Nieuw

Israeli weapons among arms handed over to Syrian Army by militants in southern Damascus

Militants in the south Damascus towns of Babila, Yelda and Beit Sahem handed over their “medium and heavy weapons” to the Syrian Army on Friday, according to reports by the Syrian Arab News Agency (SANA.) The militants will now be transported to the Idlib governorate as part of the agreed transfer deal.

A local SANA reporter said the militants handed over an array of armaments, including weapons produced by Israel. The list of relinquished weapons includes machine guns, sniper rifles, mortar launchers, improvised explosives and landmines.

Both Iran and Syria have accused Israel of aiding militants, including Daesh fanatics, in Syria, especially in Damascus and near the Golan Heights.

Tehran described the Israeli Defense Forces’ (IDF) attack against Syria on May 10 as Tel Aviv’s latest attempt to assist militants in the country, who have suffered a string of defeats at the hands of Syrian government forces, backed by their Russian and Iranian allies.

AMN >>

The militants have turned in large quantities of weapons, munitions, and landmines, some of which were allegedly Israeli-made and were used by terrorist organizations to target civilians in the region, according to the SANA agency.

Militants in the towns of Yelda, Babila and Beit Sahem in southern Damascus have had to hand over their weapons prior to being evacuated to northern Syria as part of the process to declare southern Damascus free from terrorism, SANA reported.

Sputnik >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.046 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9553 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s