Nieuw

Gaat u maar weer aan het werk

Geen idee of het anderen ook weleens overkomt; je leest een artikel in de krant en ineens treft een alinea je als een donderslag bij heldere hemel. Het heeft weinig met het oorspronkelijk bericht te maken maar toch.

people-2566677_640

Mij overkwam het vanmorgen weer eens. Dat kwam zo; ik las een stukje over drie ‘jongeren’ die een flink stuk steen op een weg op een weg hadden gelegd. Voordat ik nou het hele artikel ga omschrijven is dit misschien makkelijker;

https://www.ad.nl/binnenland/20-maanden-jeugddetentie-geeist-tegen-verdachte-kei-ongeluk-schijndel~a68295d2/

De verdachte heet Zev, geen idee in welk deel der wereld dat een gewone voornaam is maar het klinkt toch anders dan Jan Piet of Klaas. Nou ja dat doet in dit geval niet ter zake, nee ik werd getroffen door deze alinea;

Slachtoffer Tynni Habraken las later tijdens de zitting een slachtofferverklaring voor. ,,Een ongeluk wil ik het niet noemen”, zei zij zittend in een rolstoel. ,,Ik word elke dag wakker met veel pijn en moet een uur oefeningen doen om een beetje soepel te worden.” Ze is deels arbeidsongeschikt verklaard en haar woning moet worden aangepast. De advocaat van het slachtoffer vroeg de rechter dan ook om 300.000 euro schadevergoeding.

Ja laat dat maar even bezinken ! De vrouw liep een incomplete dwarslaesie op, zit daarom in een rolstoel maar moet van ons aller UWV gewoon weer gedeeltelijk aan het werk ! Welke imbeciel verzint dat ?! En wat moet je in dit land onderhand mankeren voordat men erkent dat je zo niet langer kunt werken ?

Er zitten bij het UWV dus keuringsartsen die het wel verantwoord vinden dat je zo aan het werk gaat, vervolgens zijn er “Arbeidsdeskundigen” die een of andere idiote functie weten te verzinnen waar je nog aan het werk zou kunnen gaan. Pijn en een uur oefenen om weer een beetje soepel te worden, “ach zo hebben we allemaal wel wat“, althans zo zie ik zulke malloten dan in gedachten redeneren.

Zoals u misschien wel weet ben ik de laatste periode van mijn werkzame leven ook gedeeltelijk afgekeurd geweest en weet dus uit ondervinding wat het betekent als je in de klauwen van het UWV gedwongen wordt. Heel je leven gezond geweest en ineens is het op en ga je wat mankeren. Dat is op zich al een hard gelag, zeker als blijkt dat het naar verwachting niet overgaat. Dus niet; je mankeert wat en als je nou deze operatie ondergaat of deze medicamenten slikt dan is het weer over, nee het is wat het is en leer er maar mee te leven.

wheelchair-567807_640

Zo’n zes maanden voordat de wettelijke termijn van de ziektewet in zicht komt dan gaat het feest beginnen, regels en wetten waar nog geen normaal mens ooit van gehoord heeft. Erg vriendelijk of “klantgericht” zijn ze niet bij het UWV (waar overigens opvallend veel licht of donker gepigmenteerden rondhuppelen). Ze hebben ook een broertje dood aan uitleg onder het motto; “daar kom je vanzelf achter”.

In gedachten zie ik zo’n wrak van wat eens een kerngezonde jonge vrouw was die vol in het leven stond daar al binnenkomen in haar rolstoel en het kost warempel moeite om het droog te houden als je weet wat haar binnen te wachten staat. De een na de andere schimmige figuur die daar een even schimmige functie bekleed gaat daar de meest absurde vragen zitten stellen en stuk voor stuk zijn ze achterdochtig; “heeft u die rolstoel werkelijk nodig ? ” Nee kwal ze zit erin om een armzalige uitkering te claimen nou goed?!? Ten tijde van het ‘ongeval was de vrouw 10 weken zwanger en ze heeft intussen een gezond kind ter wereld gebracht, dat zal ze vooraf toch wat anders gezien hebben dan dat het werd.

Nee ik zal er verder niet over uitweiden anders zeg ik in mijn woede misschien dingen waar ik later spijt van krijg, maar ik hoop dat u begrijpt dat ik me meer dan een beetje kwaad heb zitten maken om die ene alinea waar een mens zo gemakkelijk overheen leest. De verantwoordelijke griezels wijzen elkaar aan als de schuldige, je houd je hart vast hoe de rechter daar straks mee omgaat, voor je het weet lopen ze alle drie zonder straf naar buiten….

boredom-1977519_640Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

21 Comments on Gaat u maar weer aan het werk

 1. Esperanza // mei 10, 2018 om 14:04 //

  Prima remedie.

