Nieuw

Trump kan onbeperkte macht krijgen om oorlog te beginnen

Pixabay

Door een aanstaande wetsvoorstel in het Amerikaanse Congres, kan de Amerikaanse president Donald Trump onbeperkte bevoegdheden krijgen om oorlog te beginnen. Dit schrijft de republikeinse senator Rand Paul op The American Conservative.

Binnenkort zal het Congres een standpunt innemen voor de nieuwe versie van AUMF (Authorization for Use of Military Force), dat de president in principe onbeperkte macht kan geven om een oorlog te beginnen.

Formeel is het het Congres dat de oorlog zal verklaren. Maar al gedurende lange tijd heeft het zijn verantwoordelijkheid op dit gebied uit handen gegeven, zei Rand Paul.

De status-quo is dat de VS overal en altijd oorlog zal voeren als de president het zegt.

“Maar in plaats van zijn constitutionele macht terug te eisen, is het van plan de onaanvaardbare, niet-constitutionele status-quo te codificeren”, schrijft Paul.

Volgens de senator zal de nieuwe AUMF vrijwel onbeperkte macht geven aan deze of toekomstige presidenten om ten strijde te trekken wanneer hij of zij wil, met minimale rechtvaardiging en geen voorafgaande specifieke autoriteit.

“Als deze AUMF wordt aangenomen, heeft het Congres ervoor gekozen irrelevant te zijn in oorlogscontext”, benadrukt hij.

Volgens de nieuwe wet zal het Congres alleen in staat zijn om “de oorlog af te keuren”, wat volgens Paul de grondwet op en neer draait.

Bron:

http://www.theamericanconservative.com/articles/rand-paul-congress-moves-to-give-the-president-unlimited-war-powers/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Trump kan onbeperkte macht krijgen om oorlog te beginnen

 1. Johan P // mei 12, 2018 om 22:20 //

  Waarom is dat nu opeens nieuws? Obama ging gewoon lekker buiten het congres om en niemand die zich er druk om maakte. Maar nu Trump het netjes volgens de regels doet en het laat vastleggen is het opeens een probleem?

  Liked by 1 persoon

 2. Laten we Rutte dan ook maar meteen een juridische volmacht geven om eigenhandig een oorlog te verklaren. Dat maakt het gekkenhuis wel zo gezellig.

  Like

 3. templars2017 // mei 12, 2018 om 23:25 //

  Netanyahu heeft dezelfde macht verkregen in Israël ,ook hij heeft niemand meer nodig om oorlog te laten gebeuren of om grote militaire operaties uit te voeren.
  Bangelijk om zoveel macht aan één persoon te geven….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s