Nieuw

Eurosceptische regering in de maak in Italië: moet de EU zich zorgen maken?

Patriotten Italië, screenshot Matteo Salvini facebook

De politieke impasse in Italië lijkt voorbij nu de Vijfsterrenbeweging (M5S) en Lega een coalitie proberen te smeden. Dat betekent niet alleen dat de Italianen waarschijnlijk niet opnieuw naar de stembus hoeven, maar ook dat er een eurosceptische regering in de maak is. De twee partijen zijn allebei geen fan van de Europese Unie.

En dat is wel iets waar de EU rekening mee moet houden, zegt correspondent Mustafa Marghadi. “Deze partijen willen bezuinigingen en strenge budgetregels terugdraaien. Zoals de verhoogde pensioenleeftijd die een paar jaar geleden is ingevoerd onder druk van de EU. Daarnaast willen ze weer geld uitgeven, terwijl de staatsschuld al torenhoog is.”

Op het gebied van migratie willen Lega en M5S juist een strenger beleid voeren. “Omdat ze vinden dat de EU Italië in de steek heeft gelaten. Ze willen economische migranten bijvoorbeeld sneller terugsturen. Lega-leider Matteo Salvini heeft al gedreigd havens te sluiten waardoor schepen van ngo’s met migranten niet kunnen aanmeren.”

Lees verder:

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2231405-eurosceptische-regering-in-de-maak-in-italie-moet-de-eu-zich-zorgen-maken.html

Doe mee met 937 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6035 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s