Nieuw

Illegale immigranten dagen Italië voor het Europese Hof: “We werden gekrenkt toen we werden gered in de Middellandse Zee”

Foto ter illustratie. Bron/Auteur: Wikipedia

Zeventien illegale immigranten uit Nigeria die tijdens een mensensmokkelpoging op de Middellandse Zee in zeenood kwamen, klagen nu Italië voor het Europese Hof aan. Ze zijn van mening dat ze zijn geschoffeerd toen ze door de Duitse vrijwilligersorganisatie Sea Watch en de Libische kustwacht werden gered van een verdrinkingsdood op de Middellandse Zee.

De situatie was chaotisch en ongeveer twintig illegale migranten verdronken. Op het Libische schip sloeg men een touw rond de migranten die ze hadden gered, om te voorkomen dat ze niet meer zouden bezwijken voor het verlangen om weer in het water te springen.

Voordat deze maatregel was genomen, sprongen veel migranten weer in het water nadat ze aan boord waren gered. Omdat men niet terug naar Libië zou worden vervoerd vanwaar de smokkelreis was verlopen. Zwemvaardigheid is over het algemeen laag onder de migranten die zich over de Middellandse Zee begeven.

Het is onduidelijk op welke manier de aanklagers menen dat de Italiaanse staat verantwoordelijk is voor het gedrag van de Duitse NGO en de Libische kustwacht. De Libische kustwacht handelt niet namens Italië, maar wordt betaald door de EU. De NGO’s zijn er op eigen initiatief.

Volgens de overeenkomst tussen de EU en Libië moeten smokkelpogingen door illegale immigranten worden gestopt voordat ze de internationale wateren bereiken. Dit om te voorkomen dat landen als Italië en Griekenland verplicht worden om voor de migranten te zorgen. De overeenkomst heeft geleid tot halvering van de migrantenstromen uit West-Afrika naar de EU.

Migranten uit Nigeria worden over het algemeen asiel geweigerd, zelfs als ze de Europese kust hebben bereikt. Ze komen om economische redenen en zijn overtuigd dat dit volstaat om asiel te krijgen.

Buitenlandcommentator Erika Bjerström heeft in een recent artikel in Aktuellt uitgelegd over de golf van slecht geïnformeerde migranten uit Nigeria en andere West-Afrikaanse landen die de EU beschouwen als een “geldautomaat”.

Van de zeventien illegale Nigeriaanse migranten zijn er nu vijftien, ondanks de overeenkomst tussen Libië en de EU, in Italië en zijn er slechts twee teruggekeerd naar Nigeria. De groep krijgt hulp om Italië voor het Europese Hof van Justitie aan te klagen en in de schriftelijke aanklacht verklaart men dat men gekrenkt werd tijdens de reddingsoperatie.

Het kan meerder jaren duren voordat de zaak wordt behandeld, maar als de illegale migranten winnen, kan dit betekenen dat de EU-Libische kustwachtovereenkomst moet worden beëindigd en dat de migrantenstroom over de Middellandse Zee tot het dubbele zal toenemen.

Bron:

https://samnytt.se/illegala-invandrare-stammer-italien-infor-europadomstolen-vi-kranktes-nar-vi-raddades-pa-medelhavet/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.010 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6941 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

11 Comments on Illegale immigranten dagen Italië voor het Europese Hof: “We werden gekrenkt toen we werden gered in de Middellandse Zee”

 1. templars2017 // mei 14, 2018 om 21:44 //

  Wie zijn de debielen die die gozers dat in hun oor hebben gefluisterd,en wie staat hen bij in die aanval op ons? je gaat toch niet zeggen dat die migranten zo geleerd zijn dat ze dit zelf hebben gevonden? zij die hulp hebben gegeven zijn collaborateurs en moeten opgepakt worden……

  Liked by 2 people

 2. Republikein // mei 14, 2018 om 22:02 //

  Kan niet, zit amper iets tussen oortjes wat ontwikkeld is, allemaal vulbeton, die asielindustrie spaart er goed garen mee.

  Liked by 1 persoon

 3. antiislamnu // mei 14, 2018 om 22:08 //

  Dit is natuurlijk het werk van het asiel advocaten leger betaald en aangestuurd door sorros en zijn kornuiten.

  Liked by 2 people

 4. Feniks // mei 14, 2018 om 22:34 //

  Zo’n arikel blijft hangen op de term . Illegaal..
  Illegaal is illegaal en daar past geen advocaat of rechter meer bij, illegaal is duidelijk en rechters dienen gexien hun maaschappelijke plicht, illegaal als illegaal te beoordelen.
  Welke rechter die dan op Europees niveau dit weigert .
  Die rechter is niet de persoon die geacht wordt in staat te zijn om recht te spreken.

  Liked by 1 persoon

 5. jungleelephant // mei 14, 2018 om 22:46 //

  Een goede les:voortaan de andere kant uit varen en het schorem laten verzuipen!

  Liked by 1 persoon

 6. Tijl Uylenspiegel // mei 15, 2018 om 00:31 //

  Leuk, ze komen alvast in een partyboat om in de stemming te komen en zo te zien is het flink dringen bij de bar….

  Liked by 1 persoon

 7. Esperanza // mei 15, 2018 om 00:44 //

  Macht kein flaus aus, Rep. 😉

  Like

 8. Lars030 // mei 15, 2018 om 12:07 //

  Paid by Soros. Gefaciliteerd door linkse NGO’s + Brussel. Continent-wissel. #BanOutOfAfrica #BanIslam

  Like

 9. Esp. dit is toch gewoon waardeloze “muziek” wat je in elk keyboard kan terug vinden als begeleiding deuntje als je een akkoord aanslaat.
  Volgens mij hebben ze het daar ook nog uit gejat.
  Zoiets knutselt iedereen in een middagje in elkaar.
  En ik maar denken dat jij een beetje verstand van muziek had, valt toch weer vies tegen allemaal als je met zo iets aankomt.

  Liked by 1 persoon

 10. Peetje // mei 15, 2018 om 17:06 //

  Voortaan terug laten springen het water in en laten verzuipen dan maar!!

  Like

 11. scherpschutter1943 // mei 15, 2018 om 19:21 //

  Niet meer uitvaren om die moslims te redden. Om er zeker van te zijn dat ze echt verdrinken moeten we ze desnoods onder water drukken net zolang tot het borrelen ophoudt. Dan weet je pas echt dat ze verdronken zijn. Geen medelijden met vrouwen en kinderen. Die moeten als eerste verdrinken want de moslims gebruiken zelf ook hun vrouwen en kinderen als kanonnenvoer. Dus, vrouwen en kinderen eerst, overboord. Rest volgt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s