Nieuw

De EU blèrt, brult, schreeuwt en stampvoet driftig over Polen’s ondemocratische omgang met het hooggerechtshof – In Nederland stelt het kartel schaamteloos de Raad van State samen

ruimte zat voor een mooi schavot

Timmermans mag dan graag wat tieren en dreigen omdat de Polen een paar overgebleven communisten uit hun hooggerechtshof verwijderd hebben, maar over Nederland horen we hem nooit.

Wij hebben niet eens een hooggerechtshof.

Wij hebben een Raad van State, adviesorgaan van de regering en tevens de hoogste bestuursrechter van het land.

Dat wordt al decennia bemand door partijpolitieke en niet bepaald transparante benoemingen.

Brenninkmeijer laakte de manier waarop Rutte I, de VVD/CDA-coalitie gedoogd door Wilders, de benoeming van Piet Hein Donner tot vicepresident van de Raad van State had voorgekookt.

Er was in 2011 een formele sollicitatieprocedure. Er werden formele sollicitatiegesprekken gevoerd. Alles volgens het boekje. Maar talrijke betrokkenen zeiden (en zeggen): het was allemaal schijn.

En het fascinerende is: als Rutte III niet oppast gaat het drama uit 2011 zich zeven jaar later herhalen.

Vanuit de Raad van State hoorde ik deze week dat Jeroen Dijsselbloem (PvdA) heeft besloten in te gaan op hun verzoek: de oud-minister van Financiën gaat solliciteren om Donner komend najaar op te volgen.

De huidige coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie is volgens bronnen inmiddels op de hoogte van Dijsselbloems kandidatuur. D66-leider Alexander Pechtold heeft in de kabinetsformatie gemeld dat De Graaf zou solliciteren, maar het is onduidelijk of de post hem daarmee ook toevalt. Wel hebben de andere drie partijen gezegd niet met een eigen kandidaat te komen.

De benoeming van de vicepresident speelt zich geheel achter de schermen af, in de boezem van het kabinet, in overleg met de koning. De Tweede Kamer krijgt alleen de einduitslag te horen.

Volgens Martin Bosma (PVV) staat de uitkomst echter al vast:

De leden van de Raad van State mogen dan graag Dijsselbloem als vice-voorzitter hebben en hem zover gekregen te solliciteren, maar zij hebben niets in de melk te brokkelen. Behalve de voorzitter van de Raad van State, koning Willem-Alexander. Hem zal om advies worden gevraagd.

Degene die erover gaat is D66-vice-premier Kajsa Ollongren. Zij benoemt de vice-voorzitter van de Raad van State.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on De EU blèrt, brult, schreeuwt en stampvoet driftig over Polen’s ondemocratische omgang met het hooggerechtshof – In Nederland stelt het kartel schaamteloos de Raad van State samen

 1. En in Zweden doen politici als lekenrechters mee bij besluitvormingen van vonnissen.

  Liked by 1 persoon

 2. scherpschutter1943 // mei 13, 2018 om 17:51 //

  Nederland wordt geregeerd door een clubje van ons kent ons. Het maakt niets uit tot welke partij je behoort. Kijk naar wim Kok, de verrader des vaderlands. Daar kan de Graaf of andere uitgerangeerde politicus best wel bij. Ik stel Paul Rosenmuller voor als vervanger van Donner. Dan zijn we pas echt de NLUSSR. Net zo’n gluiperd als de rest. Linksk of rechts lullen, maakt niet uit maar wel zakkenvullen. Deijselbloem, als laatse der Mohikanen van de pvda, de landverraderspartij, wordt nog steeds de hand boven de pet gehouden door zijn politieke vijanden. Blijkt toch dat ze in het politieke kartel dat nl denkt te besturen, samen onder 1 deken liggen. De heiligheid van de Mammon kan niet ontkent worden. Een volk zonder principes is gedoemd om ten onder te gaan. Dat is nederland. o.l.v. Rutte en zijn club nsb,ers in de nep 2e slaapkamer

  Liked by 1 persoon

 3. Like

 4. Waar we die dikke Franz, de Fellowtraveller, ook nooit over horen is de geruisloze machtsovername in de EU door zijn Duitse vriendjes.
  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/05/het-lufthansa-complot-hoe-duitsland-europa-domineert-614425/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s