Nieuw

Nonnen gearresteerd voor martelen van 60 kinderen

Foto ter illustratie. Pixabay.

Twee nonnen in Colombia zijn gearresteerd op verdenking van het martelen van 60 kinderen die onder hun verzorging waren in een huis dat door buren en de lokale media het “Helhuis” wordt genoemd. Volgens de autoriteiten werden de kinderen hun huid verbrand en zijn de hoofden als straf in toiletten geduwd, bericht Newsweek.

Sor Ines Perez en Rosa Elivra Trochez Joagui beheerden het Santa Clara Rebirth-tehuis in Popayan, een stad in het zuidwesten van Colombia. De autoriteiten startten een onderzoek nadat buren de kinderen hadden horen gillen en de politie hadden gebeld, volgens El Tiempo.

Beide nonnen hebben de beschuldigingen van foltering ontkend, die zouden hebben plaatsgevonden tussen 2014 en 2017. Volgens de aanklager zijn de kinderen naar andere tehuizen verhuisd. Volgens El Tiempo is de organisatie van de nonnen al eens eerder gesloten maar mocht ze weer openen.

Er wonen 260.000 mensen in Popayan, de hoofdstad van de regio Cauca, waar volgens de Colombian Evangelical Council ongeveer 85 procent katholiek is.

Het is onduidelijk hoeveel kinderen er jaarlijks in Colombia mishandeld worden, maar volgens UNICEF is Colombia’s grootste probleem het geweld, zowel in termen van huiselijk geweld als op straten en pleinen.

Colombia was eerder bekend vanwege zijn gewelddadige drugsoorlogen in de jaren negentig, maar sindsdien heeft het zijn situatie aanzienlijk verbeterd, waaronder een vredesakkoord met de FARC-guerrilla. Een teken van de verbeterde situatie is dat de gids Lonely Planet in 2017 Colombia heeft aangesteld als het op één na beste land om 2017 te bezoeken.

Bron:

http://www.newsweek.com/nuns-abuse-catholic-church-abuse-scandal-arrests-919904

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.046 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7197 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Nonnen gearresteerd voor martelen van 60 kinderen

 1. Dachten ze dat ze moeder Theresa waren ofzo ?

  Like

 2. Esperanza // mei 12, 2018 om 22:14 //

  Dichter bij huis is het ook niet pluis. (Hé dat rijmt.)

  ‘Felitti heeft furore gemaakt met zijn onderzoek naar de relatie tussen een reeks van psychische en lichamelijke kwalen van volwassenen en slechte ervaringen in de jeugd, waaronder in het bijzonder allerlei vormen van kindermishandeling. Uit zijn onderzoek zijn drie belangrijke conclusies te trekken. Kindermishandeling is voor veel mensen een levenslange aantasting van de kwaliteit van leven. De groep kinderen met een jeugd die hen voor het leven tekent is schokkend groot. En de materiële en immateriële schade van kindermishandeling voor de samenleving is enorm. Hoe bestáát het, zoveel kinderen, zo’ n ellende? Hij had, vertelde hij, in kringen van artsen meerdere malen de tegenwerping gekregen, dat veel zwangere tieners en veel depressieve, verslaafde of suïcidale volwassenen een beroerde jeugd fantaseren om te maskeren dat ze loosers zijn. En toen moest ik aan die avond in Wenen denken, in het voorjaar van 1896, en aan die heren met wandelstok en hoge hoed die die avond hoofdschuddend over die vreemde dozent Sigmund Freud weer huiswaarts togen. En aan Freud zelf, die later het verhaal dat zijn cliënten hem hadden gedaan over hun jeugd beschouwde als fantasie. En ik realiseerde me hoe moeilijk het ons afgaat, altijd nog, om ‘the dark side of families’ te zien …’

  https://www.zuyd.nl/~/media/Files/Onderzoek/Kenniskring%20International%20Business%20and%20Communication/Rede%20van%20Herman%20Baartman.pdf

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s