Nieuw

Erdogans onbeantwoorde Arabische liefde

Door: Burak Bekdil
Vertaald door: W.J. Jongman en H. Sleijster

De gebeurtenissen van de afgelopen maanden lijken te bevestigen dat de ambities van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan voor een door Turkije geleide ‘oemma’ (moslimgemeenschap) niet verwelkomd worden in de Arabische wereld. Deze opkomende tweedeling onder soennitische islamieten – Turkije, Saoedi-Arabië e.a. – is belangrijk voor het Westen.

In Turkije is een hysterie ontstaan. Het lijkt of er kampioenschappen in patriottisme uitgeroepen zijn. Overal in het land klinken oproepen tot een martelaarsdood en jihad. Zelfs kinderen blijven niet gevrijwaard voor deze “morbide toespraken”.

Aan deze jihadistische euforie ligt een verhaal ten grondslag. In 2016 verspreidde het Turkse Directoraat Religieuze Zaken (Diyanet), de hoogste religieuze autoriteit in het land, stripboeken onder de kinderen van het land, waarin ze vertelden hoe glorieus het is om een islamitische martelaar te worden. Een strip verhaalt een dialoog tussen een vader en zijn zoon. “Het is fantastisch om een martelaar te worden,” zegt de vader. De zoon is er niet van overtuigd en vraagt: “Zou iemand martelaar willen worden?” – “Ja” antwoordt de vader, “Jazeker. Wie wil er nu niet een plek in de hemel veroveren?”

Lees verder:

https://nl.gatestoneinstitute.org/12283/erdogan-arabische-liefde

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7205 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s