscentrum (azc). Die maatregel komt na weken van opstootjes en ongeregeldheden in het azc, veroorzaakt door zo’n dertig ,,lastpakken”.
  https://www.ad.nl/binnenland/statushouders-gaan-toezicht-houden-in-door-geweld-geplaagd-azc-weert~a6b7b795/

  Ze hebben dus hun eigen orde dienst daar.
  Mogen we een andere politie, deze zijn stuk.

  Liked by 1 persoon

 5. Voor je achttiende niet mogen stemmen is zeker geen leeftijdsdiscriminatie?

  Like

 6. Von Puffelen // mei 15, 2018 om 19:10 //

  “Recent teruggekeerde jihadisten, die nog steeds Nederlander zijn, melden zich juist eerst bij een Nederlands consulaat in Syrië of Irak, daarna werden ze onder begeleiding van de marechaussee naar Nederland gevlogen en hier vastgezet.”

  Eh, bij misdaden begaan in Syrie en Irak moet men dan niet worden overgedragen aan de lokale autoriteiten i.p.v. op kosten van de belastinbgbetaler te worden overgevlogen?
  Die shit moet gewoon daar worden veroordeeld.
  Als ze hier opduiken gewoon uitleveren aan Syrie en Irak.

  Like

 7. Grappig dat er hedentendage nog steeds lieden zijn die de termen ‘discriminatie’, ‘racisme’, ‘fascisme’ etc. denken te moeten hanteren met het idee dat hun zaak daarmee extra zeggingskracht krijgt.

  Als het niet zo mega grappig was zou je d’r bijna medelijden meekrijgen.
  Bijna dan hé……..

  Like

 8. Johan // mei 16, 2018 om 01:03 //

  Verdorie ! Nu leek het er toch echt op dat de Nederlandse regering de goede lijn te pakken had, namelijk het afpakken van de paspoorten van Nederlandse jihadisten.
  Maar nu blijkt dat Ferdinand Grapperhaus, de minister van Justitie, serieus werk ervan maakt om de kinderen van IS-strijders uit de kampen in Irak en Syrië te krijgen en naar Nederland te halen.
  Wat een domme actie. Zodra de kinderen hier zijn, zullen namelijk de moeders volgen en vervolgens de vaders, allemaal vanuit humanitaire overwegingen. Want ja, kindertjes en zo, dat is toch zielig !
  Waarna de ellende voor het gewone volk kan losbarsten in de vorm van velerlei aanslagen en verdere islamisering van ons land.
  Hoeveel kilo boter kan een minister op zijn hoofd verdragen ?

  Liked by 1 persoon

 9. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s