Nieuw

Nederlandse Taalunie wil emoji’s als formele ‘tekens’ erkennen

Pixabay

Door: Eefje Oomen

Sommige leestekens die Nederlanders al fervent gebruiken op Whatsapp, Facebook of Snapchat, verdienen ook een plek in kranten en formele teksten.

Hans Bennis, algemeen secretaris van de Nederlandse Taalunie, denkt dat de knipoog ;-), het driedubbele gebruik van uitroep­tekens of de combinatie van uitroep- en vraagteken een goede aanvulling kunnen zijn op de gebruikelijke leestekens.

De baas van de kennis- en beleidsorganisatie voor Nederlandse taal: “Het is niet voor niets dat sommige leestekens, of de bepaalde toepassing van leestekens, op platforms als Whatsapp zo populair zijn. Ze geven emotie weer die we anders blijkbaar moeilijk kunnen uitdrukken.”

Lees verder:

https://www.parool.nl/kunst-en-media/-geef-de-knipoog-ook-een-plek-op-papier~a4597987

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7235 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Nederlandse Taalunie wil emoji’s als formele ‘tekens’ erkennen

 1. Moderne Hiërogliefen?!

  Like

 2. In de oudheid gebruikte men ook tekeningetjes van mensen, dieren, planten en dingen
  http://www.rmo.nl/schatgravers/hi%C3%ABrogliefen/wat-zijn-hi%C3%ABrogliefen

  Like

 3. De taal van analfabeten, gekke smoeltjes naar mekaar opsturen.

  Like

 4. skeeter // mei 12, 2018 om 19:54 //

  De enigste met enige waarde…..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s