Nieuw

Malmö wordt bejubeld in The Guardian – nauwelijks anders dan het Midden-Oosten

In de tekst hemelt Zaineb Al Hassani met name het Möllevångsplein in Malmö op als een plaats waar verschillende culturen zij aan zij leven. Ze heeft zelf een Schotse moeder en een Iraakse vader en woont in Denemarken. Ze kwam naar Malmö om de familieleden van haar vader te bezoeken.

– Nadat ik zeven jaar in Abu Dhabi als schrijver en redacteur had doorgebracht, dacht ik dat ik het Midden-Oosten achter me had gelaten toen ik in september naar Kopenhagen verhuisde. Maar mijn eerste indruk van Möllevången, vooral het plein ervan, was dat het in het Midden-Oosten had kunnen zijn – behalve de grijze lucht en het koude weer, schrijft Zaineb Al Hassani.

De meesten in het gebied spreken Arabisch, schrijft ze, wat niet zo vreemd is, want 43 procent van de bevolking in Malmö heeft een allochtone achtergrond. Sommigen van hen vertelden haar dat het in het verleden, toen Zweden minder immigranten had, gemakkelijker was om te integreren. Anderen zeggen dat religie een steeds belangrijkere rol speelt en dat de buurt onveiliger is geworden.

– Ik ben nog nooit in Irak geweest, maar een paar dagen in Möllevången hebben me een onverwacht gevoel van verbondenheid gegeven. Ik mag dan slechts simpel Arabisch spreken (met een Glasgow-accent), maar naar een nieuwe plek komen waar vreemden erg enthousiast leken te zijn toen ik over mijn vader uit Bagdad vertelde en met hen verhalen kon delen, was alleen maar mogelijk dankzij de immigratie, sluit ze af.

Bron:

https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/may/02/half-scot-half-iraqi-malmo-immigration-europe

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.046 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7197 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s