Nieuw

Joods monument Utrecht met bloed beklad

Joods monument Utrecht, streetview

 Het Joods monument bij het Spoorwegmuseum in Utrecht is besmeurd met bloed. Dat gebeurde ruim een week voor Dodenherdenking. De politie onderzoekt wie erachter zit en wat de beweegredenen waren, bevestigt een woordvoerster na een bericht van RTV Utrecht.

Telegraaf >>

Naast de besmeuring van het Joodse monument waren er meer incidenten rond Dodenherdenking. Het AD Utrechts Nieuwsblad meldt dat er nazi-achtige posters geplakt zijn op het kantoor van GroenLinks aan de Oudegracht. Volgens de krant zou dat op 4 mei gebeurd zijn.

Op 4 mei vloog er ook een reclamevliegtuig boven Utrecht met de tekst ‘Herdenk ook de Churchill doden’. Dit was een eenmansactie van een man uit Schiedam. Wat de man met de actie bedoelde, is niet duidelijk. Mogelijk verwijst het naar de vele doden die vielen door controversiële acties van de geallieerden, zoals het vuurbombardement op Dresden.

Het is onduidelijk of er een verband bestaat tussen de besmeuring van het Joods monument, de posters op het GroenLinks-kantoor en het reclamevliegtuigje.

RTV Utrecht >>

Doe mee met 937 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8497 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Joods monument Utrecht met bloed beklad

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s