Nieuw

Hiv kan  voor velen weer een doodvonnis worden – het virus is in toenemende mate resistent tegen antiretrovirale-medicatie

Pixabay.

Uit de onderzoekswereld komt nu alarm dat er een aanzienlijke toename is van varianten van het Hiv-virus die resistent zijn tegen antiretrovirale geneesmiddelen. In delen van Afrika en Latijns-Amerika is elke tiende persoon nu besmet met vormen van ernstige- of onbehandelbare Hiv.

In veel gevallen gaat het om patiënten die niet op bepaalde medicatie reageren en wel op anderen. Maar nu zijn er ook gevallen ontdekt met volledige weerstand tegen alle bekende geneesmiddelen. Vertelt chef-arts Sheila Eshiwani, werkzaam in een ziekenhuis in de hoofdstad van Kenia, Nairobi.

Een onderzoeksgroep aan de University College in Londen onderzoekt momenteel in meer dan 60 landen de aanwezigheid van Hiv-resistentie. Ook binnen de World Health Organization, WHO, is men bezorgd over het vooruitzicht dat een nieuwe grote onbehandelbare Hiv-epidemie zich over de hele wereld zal verspreiden, en doet een beroep op de zwaarst getroffen landen om over te schakelen naar de nieuwe, duurdere medicijnen die beschikbaar zijn, in de hoop dat het de groeiende resistentie zal intomen.

In Zweden wil de homo-organisatie RFSL en andere HBTQ-bewegingen dat een HIV-besmetting moeten worden vrijgesteld van de meldingsplicht die momenteel bestaat ​​binnen de Wet Besmettelijke Ziekten. Zij zijn van mening dat de wet homo’s stigmatiseert, de groep die samen met injecterende drugsgebruikers van oudsher het hardst getroffen wordt de verspreiding van het HIV-virus in de westerse wereld.

Een van hen belangrijkste argumenten tegen de meldingsplicht om hun seksuele partners te vertellen dat ze drager van het virus zijn, is dat het tegenwoordig niet langer een doodvonnis is en dat effectieve behandelingen beschikbaar zijn. De nieuwste onderzoeksrapporten tonen echter aan dat deze situatie aan het veranderen is.

Bron:

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/resistent-hiv-gor-bromsmediciner-ineffektiva

https://samnytt.se/hiv-kan-ater-bli-dodsdom-for-manga-viruset-alltmer-resistent-mot-bromsmediciner/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7473 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Hiv kan  voor velen weer een doodvonnis worden – het virus is in toenemende mate resistent tegen antiretrovirale-medicatie

 1. We clt weer voor jaren onderzoekswerk te verrichten nu er ook steeds meer gediversifieerde varianten van het virus binnenkomen.Het ontbreekt nog aan de link voor farmaceutische sponsoring van binnenkomst al zal de lobby doorvoor in Brussel vast al gestart zijn.

  Like

 2. Nog een reden om alle bootvluchtelingen terug te slepen.

  Like

 3. Edgy Veggie // mei 8, 2018 om 18:58 //

  Al is de wetenschap nog zo snel,AIDS achterhaalt de losbandige homo wel.
  https://theedgyveggieweb.wordpress.com/2018/03/27/prep-droompil-voor-losbandige-homos/

  Like

 4. De kannibalenziekte is ook weer terug:

  In de Democratische Republiek Congo zijn twee gevallen van het zeer besmettelijke ebola vastgesteld. Van tien andere mensen wordt gedacht dat ze de ziekte hebben opgelopen, maar is dat nog niet zeker.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2013294/ebola-is-terug-van-weggeweest-in-congo

  Like

 5. renato // mei 8, 2018 om 19:28 //

  Lekker laten voortwoekeren en de grenzen dicht. Niet zo moeilijk toch??? Tijd om de humanitaire idioterie een halt toe te roepen. Back to the survial of the fittest. Maar wel op het Afrikaanse continent.

  Liked by 1 persoon

 6. antiislamnu // mei 8, 2018 om 21:53 //

  Geweldig nieuws laat het asjeblief compleet onbehandelbaar zijn want met 4 miljard Afrikanen in 2050 gaat de wereld echt naar de kloten.

  Like

 7. De ongunstige microben (bacteriën, virussen, protozoa, parasieten,schimmels en gisten) zijn de grootste vijand van mens en dier en zullen uiteindelijk winnen.

  Ergens in een duister verleden is zonder enig doel, -ondermeer- menselijk leven ontstaan en dit leven zal wederom zonder enig doel, ergens in de duistere toekomst weer verdwijnen.

  Like

 8. MOOI! Gaat mijn idee toch in vervulling… halve mensheid ter ziele, het wordt echt tijd voor wat uitdunning.

  Like

 9. Von Puffelen // mei 9, 2018 om 14:33 //

  Hoog tijd om er maar eens een verplicht “vaccin” tegenaan te flikkeren.
  https://jonrappoport.wordpress.com/2018/05/08/europe-under-the-vaccination-gun-an-expanding-tragedy/
  Deze blijft goed, de aids-hiv BS uitgelegd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s