Nieuw

Israël zit achter de door de Verenigde Staten verbroken overeenkomst met Iran

De terugtrekking van de kernenergieovereenkomst met Iran door de Verenigde Staten kwam na lange gesprekken met Israël. Dit bericht nu het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, meldt de Times of Israel.

Andrew Peek, plaatsvervangend secretaris van Bureau of Near Eastern Affairs van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, verklaarde dat de Verenigde Staten en Israël nauw samenwerkten met het besluit om de kernenergieovereenkomst met Iran te verbreken en opnieuw sancties tegen het land in te stellen.

– Gedurende de afgelopen maanden en vooral de laatste twee weken hebben we overleg gepleegd met Israël en wilden ons ervan verzekeren dat we nauwkeurig met hen coördineerden, zei hij in een verklaring.

Peek gaat niet in op details over de aard van de coördinatie, maar volgens de Times of Israel heeft de Amerikaanse president Donald Trump de afgelopen maanden herhaaldelijk gesproken met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Trump citeerde ook Netanyahu’s PowerPoint-presentatie van de “halve ton”- zware documenten dat naar verluidt het “definitieve bewijs” was dat Iran probeert kernwapens te verwerven. Enig bewijs van een schending door Iran van de overeenkomst is echter nooit geleverd en Olli Heinonen, voormalig hoofdinspecteur bij de IAEA, vertelde The Guardian dat hij “alleen maar veel foto’s zag die ik eerder heb gezien” tijdens de theatrale visuele presentatie van Netanyahu.

Het besluit om de Iran-overeenkomst te verbreken is in Israël toegejuicht, terwijl de Europese staten hebben geprobeerd de overeenkomst te behouden. Volgens Andrew Peek zullen de Verenigde Staten nu proberen andere landen ertoe aan te zetten om uit Iran te divesteren.

Bron:

https://www.timesofisrael.com/top-official-us-israel-coordinated-closely-in-lead-up-to-iran-deal-withdrawal/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7239 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

14 Comments on Israël zit achter de door de Verenigde Staten verbroken overeenkomst met Iran

 1. Esperanza // mei 12, 2018 om 12:39 //

  Wie een islamitische dictator als Ayatollah Ali Khamenei vertouwt graaf het eigen graf.

  Liked by 1 persoon

 2. Mij lijkt het zeer verstandig om geen een politicus te vertrouwen. Ze hebben allemaal hun eigen agenda.

  Like

 3. Esperanza // mei 12, 2018 om 14:07 //

  Ook dat een waarheid als een koe.

  Like

 4. Esperanza // mei 12, 2018 om 14:12 //

  De baardapen putten uit hun heilig boek.

  ‘De soennitische Korangeleerde Ibn Kathir legde deze aya als volgt uit: ‘Gelovigen die voor hun veiligheid vrezen door ongelovigen, mogen zich vriendschappelijk opstellen jegens de ongelovigen. Deze vriendschap mogen zij aan de buitenkant tonen, maar nooit van binnen voelen.’

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Takiyya

  Like

 5. Wel zo ontwikkeld zijn dat je aan kernenergie en wapens werkt, maar er dan wel weer op zijn middeleeuws een kast met ordners op na houden ipv. de meuk op een usb-stickje te zetten. Hoe geloofwaardig is dat ?

  Like

 6. Esperanza // mei 12, 2018 om 14:49 //
 7. Esperanza // mei 12, 2018 om 14:58 //

  Headscarves and nanaotech.

  ‘Iran’s academics and engineers seek out competition, whether this be at solar car races where the “Persian Gazelle” is right up at the front with the leaders, or in robot soccer, where Iranian players have been known to wipe the floor with German robots. The government has invested several million Euros in a brain mapping laboratory. There, magnetic resonance imaging is carried out on western levels.
  The nation is “more pragmatic, more female, national and less religious than the Iran of the first Revolutionary years,” writes the author Wiedemann. But the dichotomy between religion and hi-tech is permanently tangible.’

  https://en.qantara.de/content/science-in-iran-headscarves-and-nanotech

  Like

 8. Johan P // mei 12, 2018 om 15:12 //

  Trump heeft groot gelijk. De deal met Iran is een voorbeeld van Obama aan het werk om toch vooral de islam meer geld toe te stoppen. En het was al lang bekend dat Iran zich niet aan decafspraken houdt. Niets nieuws onder de zon in dat opzicht.

  Like

 9. Von Puffelen // mei 12, 2018 om 15:29 //

  “Mij lijkt het zeer verstandig om geen een politicus te vertrouwen. Ze hebben allemaal hun eigen agenda.”
  De agenda van de baas in hun geval, er een eigen agenda op na houden levert meestal een loden kogel of gifbeker op.

  Like

 10. Het wordt dus tijd om die sinasappels uit Israel te boycotten.
  Door die oorlogshitsers lopen Nederlandse bedrijven vele miljoenen mis.

  Like

 11. Geen zinnig mens zou zo.n deal tekenen ! b.v iedere inspectie moet 24 dagen van tevoren worden aangekondigd, zodat alles is opgeruimd als de “inspecteurs” komen kijken. Trump had dit al tijdens zijn verkiezingsprogramma aangekondigd. Het unieke is dat deze president doet wat hij beloofd

  Like

 12. Daniel // mei 14, 2018 om 12:55 //

  De VS is Israëls schoothondje. Onderzoek wie de eigenaren zijn van de FED, IRS, ADL, AIPAC. De macht ligt niet bij POTUS en het Congres.

  Like

 13. MoslimMolen // juli 23, 2018 om 13:09 //

  Kijk!
  Hiero ook al de StalinPartij met Meulenbelt’s & Zwarte Weduwe’s lakeien: WWW und Daniel.
  .
  Raad’s wat je me kan

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s