  Like

 2. Al die ‘reintegratie-bedrijfjes’ en ‘keuringsartsen’ worden ingehuurd door het UWV en/of gemeenten. De hoogste bieder wint. Namelijk wie de quota van gemeentelijke doelstellingen kan halen of zelfs kan overschrijden, krijgt de baan. Dus wie de meeste mensen weer aan het werk kan krijgen……….ongeacht b.v. een artsen-eed die je hebt afgelegd…………..Liegen en bedriegen dus omdat de overheid dit van je verlangt ……………anders krijg je de job niet.

  Zo hoorde ik wel eens een verhaal van iemand waar het integratie-team in alle haast ( de auto stond nog warm te draaien, de lichten nog aan en de radiomuziek klonk hard door het open raam ) aan de huisdeur ( ja ja u hoort het goed, ..bij je thuis dus!!) kwam aanbellen, of je ff een formulier wilde invullen…………dat je dus weer arbeidsgeschikt was……want dat je ziek was klopte volgens hen niet. Dit na maanden lang gesprekken gehad te hebben en een huisarts-veklaring had ivm met ziekte van de persoon. Maar daar hadden die randdebielen maling aan,…. Ze waren voor een jaar ingehuurd en dat jaar was bijna om en ze hadden hun quota nog niet gehaald, dus dan maar een agressievere aanpak nietwaar??!!

  Ik werd zo boos, toen dit verhaal ter ore kwam…( zo zijn er meer verhalen overigens…) Hebben die mensen en artsen geen geweten?????

  Like

 3. Esperanza // mei 10, 2018 om 14:14 //

  Helaas Tijl, de goeden lijden onder de kwaden. Er wordt ook het nodige misbruik gemaakt van de WAO.

  Liked by 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel // mei 10, 2018 om 14:16 //

  Zou er een boek over kunnen schrijven wat ik bij het UWV allemaal heb meegemaakt.
  Een erg vrolijk boek zou het zeker niet worden.

  Liked by 1 persoon

 5. Esperanza // mei 10, 2018 om 14:16 //

  Wat niet wegneemt dat een keuringsarts wordt betaald om mensen aan het werk te schoppen.

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // mei 10, 2018 om 14:19 //

  Nee Esperanza (14.14) dat is in het verleden wel zo geweest maar is onder de huidige regels nagenoeg uitgesloten, een volledige afkeuring is iets dat nog maar zeer zelden voorkomt tenzij je terminaal bent.

  Liked by 1 persoon

 7. Esperanza // mei 10, 2018 om 14:21 //

  En dan als emolument ook zo’n invaliden parkeerkaart. Zie ze nogal eens zo kwik als een hoentje bij de supermarkt uit hun auto stappen.

  Like

 8. Esperanza // mei 10, 2018 om 14:27 //

  De goeden niet te na gesproken, Tijl 🙂

  Liked by 2 people

 9. Tijl Uylenspiegel // mei 10, 2018 om 14:27 //

  Heb in het verleden een hoorzitting afgedwongen omdat ik het niet eens was met de gang van zaken, daarbij kwamen via de advocaat (van het FNV) plots papieren boven tafel die ik nog nimmer had gekregen.
  Eén daarvan was het keuringsrapport van de arts.
  Mijn linkerknie was compleet naar de kloten en ik kon niet of nauwelijks op dat been staan. In het rapport stond vervolgens oa;
  Kan geen traplopen tenzij drie treden per uur…
  Kan niet kruipen, hurken of klimmen tenzij vijf minuten per uur….
  Om helemaal van uit je dak te gaan
  Heb overigens wel mijn gelijk gekregen ondanks dat de advocaat het somber inzag, ik ben verbaal destijds boven mezelf uitgestegen 😀

  Liked by 1 persoon

 10. Tijl Uylenspiegel // mei 10, 2018 om 14:31 //

  Zo’n parkeerkaart heb ik ook een tijd gehad. Zoals je weet werd de uiteindelijke medische benaming bij mij reumatoïde artritis en dat maakt dat je goede en slechte dagen (periodes) hebt.
  Maar die kaart telt gewoon alle dagen….ook de goede.

