Nieuw

Hoda weigert te werken – wil de kledingvoorschriften van haar werkgever niet volgen

Zweden – Toen Hoda de keuze kreeg tussen haar baan of het dragen van een hoofdoek, koos ze het laatste, schrijft Aftonbladet. Nu dreigt ze naar de Discrimitie Ombudsman te gaan, maar haar werkgever, beveiligingsbedrijf Securitas, houdt voet bij stuk.

Aftonbladet heeft de 21-jarige studenta Hoda geïnterviewd, die een bijbaantje had als bewaker bij Securitas – en een hoofddoek draagt. Nu heeft het bedrijf een nieuwe neutraliteitsbeleid ingevoerd, wat inhoudt dat werknemers geen hoofddoeken mogen dragen. Dat kreeg ze te horen van hoofddoek-dragende vrouwen die een baan geweigerd waren.

Hoda kreeg toen de keuze om haar hoofddoek af te doen of te stoppen, en zij koos voor het laatste. Er was geen enkele kans dat zij de nieuwe kledingcode zou volgen en niet langer het islamitische hoofddeksel op het werk zou dragen.

– Ik ben absoluut niet van plan om dat te doen. Als Securitas mijn vaardigheden en goed werk zou waarderen, zouden ze vechten om mijn bekwaamheid te behouden. In plaats daarvan wordt mijn hoofddoek als een obstakel beschouwd, terwijl ik dat zelf zelf niet denk, zegt Hoda tegen Aftonbladet.

– Ze zeggen in Zweden dat het vrouwen zal bevrijden van een soort van onderdrukking, maar het zijn zijzelf die onderdrukken door dit te doen. Ik ben zo ongelooflijk teleurgesteld.

Nu overweegt Hoda om de zaak voor de Discriminatie Ombudsman te brengen. Ronny Fredriksson, persvoorlichter bij Securitas, zegt dat het bedrijf Hoda beter had kunnen informeren over het nieuwe beleid.

Kan ze andere arbeidstaken krijgen? vraagt ​​Aftonbladet.

– Niet in uniform, antwoordt Ronny Fredriksson.

Bron:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/oRQ6Gj/hoda-21-far-inte-jobba–pa-grund-av-sin-sloja

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7235 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Hoda weigert te werken – wil de kledingvoorschriften van haar werkgever niet volgen

 1. scherpschutter1943 // mei 10, 2018 om 19:55 //

  pleur al die moslimwijven het land uit. Probleem opgelost., ze misbruiken de sociale systemen in europa, opgefokt door asieladvocaten die er zich vorstelijk, door de belastingbetaler, voor laten betalen. Dus de advocatuur dient het recht niet, het zijn criminelen die tot over de randen van de wet gaan. Dus advocaten zijn criminelen, dat is mijn mening.

  Like

 2. skeeter // mei 10, 2018 om 20:18 //

  weigeren werken, weigeren intregeren, geen recht op uitkering en opzouten graag.

  Liked by 1 persoon

 3. Op een zekere dag, reeds lang geleden, zag ik opeens meisjes die de dag ervoor nog in een minijurkje gekleed gingen waarvan niveau onderkant rokje bovenkant gleuf was, met een gelaatsbeschildering waar de meiden van de ramen- en deurenbedrijven op de Nieuwe Markt niet aan konden tippen en met nagels in kleuren waar je bang van werd, opeens en zonder aankondiging met een loei van een zwarte hoofddoek en verder volledig opgekuisd en met zonder enge nagels aan de kassa van de Appie zitten als ware het #hoofddoekjesdag. Wat is er toen gebeurd van de een op d’andere dag?

  Like

 4. Dat was die dag dat moslims de twin towers invlogen.
  Vanaf die dag is het snel gegaan.

  Like

 5. Esperanza // mei 10, 2018 om 21:07 //

  Deze, waaronder Lalla Salma – vrouw van de koning van Marokko – dragen geen kopvod.

  Like

 6. scherpschutter1943 // mei 10, 2018 om 22:49 //

  Ik stel voor om dit stelletje moslimtrutten te stenigen. Ze hoeven (nog) niet dood, maar 1 steen per klant moet kunnen. Ervaren ze ook de gevolgen van hun zakloopdemonstratie. Weg met die kut moslims achter een kassa.

  Like

 7. Merel // mei 11, 2018 om 00:01 //

  Scherpschutter : christenmensen stenigen niet, dat is een barbaarse islamitische straf
  Hij die zonder zonde is, hij werpe de eerste steen
  Aldus Jezus Christus

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s