Nieuw

Verenigd Koninkrijk wil zes jaar gevangenisstraf voor “nethaat”

© Pixabay

Een nieuw wetsvoorstel in Groot-Brittannië eist een hardere straf voor de zogenaamde opiniedelicten op internet. “Vijandigheid” tegen, onder andere, religie en transseksuelen kan tot zes jaar gevangenisstraf opleveren.

De Sentencing Council (Strafraad) in Engeland en Wales, opperen nu aanzienlijk zwaardere straffen voor het zogeheten nethaat.

Dit is van toepassing op mensen die kwaadaardig schrijven over andere mensen met zogenaamde “beschermde kenmerken”, zoals ras, geslacht, seksuele geaardheid en religie.

De zware straffen zouden gericht moeten zijn op mensen die “in een positie van vertrouwen, autoriteit of invloed verkeren en hun positie misbruiken om haat te zaaien”, inclusief politici, maar ook tegen mensen van wie de misdaden “hardnekkig” zijn.

Personen die aan de zogeheten xenofobe groepen zijn gekoppeld, zullen ook zwaarder worden gestraft. Een andere verzwarende omstandigheid is of de persoon die de berichten plaatst veel volgelingen online heeft.

De strafraad motiveert de wet met de bewering dat het “netwerk” van sociale media en websites een steeds groter probleem is, maar met weinig vervolgingen.

De voorstellen zullen nu worden onderworpen aan een drie maanden durende openbare raadpleging die in augustus eindigt.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2018/05/10/six-years-in-jail-proposed-for-online-hatred-of-religion-or-gender/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6981 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Verenigd Koninkrijk wil zes jaar gevangenisstraf voor “nethaat”

 1. Nou dat is mooi dan kunnen ze alvast een hoop imams en andere moslim theologen oppakken en opbergen. Eigenlijk iedereen die de koran preekt voorbeelden zat op het net .

  Liked by 1 persoon

 2. scherpschutter1943 // mei 14, 2018 om 17:33 //

  Daar gaat de vrijheid van meningsuiting en het einde van de rechtstaat, in het VK. Alleen de moslims blijven buiten beschouwing, zeker weten. Dit soort wetgeving wordt alleen maar als stopgat gebruikt als ze de vermeende dader niet op andere wijze pootje kunnen haken. Dit soort wetgeving en handhaving zal alleen maar leiden tot eindeloze procedures. Die kennen wij in NL van het Wilders proces. Linksof of rechtsom, barbertje moest hangen. Ook dus in NL, einde van de rechtstaat. Beste rechters, uw recht is het mijne niet. ( gevleugelde uitspraak van de provobeweging in de jaren 1960). Actueler dan ooit tevoren. In 1960 riepen dat alleen de provos. Nu is het de zelfverdedigingstactiek tegen de NL.rechtstaat, die de goedwillende burger in de tang neemt. Die zal bloeden voor zijn afwijzing van de achterlijke, pedofiele moslimcultuur (als je dat al cultuur kan noemen).

  Like

 3. Esperanza // mei 14, 2018 om 17:34 //

  Like

 4. Willem // mei 14, 2018 om 17:44 //

  Wedden dat het niet voor moslims geldt.

  Like

 5. In geval van joden en christenhaat graag preventief ruimen.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2034630/dader-aanslag-joods-restaurant-weer-vast
  Voor er ergere ongelukken gaan gebeuren.

  Like

 6. Shlomo // mei 14, 2018 om 20:44 //

  jaja, maar het is geen jodenhaat, net zomin als het christenhaat is wanneer je de zonderlijke lijdzaamheid veroordeelt als excuus voor lethargie. En net zomin is moslimhaat wanneer je hier op de site wat grapt over tekortkomingen aan islam of mensen algemeen.

  Het is gewoon grappig, zonderlijke toestanden.

  [weinig smaakvol?]

  En om juist geweld uit te bannen, doen we voorkomen dat je grappen mag maken of onderwerpen mag bespreken.
  Al zullen sommige trollen en bezoekers de gedwongen moderatie verwelkomen.

  Shalom

  Like

 7. @Hslot4, dat moet je omgekeerd zien, imam en moslims zullen vrijuit gaan, het geldt voor ons, de strijders tegen de islam. Engeland volkomen doorgedraaid met hun House of Lords.

  Like

 8. En als dit overslaat naar Europa zijn de rapen gaar.

  Like

 9. Edgy Veggie // mei 14, 2018 om 23:20 //

  Dit is op The Edgy Veggie herblogd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s