Nieuw

Time to ‘take fate into its own hands’: Europe can’t rely on US protection anymore, says Merkel

Europe can no longer count on the US in defense and must take matters into its own hands, German Chancellor Angela Merkel stated during a meeting with French President Emmanuel Macron, who also said: “Something should be done.”

“It’s no longer the case that the United States will simply just protect us,” Merkel said in a speech honoring President Macron, who came to Aachen to receive the prestigious Charlemagne Prize. Receiving a round of applause, Merkel stated: “Rather, Europe needs to take its fate into its own hands. That’s the task for the future.

Europe has to “act together and speak with one voice,” she said, as cited by Germany’s Die Welt newspaper. “But let’s be honest: Europe is still in its infancy with regard to the common foreign policy.”

Speaking after Merkel, Macron said that “We should not be waiting, we must do something right now. Let us not be weak,” added the French president.

RT >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9607 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Time to ‘take fate into its own hands’: Europe can’t rely on US protection anymore, says Merkel

 1. templars2017 // mei 10, 2018 om 22:16 //

  Wat zijn die twee van plan? je gaat toch geen dergelijke dingen uiten als er niets van boodschap inzit, het is duidelijk dat de VS Europa laat voor wat het is ,een bende van formaat die ze zelf hebben veroorzaakt.
  En wie gaat dat opkuisen? niet de VS laat dat duidelijk zijn , we gaan spannende tijden tegemoet en het gaat almaar sneller , belangrijk om nu niet het hoofd te verliezen…….

  Like

 2. Merkel en Macron trekken als Don Quichotte en Sancho Pancho op een ezel ten strijde als aanvoerders van een NAVO zonder Amerika en waarin Erdogan de lakens uitdeelt.

  Like

 3. Johan P // mei 12, 2018 om 19:13 //

  Tsja. De ene na de andere president van de VS heeft het gewoon maar laten gaan dat de landen in Europa zich al decennia lang niet hebben gehouden aan de afspraken over defensie-uitgaven. Het idee van de NAVO was natuurlijk aardig, maar uiteindelijk is het de VS die voor vrijwel alle kosten opdraait.
  In Europa roeptoetert iedereen dan wel over de buitensporig hoge uitgaven van de VS aan defensie, maar intussen verdommen ze het zelf om er geld aan uit te geven en verwachtte men dat de VS het allemaal wel zou doen.
  Nu zit er hier een president die zegt dat dat niet langer zo kan en ook heeft laten zien dat hij dat meent, dus nu is er paniek in de tent die meteen wordt gebruikt om het idee van ‘1 Europees leger’ door te drukken, wat per direct het einde van de soevereiniteit van de diverse landen betekent.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s