Nieuw

Iran: We hebben Israël niet aangevallen

Foto Een twee-jet van de Israëlische luchtmacht F-16's van Ramon Air Base, Israël, op weg naar de Nevada Test en Training Range tijdens Red Flag-oefening 09-4. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Master Sergeant Kevin J. Gruenwald

Israël wordt beschuldigd van nepnieuws. “Iran heeft geen verband met de raketten die zijn afgevuurd op Israël.”

Iraanse functionarissen ontkennen dat Iran iets te maken heeft met de nachtelijke aanval op Israël. Iran verwerpt ook de bewering dat men troepen heeft in Syrië, meldt Haaretz.

Tijdens de nacht op donderdag hebben de Iraanse troepen in Syrië voor de eerste keer Israël aangevallen door middel van 225 raketten die gericht waren tegen militaire basissen op de bezette Golanhoogten. Dit waren de gegevens die eerder op donderdag werden verspreid.

Maar dit is niet waar, wordt nu vanuit Iran beweerd.

In plaats daarvan zouden het Syrische troepen zijn geweest die terugsloegen naar het Israëlische leger nadat het opnieuw Syrië had aangevallen en verschillende mensen had gedood. Die aanval gebeurde vlak nadat Donald Trump aankondigde dat de VS zich terugtrok uit de nucleaire overeenkomst met Iran.

– Iran heeft geen verband met de raketten die zijn afgevuurd op Israël. Als Iran hier achter had gezeten, hadden we dit onmiddellijk aangekondigd. Wanneer IS Iraanse doelen in Syrië aanvalt, reageren wij en publiceren het. Iran heeft geen militairen in Syrië, en het was het Syrische leger dat de raketten afvuurde, zei de plaatsvervangend hoofd van de Iraanse Nationale Veiligheidsraad, Abu Al-Fadl Hassan al-Baiji, in een verklaring.

Tegelijkertijd zegt Mohammad-Javad Jamali Nobandegani, lid van het Iraanse parlement, dat Israëls militaire wraak tegen Iraanse troepen in Syrië nepnieuws is, omdat Iran dat niet heeft. Volgens het parlementslid heeft Iran alleen adviseurs in Syrië.

– Iedereen weet dat het zionistische regime altijd het eerst heeft aangevallen, zei Jamali Nobandegani, volgens Jerusalem Post.

De informatie dat Iran Israël heeft aangevallen, zoals Iran nu zegt, is volstrekt verkeerd, zou in eerste instantie afkomstig zijn geweest van de Israëlische militaire IDF.

Na de vermeende Iraanse aanval reageerde Israël met een massale militaire aanval, die volgens het Israëlische leger, bedoeld was om Iraanse doelwitten in Syrië te treffen. Israël gebruikte jachtvliegtuigen en landraketten om wapenopslagplaatsen en inlichtingencentra op Syrisch grondgebied aan te vallen.

De Iraanse president Hassan Rohani zei donderdagavond dat de Islamitische Republiek geen “nieuwe spanningen” wil in het Midden-Oosten.

Bron:

https://www.haaretz.com/middle-east-news/diplomacy-cannot-help-iran-resistance-only-way-to-confront-enemies-1.6074513

https://www.jpost.com/Middle-East/Iran-News/Iranian-MP-denies-Iran-has-bases-in-Syria-calls-Israeli-claims-fake-556073

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7235 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

28 Comments on Iran: We hebben Israël niet aangevallen

 1. Tijl Uylenspiegel // mei 11, 2018 om 00:58 //

  Vriend en vijand is het er wel over eens dat Iran wel degelijk troepen had in Syrië, stellen dat Israël altijd de aanvallende partij is geweest is een leugen die ronduit absurd is en vrij simpel te weerleggen valt en getuigt er alleen van dat men de vlucht naar voren kiest.
  “Kijk eens wat die rotjoden nou weer uithalen” Ja zo lust ik er nog wel een paar.
  Punt is gewoon dat de tegenaanval doelgerichter en groter was dan men verwacht had. Doeltreffender ook.
  Iran zal nog wel twee keer nadenken voordat ze weer zo’n onbezonnen daad stellen.

