Nieuw

Minstens zes doden bij drie bomaanslagen op Indonesische kerken: “Aan IS gelieerde groepering zit achter de aanslagen”

Bij een reeks vermoedelijke bomaanslagen op christelijke kerken zijn zondag in Indonesië zeker zes personen om het leven gekomen. Meer dan 35 anderen raakten volgens de politie gewond.

De explosies gebeurden tijdens de zondagmis in Surabaya, de op een na grootste stad van het land op het eiland Java. In totaal zouden drie kerken getroffen zijn. Volgens het nationale inlichtingenagentschap zit een aan terreurgroep IS gelinkte organisatie achter de aanslagen.

De eerste explosie vond plaats om 7.30 uur lokale tijd (2.30 uur in België) in de katholieke kerk Santa Maria. De politie vermoedt dat het om een zelfmoordaanslag ging. Op tv waren er beelden te zien van een sterk beschadigde kerk. Getuigen spreken van talrijke slachtoffers. Korte tijd later was er een explosie in een andere kerk van de pinksterbeweging en in een protestantse kerk.

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/minstens-zes-doden-bij-drie-bomaanslagen-op-indonesische-kerken-aan-is-gelieerde-groepering-zit-achter-de-aanslagen~acd9eae4/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Minstens zes doden bij drie bomaanslagen op Indonesische kerken: “Aan IS gelieerde groepering zit achter de aanslagen”

 1. skeeter // mei 13, 2018 om 07:55 //

  na de 2de wereld oorlog hebben de bezetters dit land naar de klooten geholpen

  Like

 2. Dodental is inmiddels opgelopen tot ZEKER 9 mensen. Meerdere gewonden die momenteel in omliggende ziekenhuizen worden behandeld . 2 onontplofte bommen zijn door EOD tot ontploffing gebracht . Totaal aantal doelwitten worden volgens politie in Surabaya op 25 stuks geschat.

  Like

 3. Update…: DODENTAL INMIDDELS OPGELOPEN TOT 11 .

  Like

 4. Like

 5. Laatste update : ONGEVEER 2 UUR GELEDEN , OOK ONTPLOFFING IN SIDOARJO, een tiental kilometers van Surabaya . Ontploffing vond plaats in flatgebouw waar men blijkbaar bezig was geimproviseerde bommen die vroegtijdig detoneerden. Slachtoffers , 2 kinderen van vermoedelijke terrorist , overgebracht naar ziekenhuis.

  Like

 6. Bonusquote: dit zijn de gruwelen die teruggekeerde Syrië-strijders kunnen aanrichten
  Of u terugkeer-jihadi’s als ‘verloren zonen’ de hand wil reiken en de andere wang wil toekeren.

  “Volgens de politie heeft het gezin bij ISIS in Syrië geleefd en maakte het deel uit van de groep van ongeveer 500 Indonesiërs die onlangs daarvandaan zijn teruggekeerd.”

  Dat u dus niet denkt dat dit soort dingen ook in Nederland kunnen gebeuren met al die uit Syrië terugkerende islamitische jihadisten die we ‘de andere wang moeten toekeren’ en ‘als verloren zonen in de armen moeten sluiten’ en natuurlijk ‘de hand gaan reiken’.

  http://nieuws.tpo.nl/2018/05/13/bonusquote-dit-zijn-de-gruwelen-die-teruggekeerde-syrie-strijders-kunnen-aanrichten/

  Like

 7. OPNIEUW bom ontploft bij HOOFDKWARTIER politie in Surabaya , Maandag ochtend !!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s