Nieuw

Rusland knijpt oogje dicht als bondgenoten elkaar bestoken in Syrië

Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Russische president Vladimir Poetin. © Kremlin.ru

Er werd lang gesteggeld of Syrië een geavanceerd raketafweersysteem zou krijgen van bondgenoot Rusland. Maar na een bezoek van de Israëlische premier Netanyahu aan Moskou is de levering van de lading S-300’s volgens het Kremlin voorlopig van de baan.

Of het nou wel of niet door de Israëlische lobby komt, het nieuws is symbolisch voor de paradoxale Russische belangen in Syrië. Want Iran en Israël zijn aartsvijanden en bestookten elkaar in of vanuit Syrië. Terwijl Rusland – een belangrijke bondgenoot van allebei – een oogje dichtkneep.

NOS >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s