Nieuw

Kritiek op Israël, Trump en elke andere politicus is uiteraard toegestaan

Foto ter illustratie. Amerikaanse militairen testen een Javelin-antitankraket. Bron/Auteur FLICKR/THE U.S. ARMY

Nadat Trump en Israël hier donderdag bekritiseerd waren omdat ze, naar mijn mening, opnieuw op zoek zijn naar oorlog of in ieder geval naar een gewapend conflict in het Midden-Oosten en dit willen rechtvaardigen met nepnieuws, braken bij sommige commentatoren behoorlijk agitatorisch en oncontroleerbaar alle dijken door. Een van hen meende zelfs dat hij me een “nazi” moest noemen.

Door: KEWIL – Vertaling: ‘Rommel’

Laten we ter zake komen! Nog steeds denken sommigen: PI-NEWS is toch pro-Amerikaans en pro-Israëlisch, en daarom kan men immers Israël en de VS überhaupt niet bekritiseren. Ja, sorry, de helft van de Amerikanen heeft niet op Trump gestemd, maar toch zijn het Amerikaanse staatsburgers, of wat zijn ze anders?

En wie denkt dat alle Israëliërs volgelingen zijn van Bibi Netanyahu? Maar de centrale vraag is een heel andere. BEOBACHTER weersprak me en schreef:

Wat is me naderbij: het hemd of de rok? Allebei gaat niet. Ik moet kiezen. En ik kies voor Israël en de USA.

Dat klopt! Men moet kiezen, en ik heb besloten om louter en alleen voor Duitsland te kiezen! Ik heb genoeg van de wankele schommelpolitiek van de VS. In 1977 stond de Amerikaanse president Jimmy Carter nog steeds standvastig achter de sjah en noemde Iran een “eiland van stabiliteit”. Twee jaar later liet het Westen Paholvi vallen en vloog naïef de grondlegger van het huidige mullahsysteem, Ayatollah Khomeini, vanuit Parijs triomfantelijk Teheran binnen.

In 1979 steunden de VS de Taliban in Afghanistan tegen de Sovjet-Unie. Die vervolgens de radicale islam introduceerden en na 9/11 moesten de VS tegen de Taliban vechten, en werden ze gedeeltelijk beschoten met hun eigen wapens, die ze ooit hadden gegeven aan de baardige heiliggeachte krijgers, zoals Stingerraketten. Uiteindelijk hebben de VS de Taliban uit de regering gezet, maar het land verkeert in totale chaos. Bijna elke dag, zelfs vandaag, zijn er zware bomaanslagen en zelfmoordaanslagen, een vrede is niet in zicht, ondanks Leyens Bundeswehr, die wil scoren met zijn schroot.

In de eerste Golfoorlog, die vanaf 1980 acht jaar duurde, viel Saddam Hoessein, gesteund door het Westen, Iran aan. In de tweede Golfoorlog in 1991 steunde het Westen de sjiieten in Irak, maar het had er niets op tegen toen het Saddam Hoessein versloeg. In de derde Golfoorlog van 2003 vielen de Amerikanen en Britten Irak binnen met een van de grootste leugens en beschuldigden Saddam Hoessein van het bezit van “massavernietigingswapens” (wat ook ik dom en naïef geloofde). Geen woord was waar, allemaal gelogen. Het resultaat sindsdien: naar schatting een miljoen doden, Irak is vernietigd en gebroken, een puinhoop, en geen vrede in zicht.

Toen kwam de Arabische Lente! In 2011 werd Khadafi, de Libische dictator, gebombardeerd door de VS, Canada, Engeland en Frankrijk. Sindsdien komt de helft van Afrika via Libië naar ons. In datzelfde jaar worstelde het Westen zich lukraak in Syrië. We kennen het resultaat.

Ook al zou het in het belang van Israël liggen om alle buurlanden in chaos en burgeroorlog te storten, het is niet in ons belang. We hebben sindsdien bij elkaar opgeteld miljoenen vluchtelingen uit deze zelfde landen in het Midden-Oosten en Afrika: Iran, Irak, Afghanistan, Syrië en vele Afrikanen. Het zou beter zijn geweest als het Westen militair buiten deze gebieden was gebleven. Vermoedelijk zouden er, ondanks alle dictaturen daar, minder mensen zijn gestorven en zou de veiligheidssituatie beter zijn geweest.

