Nieuw

Athene – Smokkelbendes bieden vluchtelingen een origineel Duits paspoort aan voor 5000 euro

Duits paspoort, Pixabay

De handel met originele paspoorten bloeit in Athene. Duitse documenten zijn volgens het rapport bijzonder populair. Deze documenten zouden tegen aanzienlijk hogere prijzen kunnen worden verkocht dan vervalste paspoorten en identiteitskaarten.

Volgens een bericht in de krant “Bild” ontvangen smokkelaars originele Duitse documenten van vluchtelingen die in Duitsland wonen en naar een ander land terugkeren.

Smokkelaars sturen foto’s naar Duitsland
De smokkelaars sturen foto’s van in Griekenland gestrande vluchtelingen naar Duitsland. De bendeleden die daar woonden, zochten dan computergewijs naar documenten van mensen met een vergelijkbaar gezicht. Dit zou de kansen moeten vergroten om grenscontroles met een buitenlands paspoort te doorstaan.

Duits paspoort moet 5000 Euro kosten
Een Griekse politieagent met een hoge rang schetst het beeld: “Sinds het begin van het jaar zien we een sterke toename van incidenten met echte paspoorten en identiteitskaarten uit veel EU-landen. Daarom werken wij voortdurend samen met Europol en in het bijzonder met de Duitse, Britse en Italiaanse autoriteiten. Tientallen mensensmokkelaars zijn de afgelopen maanden in het kader van gezamenlijke operaties gearresteerd. Een Duits paspoort zou 5000 euro moeten kosten – de wachttijd zou ongeveer twee maanden moeten zijn.

Bron:

https://www.focus.de/politik/ausland/in-athen-schmuggler-banden-bieten-fluechtlingen-fuer-5000-euro-einen-deutschen-original-pass_id_8899848.html

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10113 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s