Nieuw

Rusland knijpt oogje dicht als bondgenoten elkaar bestoken in Syrië

Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Russische president Vladimir Poetin. © Kremlin.ru

Er werd lang gesteggeld of Syrië een geavanceerd raketafweersysteem zou krijgen van bondgenoot Rusland. Maar na een bezoek van de Israëlische premier Netanyahu aan Moskou is de levering van de lading S-300’s volgens het Kremlin voorlopig van de baan.

Of het nou wel of niet door de Israëlische lobby komt, het nieuws is symbolisch voor de paradoxale Russische belangen in Syrië. Want Iran en Israël zijn aartsvijanden en bestookten elkaar in of vanuit Syrië. Terwijl Rusland – een belangrijke bondgenoot van allebei – een oogje dichtkneep.

NOS >>

Doe mee met 937 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8497 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s