Nieuw

Amnesty International is tegen doodstraf Belgische IS-strijder: “Onze overheid moet erop toezien dat hij een eerlijk proces krijgt”

Tarik Jadaoun, screenshot YT

Tarik Jadaoun, een van de bekendste nog levende Belgische leden van de terroristische organisatie Islamitische Staat, krijgt allicht deze maand te horen of hij de doodstraf krijgt. Gisteren startte zijn proces in Irak. Amnesty International is tegen de doodstraf van de IS-strijder.

“Amnesty International is tegen de doodstraf, omdat dat een wrede, onmenselijke manier van handelen is. Wij komen op tegen de doodstraf. Waar ook ter wereld en wat de veroordeelde ook mag gedaan hebben”, zegt Wies De Graeve, directeur Amnesty International Vlaanderen.

HLN >>

In Irak verscheen Tarik Jadaoun uit Verviers vandaag voor de rechter. Hij trok in 2014 naar Syrië en Irak om mee te vechten met terreurgroep Islamitische Staat en wordt nu berecht voor terrorisme. Hij verscheen ook in de video waarin IS de aanslagen in Brussel opeiste. Dat schrijft Belga.

In 2014 sloot Jadaoun zich onder de naam Abu Hamza al-Belgiki aan bij IS.

Sceptr >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9555 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

5 Comments on Amnesty International is tegen doodstraf Belgische IS-strijder: “Onze overheid moet erop toezien dat hij een eerlijk proces krijgt”

 1. Henk der Niederlander // mei 11, 2018 om 19:11 //

  Gewoon opruimen dat stuk vuilnis.
  Ondertussen is al duidelijk genoeg gemaakt dat dit soort terroristen de zaak lopen te beliegen om onder hun terechte veroordeling uit te komen.

  Like

 2. jackvanderveen // mei 11, 2018 om 20:40 //

  Alleen wanneer bij zijn berechting het eindresultaat zal zijn VIERENDELEN, vindt gerechtigheid plaats in deze.

  Like

 3. templars2017 // mei 11, 2018 om 21:58 //

  Terugkeren naar België ,niks van hij is vertrokken ,is zelfs geen Belg¨(verkeerde roots) en dan zouden wij er nog voor moeten betalen, lekker laten zitten ,die zijn gat verbrand moet op de blaren zitten.
  Hij is een terrorist punt uit ,hij heeft bloed aan zijn handen , laten berechten in het land waar hij zijn misdaden heeft gedaan ,volgen hun wetten ,en de gevolgen volledig voor zijn rekening.

  Like

 4. AI heeft al zijn krediet inmiddels wel verspeeld, met zijn provocerende pro-islam houding.

  Like

 5. Guido // mei 12, 2018 om 10:10 //

  De zogenoemde “misdaden tegen de menselijkheid” zijn juist de enige categorie misdaden waarvoor doodstraf nog wel te rechtvaardigen is. En iets zegt me dat de bewijslast op dat gebied tegen deze ‘Al-Belgiki’ sterk is.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s