  Liked by 1 persoon

 11. Duchesne // mei 10, 2018 om 14:34 //

  Ik heb er al veel over geschreven, maar problemen met het UWV los je niet op via reguliere weg. via een advocaat ben je jaren zoet, op andere wijze kom je na een jaar of tien weer vrij op straat, slik je eerst een dot antidepressiva of iets met mine op het einde misschien al na twee jaar, heb je prima medische zorg en voeding gehad en een opleiding kunnen doen. En de lieden die jou leven overhoop willen gooien ben je kwijt.
  Okee, er zitten wel nieuwe verse zonder verse gaten, maar je bent een risico factor voor hun anders vrij anonieme veilige beroep. Mensen zijn lafaards, de meesten dan.
  Vooral hen die over anderen mogen beslissen vanuit een veilge positie…

  Recht hebben en recht krijgen zijn twee zeer verschillende zaken. Vele overheids websites zoals de belastingdioenst, het UWV en gemeentelijke sites hebben wel alle informaite ter beschikking, maar het is bewust onvindbaar gemaakt of via een aantal links pas te bereiken. Als je het niet weet kom je er zelf niet achter. En zo werkt het tegenwoordig, wel recht hebben maar het niet meer kunnen vinden….
  Wil je recht, neem het dan in eigen hand, anders zijn de aankomende jaren vol van frustratie en tegenwerking, en winnen van een gezichtsloze organisatie is vrijwel onmogelijk, tenzij je zelf geen gezicht meer hebt….maar dan is winnen niet langer het doel.

  De wet op arbeidsaongeschiktheid die ooit bedoeld was om mensen met een handicap te behoeden voor armoede is nu een verp[lichte afdracht van premie met een minimale kans op aanspraak als je in een ongelukkige positie terecht komt. Vooral mensen met ene laag inkomen, geen schijn van kans….ze rekenen je letterlijk beter.
  Heet je echter Achmed el N. (naam fictief maar ik denk duidelijk genoeg) dan kun je als volledig arbeidsongeschikt worden verklaard op basis van psychische redene, namelijk dat je vanwege je geloofsovertuiging geestelijke problemen hebt met het feit dat je van je geloof je vrouw mag slaan maar van de Nederlandse wet niet. En dat bezorgd je zo’n gewetensconflict dat je niet meer kunt werken.
  Probeert u dat eens: niet meer kunnen werken omdat u zoveel last hebt van onrecht en geweld tegen uw soort door buitenlanders dat u uw huis niet meer uitdurft…heeft het UWV geen boodschap aan, dan kijkt u maar naar de grond als u uw huis verlaat….
  Lach er niet om, ik heb een CDA wethoudster ooit zoiets horen zeggen….

  Persoonlijk vind ik dat er ghenoeg ellende is in de wereld om er nog meer bij te maken, maar het blijven toekijken en nietsdoen zet ook geen zoden aan de dijk.
  De vrouw van het ongeluk zal vanuit het hele land begrip hebben en medeleven, maar praktisch gezien zal haar leven altijd worden beinvloed door handicap en afhankelijkheid. Laat de dader dan ook levenslang een herrinering hebben van zijn daad, amputatie van een been ofzo. Als dat werd gedaan met daders van geweldsdelicten zou het gros van de allachtone bervolking een ledemaat of twee missen, en zou de wet op arbeidsongeschiktheid een keer rechtvaardig een heleboel aanvragen kunnen afwijzen. Als dan nog dat paspoort extra werd afgeschaft waren er veel problemen over…

  De schade die mensen anderen aandoen is niet in geld uit te drukken, en de schade erbij word nooit geteld. een dood gemaakt kind heeft ook nog famillie die ook schade oplopen. Het filmpje van de jongen in Tilburg die door een groep buitenlanders in elkaar werd getrapt, de schade die hij geestelijk heeft en het veilgiheidsgevoel dat kapot is, en niet alleen bij hem….ooit zal hij een “verwarde man” zijn die met rascistische motieven insteekt op een groep moslims…..en als rascist te boek staan.

  Rascisme is het gevolg van het gedrag van buitenstaanders die zichzelf juist door hun gedrag afscheiden en vanuit hun culturele achtergrond er nog trots op zijn ook. Na tien gewelddadige overvallen op ouderen door bijvoorbeeld Marrokanen kun je moeilijk verwachten dat andere ouderen niet een ander soort gedrag hebben als ze dit soort tegenkomen. Angst, boosheid en mogelijk haat. Ze vragen erom en ze besmetten hun nageslacht ermee. Na persoonlijk bijna 40 jaar bewust met dit soort wezens te maken te hebben gehad heb ik geen ander oordeel meer over dan “ausradieren”.