  Like

 2. Ongetwijfeld dat Iran militaire toepen in Syrië heeft. Onderhand heeft de hele wereld en zijn moeder militairen in Syrië. Maar waarom zou het ongeloofwaardig zijn dat het Syrië is geweest? Dat ligt toch het meest voor de hand? Ik heb het ze ook nog niet horen ontkennen. Misschien vinden ze het wel makkelijk dat Iran de zwarte piet krijgt.

  Liked by 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel // mei 11, 2018 om 01:45 //

  Hoezo ligt dat het meest voor de hand ? Assad heeft meer dan genoeg tegenstanders zoals het is, waarom zou hij er nog één in willen betrekken.

  Like

 4. ik heb nu geen tijd om het op te zoeken, maar volgens mij hebben Syrië en Israël nooit een vredesakkoord getekend. Officieel zijn ze nog steeds in oorlog. Het zijn van oudsher aartsvijanden. Het zijn altijd al tegenstanders van elkaar geweest.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // mei 11, 2018 om 02:02 //

  Ja dat klopt wel, vandaar ook dat er lange tijd op de Golan hoogte een VN vredesmacht aanwezig was en het een gedemilitariseerde zone was maar dat verklaart nog niet dat als je al jarenlang onoverkomelijke problemen hebt met allerhande zwaar bewapende tegenstanders je er nog een tegenstander in zou gaan betrekken, dat is geen strategie dat is zelfmoord.

  Like

 6. Israël valt al geruime tijd Syrisch grondgebied aan. Israël is al jarenlang erbij betrokken. Het is echt niet iets van gisteren.

  Like

 7. 2013, Reuters, lijkt me een vrij onverdachte bron in deze:

  In public shift, Israel calls for Assad’s fall

  Israel wants to see Syrian President Bashar al-Assad toppled, its ambassador to the United States said on Tuesday, in a shift from its non-committal public stance on its neighbor’s civil war.

  Even Assad’s defeat by al Qaeda-aligned rebels would be preferable to Damascus’s current alliance with Israel’s arch-foe Iran, Ambassador Michael Oren said in an interview with the Jerusalem Post.

  His comments marked a move in Israel’s public position on Syria’s two-and-1/2-year-old war.

  “We always wanted Bashar Assad to go, we always preferred the bad guys who weren’t backed by Iran to the bad guys who were backed by Iran,” Oren said in the interview, excerpted on Tuesday before its full publication on Friday.

  Assad’s overthrow would also weaken the alliance with Iran and Hezbollah, Oren said.

  “The greatest danger to Israel is by the strategic arc that extends from Tehran, to Damascus to Beirut. And we saw the Assad regime as the keystone in that arc,” he said.

  https://www.reuters.com/article/us-syria-crisis-israel/in-public-shift-israel-calls-for-assads-fall-idUSBRE98G0DR20130917

  Like

 8. Esperanze // mei 11, 2018 om 03:38 //

  Even Assad’s defeat by al Qaeda-aligned rebels would be preferable to Damascus’s current alliance with Israel’s arch-foe Iran, Ambassador Michael Oren said in an interview with the Jerusalem Post
  ‘We always wanted Bashar Assad to go, we always preferred the bad guys who weren’t backed by Iran to the bad guys who were backed by Iran,” Oren said in the interview, excerpted on Tuesday before its full publication on Friday.’

  Helder, ’t is ‘Israël first’. De chaos (migratiestroom) bij het verdwijnen van Assad krijgt Europa op het bordje..

  Liked by 2 people

 9. Iran zwetst natuurlijk als ze zeggen er niet aanwezig te zijn, en Israël overdrijft als ze zeggen dat er 80.000 Iraniërs zijn. Dat getal bereik je misschien als je alle shia-groeperingen optelt.

  Feit is dat 3 jaar geleden het Syrische leger al gehalveerd was van 300.000 naar 150.000 en de Russen liefst alleen lucht-support geven omdat dooien thuis slecht te verkopen zijn. En er dus grondtroepen nodig waren om de koppensnellende Amerikaanse proxies te weerstaan. Iran heeft shia vanuit Afghanistan en Pakistan en weet ik waar allemaal gerekruteerd om daar in te zetten, blijkbaar loopt de bevolking daar ook minder makkelijk de eigen dood tegemoet als ten tijde van de Iran-Irak oorlog.

  Israël heeft meermaals Iraanse wapentransporten naar Hezbollah aangevallen de afgelopen jaren. Dat was althans altijd de verklaring. De laatste tijd was het meer rechtstreeks gericht op de Iraanse aanwezigheid, want dat was precies wat ze wilden voorkomen, maar nu wel gekregen hebben.

