Nieuw

Beschaving, Pegida, ramadan, varkensvlees, provocatie

Er is weer een rel. Anti-islam organisatie Pegida gaat varkensvlees BBQ’en in het zicht van moskeeën om moslims te provoceren die (binnenkort) aan ramadan doen. Er wordt over gemopperd dat dit erg onbeschaafd is, door sommige niet-moslims zelfs heel fel. Dat was ook mijn eerste instinct, maar niet altijd kloppen je eerste instincten. Soms is beschaving ook overbeschaving.

Dat betekent overigens niet dat ik op zo’n BBQ acte de presence ga geven, daarvoor voel ik me werkelijk te beschaafd. Maar laten we eerst eens nauwkeurig kijken wat er eigenlijk speelt alvorens te oordelen.

Veren of Lood >>

Als ik het goed begrepen heb, is dit stukje een -voorzichtige- kritiek op mensen die anders -voorzichtig- islamkritisch zijn.

Sam van Rooy begrijpt het:

‘Kritische’ mensen willen namelijk wel netjes blijven deugen, anders mogen ze niet meer meedoen. Het zelfde zagen we bij Nanninga, die Pegida voor tokkies en kermismalloten uitschold, maar zelf islam geen strobreed in de weg wil leggen. Over dom gesproken.

En dat allemaal om een actie waar nog geen steen mee uit een minaret gevoorhamerd wordt:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9558 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

4 Comments on Beschaving, Pegida, ramadan, varkensvlees, provocatie

 1. Esperanza // mei 11, 2018 om 23:48 //

  Dat plaatje boven stuk van Hannibal gezien?
  Of topic, dit kwam bij me boven:

  Like

 2. Esperanza // mei 11, 2018 om 23:49 //

  Off ..

  Like

 3. Esperanza // mei 12, 2018 om 00:02 //

  Wie het niet uit kan zitten: doorscrollen naar 5.56

  Like

 4. Esperanza // mei 11, 2018 om 23:48
  Dat plaatje boven stuk van Hannibal gezien?
  ———

  Ja, maar ik ben er nooit zo zeker van dat zijn plaatjes copyright vrij zijn. Anders zou ik het wel overnemen, hij doet daar niet zo moeilijk over (of ik wat overneem en hoeveel of hoelang) heeft die me al eens laten weten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s