  En dat vanuit een open levenhouding en een te lang volgehouden wederzijds respect. Soms kun je individuen op een hoop gooien met een grotere groep. en soms is dat eht enige rationele dat er is.

  Liked by 5 people

 12. Tijl Uylenspiegel // mei 10, 2018 om 14:44 //

  Ja Duchesne maar dat komt omdat u en ik nog uit het tijdperk zijn dat kut en Marokkaan nog twee zelfstandige woorden waren…..

  Liked by 3 people

 13. Het zijn wel zulke hufters die uwv gak artsen heb er ooit eens eentje beloofd om hem van acht hoog het raam uit te kankeren toeval wil dat hij die dag zelf ziek was erug jammer vond ik toen .
  Overigens ik had een gak arts die zij dat hij ook aan zijn quata moest komen oftewel ze zitten gewoon af te strepen niks keuring .
  Ik heb m bedankt voor de info en m een uitnodiging voor de rechtbank toegezegd toen is hij terug gekrabbeld eerst via de telefoon ik heb m toen verzocht dat zwart op wit toe te doen komen en dat is gebeurd .
  Fucking kloothommels .

  Like

 14. @Duchesne ik zie dat je ervaring hebt lmao tjah .
  Even een tip het afschuif systeem wat menig bedrijf gebruikt ik werk er niet meer aan mee dat doen ze maar bij de schaapjes .
  Kamer van koophandel handels register inzage kost paar euro en weet je meteen wie de directeuren zijn aandeel houders en hun woonadres tel nummer etc.
  Als de persoon aan de telefoon niet meewerkt noteer je de naam en benader je gewoon de directeur op zijn thuis adres en beloof je met nog een hele hoop boze klanten bij hem op de koffie te komen .
  Je wil niet weten hoe snel het dan geregeld is je krijgt zelfs dingen en excuses toegestuurd waar je nooit om gevraagd hebt ik wilde alleen mn garantie voldaan zien meer niet gsm toestel krijg ik ineens een nieuwe gsm excuses bloemen een carkit antenne bleutooth handsfree set en ze kropen zo mn dikke darm in niet helemaal ijn ding maargoed .
  Acer sony hetnet nokia en nog een paar allemaal succesvoll afgehandeld .
  Wel de naam noteren van de helpdesk en alles via email bewaren .
  Ik aan de telefoon tegen helpdesk ……….. Mvr weet u wie Marc Paulie is ? het wordt even stil aan de andere kant van de telefoon …………..oh we gaan dreigen ? …………. Nee mvr we dreigen niet maar dat is uw directeur en die krijgt van mij op zijn prive adres een keurige brief met alle corespondentie want ik ben het verstoppertje spelen zat .
  Reactie terug ……Als u het apparaat nu opstuurt zorgen wij ervoor dat hij meteen vervangen wordt .
  Echt heel wonderbaarlijk hoe ze af en toe omslaan als een blad aan een boom lol.

  Liked by 3 people

 15. Duchesne // mei 10, 2018 om 17:12 //

  Met call centers en digitale afspraken is ook de menselijkheid verdwenen, en sommigen zitten echt met haat tegenover anderen hun macht uit te oefenen, met nul risico op verantwoording afleggen. Ze kunnen dus doen watz ze willen en hun idee kost jou twee jaar of meer procederen. Nooit meer, mijn leven in de war schoppen kost hun ook iets, meer dan ze lief is. En sta ik er anders in kan ik net zo goed de trein aan de voorkant pakken, iets wat veel UWV klanten ook doen na een afzeikbeurt van een dictatortje….. Vele “keuringsartsen’ en “arbodeskundingen” van het UWV zijn ingehuurd van bedrijven met behalve een vergoeding voor eht uitleenen een extra winstpercentage naar resultaat via hun werkgever….er is dus persoonlijk belang bij het afkeuren…Trollemolinos of Thailand zeg maar…..Iets dat je enkel te weten komt als iemand intern de zaken bekend maakt….