  Het is wel een klein beetje eigen schuld dikke bult.

  Het plan om Assad te toppelen backfired, dat is het probleem.

  Dat had iedereen kunnen bedenken. De Russen hebben daar een van hun belangrijkste havens. En die waren het zat nadat de Nato het mandaat om burgers te beschermen in Libië misbruikt had om het land in een rokende puinhoop te veranderen waar jihadisten vrij spel hebben. En na het gestook in Oekraïne.

  De Krim, met die andere belangrijke haven, Sebastopol gaven ze ook niet op.

  En terecht. Maar Sebastopol is af te sluiten als de Turken de Bosporus dichtgooien, dan kan Zirinovski wel dreigen en nieuwe Bosporus te graven door een paar nukes op Turkije te smijten, maar Zirinovski is niet de baas van Rusland.

  Poetin kon het niet tolereren dat Tartus verloren zou gaan, en dat had ieder kind kunnen bedenken.

  Dat Iran of Syrië en Israël nu op elkaar schieten is een escalatie.

  Maar ik wil er niet aan denken wat er gebeurt als die Israelies (per ongeluk) Russische meuk raken.

  Tot nu toe heeft Rusland niet gereageerd op Amerikaanse NAVO bombardementen of Israëlische, applaus voor Poetin.

  Als Israel zo bang is voor Iraanse aanwezigheid, dan zouden ze er aan moeten werken om de reden voor die aanwezigheid weg te nemen, namelijk het verdrijven van al die zogenaamd ‘gematigde rebellen’.

  Like

 10. Esperanze // mei 11, 2018 om 03:38

  Helder, ’t is ‘Israël first’. De chaos (migratiestroom) bij het verdwijnen van Assad krijgt Europa op het bordje..
  ————

  Dat !

  Like

 11. Esperanze // mei 11, 2018 om 03:56 //

  Wel begrijpelijk die Israëlische strategie. Een mentaliteit die we hier in Nederland node missen. 🙂

  Liked by 2 people

 12. Het heeft ze heel grondig van de regen in de drup (maak daar maar stortbui van) gebracht dus het was niet zo slim.

  Jammer dat die vredesonderhandelingen getorpedeerd werden, dan hadden we nu een ander verhaal gehad:

  Al waren Qatar en de VS dan misschien alsnog een oorlog begonnen om die pijplijn.

  Like

 13. Meh, als je het waagt te reageren op onze beschietingen schieten we je dood:

  Like

 14. @Esperanze // mei 11, 2018 om 03:38

  You just showed the first signs of Woking up.

  Ik moet je waarschuwen dat het een rot-pil is. Je wereldbeeld gaat stuiteren terwijl je dacht dat je zo’n vaste grond onder je voeten had.

  De weinige mensen in je dagelijkse leven die je nog konden volgen, familie vrienden hadden al afscheid genomen, nadat je een onverbeterlijke islamcriticus geworden was, gaan je ook nog uitspugen, als je nog wat meer aan dat pilletje likt.

  Als je een ontembare eigenwijze waarheidszoeker bent, als je wilt weten waarom de dingen gaan zoals ze gaan, dan kun je waarschijnlijk niet nalaten toch nog wat meer te likken.

  Liked by 1 persoon

 15. Deze is ook goed, LoL:

  Like

 16. ieznogoedh // mei 11, 2018 om 07:02 //

  Iran heeft geen militairen in Syrië, zeggen de Iraniërs.
  Dan hoeven ze ook nergens over te klagen.
  Maar … we weten allemaal wat militaire adviseurs in werkelijkheid zijn. De leugen daarover wordt echt niet meer geloofd.

  Like

 17. Los van de spelfout, heeft hij wel een punt:

  Like

 18. Assad: Why talk to Trump if he doesn’t control the US?

  Meeting with Donald Trump would be pointless because the deep state – not the president – controls the US, Bashar Assad said in an interview. He noted that the agenda of the deep state is to create conflict aimed against Russia.

  In an exclusive interview with Athens daily Kathimerini, Assad said there was no reason to meet face-to-face with Trump, since the US president “says something today, and does the opposite tomorrow,” and is likely not even in control of policy decisions.

  https://www.rt.com/news/426342-trump-assad-deep-state-syria/

  Like

 19. Dus een klein land voert al geruime tijd illegale aanvallen uit op legaal aanwezige eenheden van een legale regering van een andere staat en klaagt dan over een tegenaanval.
  Heb ik het zo goed begrepen?

