Nieuw

Demo van Voorpost in Kortrijk tegen de bouw van een nieuwe mega haatkazerne

In Kortrijk betoogden vandaag 350 Vlamingen tegen de geplande bouw van een nieuwe grote moskee. Organisator was de vaderlandslievende beweging ‘Voorpost’, gesteund door het Vlaams Belang en een lokaal actiecomité van bezorgde buurtbewoners. Zingende voetbalsupporters zorgden voor sfeer met Bengaals vuur. Enkele aanhangers van de sekte kwamen met hoofddoek en opgestoken middelvinger provoceren, maar zonder resultaat. De sprekers waren duidelijk: ‘Dit is ons land, en we gaan ons met alle politieke en juridische middelen verzetten tegen de komst van deze moskee.’ Een volgende actie wordt in het vooruitzicht gesteld in Hasselt, waar ook een moskeeplan voorligt.

Via ‘ReAct’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2129 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

4 Comments on Demo van Voorpost in Kortrijk tegen de bouw van een nieuwe mega haatkazerne

 1. Knap dat we tegelijkertijd hetzelfde doen 😉

  Wel met andere bronnen …

  Liked by 1 persoon

 2. templars2017 // mei 13, 2018 om 02:12 //

  Te zeggen dat dit gebeurt in de stad waar de Groeninghekouter toe behoort ,waar de Vlamingen in 1302 het Franse leger versloegen , nu kunnen ze weer aan de slag ,er is weer iets om op te kloppen ,echter nu mogen ze niet .
  In 1302 mochten ze ook niet maar ze hebben het toch gedaan……….

  Liked by 1 persoon

 3. Scrutinizer // mei 13, 2018 om 04:33 //

  @Templars
  Heeft u wel eens een Frans geschiedenisboek voor scholieren onder ogen gehad?
  Daarin wordt hooguit in een voetnoot vermeld dat in het graafschap Vlaanderen, onderdeelvan het Franse koninkrijk (en weliswaar groter dan de huidige provincies West- en Oost-Vlaanderen doch niet omvattende Brabant, Antwerpen en Limburg), opstandig was, revolteerde en zelfs in een veldslag het Franse leger een forse klap toebracht maar dat een jaar later in 1303, de koning er opnieuw troepen heenstuurde om “orde op zaken te stellen” en dat “de rust dan terugkeerde”, wat -helaas- ook historisch correct is. Alleen in het Vlaamse onderwijs, vindt men het nodig om deze mislukte zelfoverschatting (althans het eerste luik ervan want over de afloop zeijgt men) tot heroische proporties op te blazen en ons met alle details te vervelen als ware het onze gewijde geschiedenis: martelaar Gwijde, messias Pieter en apostel Jan…
  Echt, vraag een Fransman wat 1302 betekent enhijzal het niet weten. Ik bedoel niet dat ie het zal ontkennen onwetendheid veinzen, doch dat ie dat ene voetnootje op pagina 219 van zijn geschiedenisboek echt niet meer weet.
  Maar wees er voor trots op hoor, zeker als je bv Brabander of Limburger bent…

  Like

 4. templars2017 // mei 13, 2018 om 17:23 //

  @Scrutinizer, ik weet dat het een kleine voetnoot in de geschiedenis was,maar het was niet de bedoeling het zo voor te stellen dat het de geschiedenis heeft veranderd , in 1303 is inderdaad de rust hersteld en heeft de Franse koning inderdaad het heft weer stevig in handen genomen.
  Maar wat mijn bedoeling was ligt in het gegeven dat als je een volk ,waar en hoe dan ook te ver duwt ze wel eens zouden kunnen terugduwen.
  Dat was vroeger zo en dat is nu nog zo ,doch het is voor het volk in kwestie niet altijd even duidelijk wat de echte bedoelingen zijn en dat kan ook een reden zijn.
  De opstand van 1302 was zo een punt van genoeg is genoeg ,ze hadden de gevolgen op langere termijn niet ingeschat ,anders hadden ze het misschien niet gedaan doch in die tijd ging het nieuws niet zo snel als vandaag.
  Hoe dan ook er kan altijd een collectieve grens van verzadiging worden bereikt en wat daar de gevolgen van zijn weet niemand ,we zien hetzelfde gebeuren in Israël ,ook daar is de pot aan het koken,wat als ie overkookt? ,misschien wordt ook dit een kleine voetnoot in hun geschiedenis of ook weer niet als het grootschalig genoeg wordt.
  Een ander voorbeeld is dat Gustavo Prizip de gevolgen van zijn daad niet kon inschatten toen hij de aanslag pleegde op de Oostenrijker ,resultaat miljoenen doden in wo 1.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s