Nieuw

Zweedse feministe huilt in de media uit na aanranding – maar vindt etniciteit nog steeds niet relevant

Foto: Pussyhat. Bron: Unsplash. Auteur: Roya Ann Miller

Emma Oskarsson werd afgelopen weekend op het concert van E-type in Luleå ernstig aangerand. Ondanks dat ze daarna zei dat ze liever haar tijd voortaan doorbrengt met “motorclubleden”, weigert ze de etnische afkomst van de gewelddadige aanranders bekend te maken. De verklaring hiervoor kan zijn dat ze sympathiseert met onder andere Feministisch Initiatief en Refugees Welcome.

Emma Oskarsson, 31, beschrijft een avond die met een positieve sfeer begon. Zij en haar partner keken al lange tijd uit naar het concert in Luleå van haar tienerfavoriet E-type. Ze kwamen goed op tijd, en stelden zich aan de voorzijde van de dranghekken om zoveel mogelijk te zien, maar nog voordat E-Type ​​op het podium verscheen, begonnen een stel jongens haar en andere vrouwen lastig te vallen.

– De jongens reden tegen me aan, grepen mijn borsten, tussen mijn benen en billen. Mijn partner probeerde ze weg te duwen, ze knepen hem toen in zijn armen en vroegen of hij me had “gepaald”. We hebben de bewakers verschillende keren gewaarschuwd, maar het kon hun niets schelen, zegt Emma tegen NSD.

Ze beschrijft het gevoel van walging na het incident en begrijpt nu hoe voltooide verkrachtingen daadwerkelijk kunnen plaatsvinden op muziekfestivals, in het midden van het publiek. Ze lijkt echter niet meer besef te hebben gekregen. Hoewel ze op haar Facebook-pagina schrijft ze dat ze liever haar tijd voortaan doorbrengt met “motorclubleden”, als alternatief voor het huidige milieu, wordt ze erg boos als iemand naar de etniciteit van de daders vraag.

Lars Nilson: Wil je de etniciteit vertellen?

Emma Oskarsson: De etniciteit van de mannen heeft met deze kwestie totaal niets te maken. Het punt is dat mannen in groepen vrouwen lastig vallen en dat is in alle gevallen onacceptabel.

Lars Nilson: Uiteraard is dat onacceptabel!
Naar de etniciteit moet ik dan maar raden…

Emma Oskarsson: Alle reacties die maar enigszins neigen om de schuld bij de etniciteit te leggen worden verwijderd. Deze post is mijn verhaal over wat mij is gebeurd en vooral het gebrek aan ingrijpen. Het is geen uitnodiging tot xenofobe discussies.

Elli Nordgren: Dank! Stond op het punt een “elli” te doen hier..

Het is niet geheel vreemd dat Emma ervoor kiest om op deze manier te reageren. Een blik op haar likes-markeringen op Facebook toont aan dat ze sterk met de politieke partij Feministisch Initiatief sympathiseert. In overige sympathiseert ze met Jonas Gardell (een extreemlinkse schrijver), Refugees Welcome, A Luleå for all (linkse activistengroep), Vi gillar olika (Wij houden van diversiteit) en Zweden Democraten in het parlement – nee, bedankt.

Ervaringen van eerdere muziekfestivals, waaronder We are Stocholm, waar alle aangemelde daders beschreven werden als personen van buitenlandse afkomst, lijken feiten te zijn die Emma voorbij zijn gegaan. Dit, in combinatie met het feit dat de groepsverkrachtingen de laatste jaren sterk zijn toegenomen en dat veruit de meeste van deze daders in landen buiten Europa zijn geboren, zou een vrij duidelijk beeld moeten geven van wat er tegenwoordig in Zweden gaande is.

Emma heeft het incident bij de politie aangemeld en is sindsdien met ziekteverlof. Ze heeft ook contact opgenomen met de organisator en de bewakingsfirma en zal binnenkort een ontmoeting met hen hebben. Alles om te proberen erachter te komen hoe alles zo mis kon gaan.

Bron:

http://www.nsd.se/nyheter/lulea/sexofredad-pa-e-types-konsert-killarna-var-overallt-nm4826052.aspx

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Zweedse feministe huilt in de media uit na aanranding – maar vindt etniciteit nog steeds niet relevant

 1. Niet grof genoeg verkracht kennelijk.

  Liked by 1 persoon

 2. Nee, en dat lulletje rozenwater wat ze bij zich had, is een schande voor het mannelijke geslacht. Staat erbij en doet niks, behalve zich in de armen laten knijpen en voor pispaal functioneren. Zal wel zo’n magere linkse vegan-sukkel zijn.

  Liked by 1 persoon

 3. Republikein // mei 9, 2018 om 04:06 //

  Je hebt ballen of je hebt ze niet.

  Like

 4. skeeter // mei 9, 2018 om 05:01 //

  Duidelijk eerder gehersenspoeld, er zijn er heel wat vandaag de dag (beside de mossels) die daar aan leiden, heb al eens eerder met zo een dom mokkel te doen gehad die iedereen die problemen benoemde voor racist uitmaakte.

  Liked by 1 persoon

 5. Kennelijk heeft Emma politieke of maatschappelijke carriereperspectieven. Daaraan en aan haar ego mag het welbevinden en de toekomst van andere Zweden wel opgeofferd worden. Stevig wegkijken in de hoop dat het vanzelf beter wordt. Zo werden al 1400 jaar oorspronkelijke culturen vermalen door het systeem van angst en intimidatie.

  Like

 6. Scrutinizer // mei 9, 2018 om 09:16 //

  Vraag is of het waar is, dan wel of ze zich met een verzonnen verhaal als tolerante heldin wil profileren. Met wat geluk zijn er beelden van beveilogingscameras die haar verhaal kunnen bevestigen.

  Like

 7. Geen meelij, stompzinnig kutwijf, mede oorzaak van de moslim ellende, kapot dat kreng!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s