Nieuw

Amerikaanse ambassade in Jeruzalem wordt ingehuldigd: golf van geweld verwacht

Foto: Klaagmuur en de Rotskoepel in Jeruzalem (Israël 2015). Bron: Flickr. Auteur: Paul Arps.

De nieuwe Amerikaanse ambassade in Jeruzalem wordt vandaag, op de 70ste verjaardag van de oprichting van de staat Israël, officieel geopend. Het land verwacht als reactie een golf van protest en geweld in de Gazastrook.

Donald Trump zal zelf niet aanwezig zijn, maar wordt op de inhuldiging vertegenwoordigd door John Sullivan, de viceminister van Buitenlandse Zaken, en door zijn dochter en raadgeefster Ivanka Trump. Ook Trumps schoonzoon Jared Kushner zal aanwezig zijn.

De nieuwe ambassade wordt gevestigd in Arnona, in het zuiden van Jeruzalem, in het gebouw van het Amerikaans Consulaat. De Amerikaanse ambassadeur in Israël is nog op zoek naar een locatie waar de ambassade tegen eind 2019 permanent terecht kan. Dan zou Amerikaanse ambassade in Jeruzalem volledig operationeel moeten zijn.

Bron:

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/amerikaanse-ambassade-in-jeruzalem-wordt-ingehuldigd-golf-van-geweld-verwacht~a641a5f9/

Doe mee met 937 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6055 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s