  Liked by 2 people

 20. Daniel // mei 11, 2018 om 09:16 //

  @Rommel // mei 11, 2018 om 07:24 //

  Daar komt het op neer. De Israëli’s janken hard terwijl ze toeslaan, sluw en leugenachtig als ze zijn. Rothschilds schurkenstaat met een meedogenloze crimineel aan het bewind. Wat mij betreft moeten ze maar eens goed op hun lazer krijgen. Het zionisme is een kankergezwel dat zorgt voor onnoemelijk veel leed in de wereld. Langzaam aan gaat dit bij velen dagen.

  Liked by 1 persoon

 21. boorzalf // mei 11, 2018 om 10:29 //

  @ Daniel // mei 11, 2018 om 09:16 //
  ” Het zionisme is een kankergezwel dat zorgt voor onnoemelijk veel leed in de wereld”
  U moet niet alles geloven wat ze zeggen in de moskee.

  Liked by 2 people

 22. Lord of Hosts // mei 11, 2018 om 16:33 //

  Israël is de grootste netto-ontvanger van Amerikaanse buitenlandse hulp.
  Vorig jaar kreeg deze “51e lidstaat van Amerika” 4 miljard dollar en werd volledig gebruikt voor militaire financiering.
  Washington schenkt natuurlijk niet voor niets zoveel geld aan de Israëlische overheid, daar willen ze iets voor terug…
  Het aannemen van zoveel geld heeft van Israël een nuttig instrument en marionet van het buitenland beleid van de VS gemaakt.
  Maar beseft de Israëlische overheid wel dat er een keerzijde op de loer ligt? En dat hun opdrachtgever dan de handen in onschuld wast? En niet voor het eerst?

  Hitler dacht ook dat degene (VS/VK) die miljarden had geïnvesteerd in Nazi-Duitsland, de Sovjet-Unie moest onder controle komen, hen militaire hulp zou bieden als het het niet zou lukken.
  Maar inplaats van hulp geven, keerden ze zich tegen hem.

  De rattenlijnen werden georganiseerd voor duizenden nazi-kopstukken, maar voor Hitler werd geen veilige ontsnapping geregeld.
  Begrijp je het “Zwaard van Damocles” dat boven je hoofd hangt mijn beste Benjamin Netanyahu….
  https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&rurl=translate.google.nl&sl=ru&sp=nmt4&tl=nl&u=http://www.warandpeace.ru/ru/reports/view/130387/&xid=17259,15700023,15700124,15700126,15700149,15700168,15700173,15700186,15700189,15700201&usg=ALkJrhiQlVhu0Hr2gZuokOGAVs8FhED4gw

  Like

 23. USraël…
  En ik noteer dat op veel sites de Israëlische aanvallen op Syrië gevierd worden en het afgebroken wapenbeheersingsakkoord als een schitterende move van Trump beschouwd wordt.
  En straks zie je ze weer allemaal verontwaardigd janken als de zoveelste moslim-exodus richting Europa op gang zet.

  Like

 24. Willem Middelkoop over de Deep State, ook Syrië komt ter sprake:

  Interview op papier:

  Like

 25. Wat ook niet in het nieuws kwam is het schandaal rondom de UN soldaten uit Oostenrijk. Zij lieten Al Qaida een hinderlaag leggen waardoor vele Syrische soldaten werden gedood. Ze moesten juist de grens bewaken maar hebben dit willens en wetens geweigerd.

  Like

 26. Ik snap er niets meer van, straks gaan we hier de Hamas en PLO nog gelijk geven.

  Like

 27. Iran, het land dat openlijk zegt Israel te willen vernietigen , is bezig raket installaties te plaatsen in de Golan, de grens van Israel. Israel gaat niet wachten tot zij afgevuurd worden, maar vernietigd in een uur alle 5 de installaties, dus wat is het probleem ??

  Liked by 1 persoon

 28. scherpschutter1943 // mei 12, 2018 om 08:40 //

  leve Israël en dood aan de moslims. Verdere discussie overbodig met mohammedaanse kontenkruipers

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Iran beweert Israël niet te hebben aangevallen | Silvia's Boinnk!!!

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s