Soortgelijke meningen hebben ook de conservatieve Amerikaan Ann Coulter, de slimme conservatieve Pat Buchanan, ooit presidentskandidaat van de VS, het blog The American Conservative en nog veel meer Amerikanen, die helemaal niets met links te maken hebben!

Bron:

http://www.pi-news.net/2018/05/kritik-an-israel-trump-und-jedem-anderen-politiker-natuerlich-erlaubt/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7239 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Kritiek op Israël, Trump en elke andere politicus is uiteraard toegestaan

 1. Lucie // mei 13, 2018 om 10:34 //

  Het zou zelfs nog veel beter zijn geweest als het hele Westen zich nooit bemoeid had met welk land dan ook.
  Door het aggressieve optreden van Westerse landen,is het daar overal een giga puinhoop,met vele onschuldige doden.
  Alles deden ze met het excuus dat de “dictator” verdreven moest worden,maar wie zijn hier de moordenaars en dictators??
  Het Westen alleen,omdat in die landen veel te roven was en is.

  Like

 2. Johan P // mei 13, 2018 om 15:13 //

  Dat het buitenlandse beleid van de VS inconsistent is kan niemand ontkennen. Zelfs de meeste Amerikanen zijn het daar wel over eens. Het is sowieso een probleem voor de Amerikanen om zich in te leven in een andere cultuur. Het blijft een gegeven dat men denkt dat aangezien veel mensen naar de VS willen komen de hele wereld ook hetzelfde systeem wil gebruiken. En dat men dus overal de democratie volgens Amerikaans model moet invoeren.
  Het is eigenlijk lachwekkend dat men zich daar steeds op verkijkt.

  Een tweede punt is dat de VS een nieuw soort van keizerrijk heeft gevormd. Welwillend, en zonder direct te veroveren, maar veel invloed uitoefenen dmv zowel geld als militaire dreiging. Dat ze zichzelf de rol van politieagent van de wereld hebben aangemeten om een zekere orde te realiseren heeft meer voor- dan nadelen gehad, die echter deels ongedaan worden gemaakt door hun totale onbegrip voor andere culturen en systemen.

  Dat de VS zich behoorlijk in de wiek geschoten voelen omdat het westen wel constant kritiek op hen heeft, verdomd weinig steun geeft en het verdomt om de eigen broek op te houden als het op defensie aankomt is een zeer punt dat nu eindelijk door Trump naar voren wordt gebracht en is begrijpelijk.
  Maar het zou beter zijn als ze zich nu eerst eens zouden concentreren op de puinzooi thuis. De linkse kliek heeft het land in een enorme puinzooi veranderd die hoognodig moet worden opgeruimd.

  Like

 3. Ben niet tegen de joden en ook niet tegen Israel. Wat het Joden-palestijnen-conflict betreft, kan het me ook niet schelen.Echter heb ik wel eens kritiek op het buitenlandbeleid van de gestoorde regering van Israel en met name Bibi.
  Wanneer je dan een opmerking maakt, vliegen bij sommige rationele mensen inderdaad de stoppen door en beginnen ze te raaskallen.

  Like

 4. Israel is een parel in de vuilnisbak van het midden oosten. Moslims daar hebben allemaal stemrecht, en kunnen zelfs deel uitmaken v/d regering. Het is Israel die de moslims in Gaza voorziet van water , stroom en dagelijkse behoefte, met als resultaat honderden raket aanvallen.Israel is nooit weggelopen van de vredesbesprekingen in tegenstelling tot de Palestijnse leiders, die de Joodse staat niet eens willen erkennen

  Like

 5. De wereld had er een stuk beter voorgestaan als niet een handige crimineel begin 7e eeuw in de woestijn een ideologie had bedacht om alle andere rovers aan zijn kant te krijgen en gezamenlijk de rest van de wereld te veroveren en te plunderen.

  Like

 6. Johan P // mei 14, 2018 om 21:49 //

  Israel heeft een zeer aanzienlijke moslimbevolking van meer dan 20%.
  Ik zou van de Israel-bashers graag een lijstje willen hebben van moslimstaten waar joden zelfs maar 2% van de bevolking uitmaken.
  Israel weet dat het onder een vergrootglas ligt. Hun troepen scoren het hoogst als het gaat om handhaven van de mensenrechten voor terroristen en moslims die zomaar beginnen te steken of schieten. De status van mensenrechten in islamitische landen zit niet eens in dezelfde orde van grootte.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s