Nieuw

Zweedse regering draait – overweegt onderzoek naar het verband tussen misdaad en etnische afstamming

De Criminaliteitspreventie Raad (Brå) heeft zijn mening verandert in de kwestie van het in kaart brengen van het verband tussen criminaliteit en immigratie. Dit vermeldt de Zweedse regering in een persbericht op dinsdag.

Rond de jaarwisseling gaf de regering Brå opdracht om te onderzoeken waarom seksuele misdrijven in Zweden de laatste jaren zoveel zijn toegenomen.

Er was echter geen eis dat er een onderzoek zou worden verricht naar de buitenlandse achtergrond van de daders, en Brå verklaarde dat het zich alleen zou concentreren op de slachtoffers die aan de misdaden blootgesteld geweest waren.

De Zweden Democraten en andere immigratie-critici hebben vele jaren gevraagd om een nieuw onderzoek naar het verband tussen misdaad en de oorsprong. Afgelopen december stopten de rood-groene regering samen met de Moderaten een dergelijk voorstel van de Zweden Democraten.

“De Moderaten zeggen dat ze een nieuw Brå-rapport willen zien over het verband tussen criminaliteit en oorsprong. We hebben sinds de invoering van het parlement regelmatig over een dergelijk voorstel gestemd en telkenmale hebben de Moderaten tegengestemd – meest recent op 6 december 2017”, schrijft SD op Instagram.

Niettemin wordt er nu in de gevestigde media vermeld dat het de Moderaten zijn die een dergelijk onderzoek willen.

– Men verloochent de slachtoffers door actief de buitenlandse achtergrond van de daders buiten te sluiten. Het is duidelijk dat Brå dit niet durft omdat het aan steun van de regering ontbreekt, zegt nu M’s politieke woordvoerder, Tomas Tobé, tegen TT.

Maar nu is Brå dus omgezwaaid, en zegt dat een onderzoek nodig kan zijn.

“Er kan nu geconstateerd worden dat de navraag in het publieke debat over de relatie tussen criminaliteit aan de ene kant en afkomst en immigratie aan de andere kant, zo groot is geworden dat de overheid de mogelijkheid opnieuw moet overwegen”, schrijft het instituut.

– Het is uitgegroeid tot een zeer sterke druk op deze kwestie, en dat heeft ertoe geleid dat we in onze planning voor de werkzaamheden van volgend jaar een discussie zullen voeren over de vraag of we een studie moeten lanceren die kijkt naar het aandeel van de immigranten en de tweede generatie immigrant onder degenen die verdacht worden van misdaden, zegt Brå’s Stina Holmberg tegen SVT.

Onlangs hebben de dagbladen Aftonbladet en Expressen de kwestie onderzocht en aangetoond dat immigranten extreem oververtegenwoordigd zijn in onder andere groepsverkrachtingen. 42 van de 43 groepsverkrachters hadden een buitenlandse achtergrond, volgens het onderzoek van Expressen. In een reactie op het onderzoek van Aftonbladet, dat gisteren werd vrijgegeven, beweerde criminoloog Jerzy Sarnecki dat de oververtegenwoordiging  te wijten is aan “klassenverschillen” en het “discrimineren van immigranten” door het gerechtelijk systeem.

Maar de mythe dat de zogenaamde sociaal-economische factoren de immigranten uit de Arabische wereld en Afrika tot verkrachting zou induceren en geweldsmisdrijven zou doen plegen, werd in 2005 ontkracht door de toenmalige FP politicus Mauricio Rojas – met verwijzing naar het rapport van Brå die dat jaar werd uitgebracht. Het rapport toonde bijvoorbeeld aan dat immigranten uit arme landen in het Verre Oosten niet meer geneigd waren om misdaden te plegen dan autochtone Zweden.

“Deze algemene oververtegenwoordiging geldt ongeacht sociaal-economische status, dat wil zeggen, de oververtegenwoordiging bestaat vrijwel onveranderd bij het vergelijken van, bijvoorbeeld, de werkgelegenheid en de beroepsgroep aansluiting in Zweden, hetzelfde geldt voor geslacht, leeftijd en woonplaats,” zei Rojas, in een debat artikel in Dagens Nyheter.

Na de publicatie van het debatartikel werd Mauricio Rojas, die tussen 2002-2006 parlementair lid was van de Volkspartij, uitgesloten van het Zweedse establishment. Hij woont momenteel in Spanje.

Een ander Brå-rapport uit 1996 toonde aan dat immigranten in Zweden, uit bepaalde Arabische landen, meer dan 20 keer meer geneigd zijn om te verkrachten dan anderen.

In begin 2019 komt Brå terug op deze kwestie.

Bron:

http://www.friatider.se/br-v-nder-verv-ger-kartl-ggning-av-brott-och-invandring

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7235 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Zweedse regering draait – overweegt onderzoek naar het verband tussen misdaad en etnische afstamming

  1. Beter doen zij onderzoek naar het feit waar de hersenen van de diegenen die het land besturen hun degeneratie aan hebben te danken.

    Is het Zweedse kraanwater wellicht niet helemaal jofel, het overmatig nuttigen van knäckebröd de boosdoener of……… is het misschien toch die linkse policor geestesziekte die elke kijk op de realiteit volledig doet blokkeren !
    (een combi van deze drie is ook niet geheel uit te sluiten)

    Like

  2. Wat een hypocrieten die zweden….moeten ze dat nog zo nodig uitpluizen?Zelfs een kleuter weet hoe dat komt.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s