Nieuw

Syrië: Voortaan zullen we alle aanvallen uit Israël beantwoorden

Foto Een twee-jet van de Israëlische luchtmacht F-16's van Ramon Air Base, Israël, op weg naar de Nevada Test en Training Range tijdens Red Flag-oefening 09-4. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Master Sergeant Kevin J. Gruenwald

Syrië zal voortaan alle toekomstige aanvallen die Israël op zijn grondgebied richt met een tegenaanval beantwoorden. Men gaat ook zijn recht op zelfverdediging uitoefenen en Israëlische militaire doelen aanvallen die een bedreiging vormen voor het land. Dit zegt de Syrische ambassadeur in China tegen Sputnik News.

Afgelopen donderdag heeft Israël zijn grootste aanval op Syrië tot nu toe verricht en vernietigde wat men zelf tientallen Iraanse militaire doelen in het land noemde.

Dit nadat 20 raketten vanuit Syrië naar het Israëlische leger op de Golanhoogte waren gelanceerd.

Het Israëlische leger beweert dat Iran achter de aanval zat, een beschuldiging die door Iran wordt ontkend.

– Syrië blijft haar luchtverdediging versterken, zal proberen elke raket afgevuurd door Israël neer te schieten en zich richten op elke Israëlische militaire vliegtuig dat het Syrische nationale luchtruim schendt, zegt de Syrische ambassadeur in China, Imad Moustapha, tegen Spoetnik.

Hij zei ook dat Syrië niet zal aarzelen om hun eigen “vergeldingsacties” tegen Israëlische militaire posities uit te voeren, in overeenstemming met het internationaal erkende recht op zelfverdediging.

Sinds de zogeheten burgeroorlog in Syrië begon in 2011, heeft Israël haar noordoostelijke buurland herhaaldelijk aangevallen, met de officiële doelstelling om “Iraanse targets” en Hezbollah te vernietigen.

Imad Moustapha betwist de verklaring van Israël dat de aanvallen van donderdag niet gericht waren op het Syrische leger.

– De bewering van Israël dat men zich op Iraanse doelen in Syrië richtte, is inhoudsloos. Dit wordt gezegd om zijn aanvallen op Syrië af te beelden als een poging om Iran onder controle te krijgen, om daarmee de goedkeuring van de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië te winnen, zegt hij tegen Sputnik.

Bron:

https://sputniknews.com/middleeast/201805111064353727-syria-israel-attacks-ambassador/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8190 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s