  Heb je een conflict met dusdanige instanties, vergeet het bezwaartraject en zoek de kop van het monster op, iedereen is altijd vindbaar….gebruik je fantasie.

  menselijkheid is met de privatisering mee weggemanaged…

  Liked by 2 people

 16. Lang geleden dat ik tijdens mijn burn-out bij het UWV kwam om uit te leggen wat me mankeerde.
  Ik was er gauw klaar mee. Ik zei tegen die dame van jong gemiddelde leeftijd, ik zit zelf in het vak, dus mij niets vertellen over hoe ik dit of hoe ik dat moet of kan. Als
  je s´nachts in bed licht en er komen lichtflitsen op je af als je je ogen dicht heb, of je valt in een bodemloze diepte, dan zijn dat hele nare en akelige ervaringen en dat drie maanden lang.
  Ze begreep het en vroeg nog, wat nu? Ik zei dat ik voor mijzelf ging beginnen, ik wil wel een stuk vergoeding na een jaar thuis en daarna heb ik u niet meer nodig.
  Zo heb ik het zelf opgelost. Maar niet iedereen is dit weggelegd of heeft die mogelijkheden niet.
  Ik wilde alleen voor mijzelf voorkomen dat ik nog dieper in die beerput kwam met alle regeltjes en controles en brieven.
  De Ombudsman doet vind ik persoonlijk, tegenwoordig heel goed werk voor mensen die van kastje naar de muur worden gestuurd en vooral als het om geld gaat of terugvordering of PGB en gemeente die niet uitkeren of dit stopzetten. Maar vaak zijn zulke mensen al vijf stappen in de ellende terecht gekomen en komen er zelf niet meer uit, krijgen geen geld waar ze recht op hebben om in hun levensonderhoud te voorzien, of worden opgezadeld met extra betalingen en de rente erover.
  Nederland is een graaipot van de ambtenaren.

  Liked by 1 persoon

 17. skeeter // mei 10, 2018 om 19:45 //

  Esperanza // mei 10, 2018 om 14:21 //
  Hier parkeert ook wel eens een pickup truck super opgekrikt met invalide kaartje terwijl je een ladder nodig bent om uit te stappen.

  Like

 18. Maar als je Marokkaan bent en last van je rug hebt en de Nederlandse taal nog steeds niet beheert na 20 jaar Nederland en 13 kinderen later, dan mag je al die tijd in de WAO zitten. Ondertussen fietsen jatten en doorverkopen ( de schuur van die man stond er vol mee, totdat ie op heterdaad betrapt werd) en zwart bij verdiende door geisers te plaatsen bij mensen…………Ongelooflijk!!

  Like

 19. Tijl Uylenspiegel // mei 11, 2018 om 11:47 //

  Nou vergis je niet jowitteroos, bij de ‘hervorming’ of afbouw van de WAO zijn herkeuringen schering en inslag waarbij het afkeuringspercentage opnieuw wordt vastgesteld aan de hand van de nieuwe richtlijnen. Dat betekent dat er niet langer gekeken wordt of je het oude beroep kunt uitoefenen maar wat je wel kunt.In het verleden moesten arbeidskundigen dan vijf functies benoemen en daar moesten ook binnen de eigen provincie vacatures voor zijn. Dat zijn nu nog maar drie functies en daar hoeven niet per definitie vacatures voor beschikbaar te zijn.
  Ze komen daarna dus met functies waar nog nooit een hond van heeft gehoord. Bij mij kwamen ze bijv met “metaalsamensteller” en dat schijnt werk te zijn dat je aan een lopende band doet. Hoe ik ook zocht ik kon er niet achter komen wat dat werk in zou moeten houden.
  Bij een familielid kwamen ze destijds met de functie van brugwachter, dat is bijzonder want die zijn bijna allemaal afgeschaft, dat wordt centraal gedaan en werkt met camera’s
  Aan de hand van die inverdiencapaciteit wordt dan opnieuw het afkeuringspercentage vastgesteld en dat is in nagenoeg alle gevallen minder dan voorheen.
  Dat betekent dat je aan je WAO uitkering onder het bijstandsniveau komt en dan krijg je een aanvulling tot dat niveau maar dat betekent ook dat ze flink in je nek gaan zitten hijgen dat je moet solliciteren.

  Like

 20. Klopt Tuyl, maar er schijnen dus uitzonderingen te zijn. Zo hoorde ik ook van gevallen van Burn-out of Chronisch vermoeidheids-syndroom, waar de ene persoon wel afgekeurd werd voor de volle 100 procent en nog steeds is!!! en de ander voor de volle 100 % moest door blijven werken …………….De regels mogen wel verandert zijn, maar de praktijk is toch echt anders…………..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s