Nieuw

Onverwachte wending in Italië: Berlusconi maakt eurosceptische regering mogelijk

Foto: Silvio Berluscon. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: European People's Party.

Na een politieke patstelling van twee maanden komt er mogelijk toch een nieuwe regering in Italië. Oud-premier en leider van Forza Italia Silvio Berlusconi kondigde aan dat zijn partij niet in de weg zal staan als de Vijfsterrenbeweging (M5S) en Lega een regering willen vormen.

Het gaat om de grootste doorbraak sinds de verkiezingen van afgelopen maart. Het leek er lang op dat de Italianen opnieuw naar de stembus zouden moeten: anti-establishmentpartij M5S werd de grootste partij, maar weigerde voor het behalen een meerderheid samen te werken met Forza Italia van Berlusconi, die zij als corrupt beschouwen. Aangezien Forza Italia en Lega bondgenoten zijn, leek samenwerking met alleen Lega lang geen optie.

Lees verder:

https://nos.nl/artikel/2231199-onverwachte-wending-in-italie-berlusconi-maakt-regering-mogelijk.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7201 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s