Nieuw

Gemeente Utrecht weigert Al-Qaeda moskee te sluiten

al-fitrah Utrecht

2016:

De salafistische Al Fitrah-moskee in Utrecht onderhoudt een relatie met een aan Al-Qa’ida gelieerde instelling in Koeweit. De Amerikaanse overheid heeft eerder het verband gelegd tussen de instelling in Koeweit en terreurgroep Al-Qa’ida.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad vrijdag op basis van brieven van hoge geestelijken binnen de instelling Revival of Islamic Heritage Society (RIHS), waarvan er een is geschreven door Nayef al-Ajmi, voormalig minister van Justitie en Islamitische Zaken in Koeweit.

2017:

NRC heeft nu gesproken met mensen die een vertrouwelijk overzicht van buitenlandse donaties dat Koeweit onlangs met het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gedeeld, hebben ingezien:

Uit het overzicht blijkt onder meer dat de Utrechtse moskee Al Fitrah uit omstreden bron geld ontving, in tegenstelling tot wat zij eerder meldde. Vorig jaar verzekerde de moskee de gemeente geen financiële banden te hebben met de Koeweitse organisatie Revival of Islamic Heritage Society, die op de Amerikaanse terrorismelijst staat. Uit de informatie in het overzicht blijkt echter dat de veronderstelde terreurfinancier in 2012 een nieuw moskeegebouw voor Al Fitrah heeft betaald. Al Fitrah was maandagavond onbereikbaar voor commentaar.

Zie ook:

Nieuw onderzoek naar alFitrah kan pas na de zomer beginnen

‘AlFitrah zegt: geef criminele moslim niet aan’

Goed nieuws op de feestdag voor obese moslims met gebitsproblemen; jihadkazerne el-Fitrah bijna failliet

islam wil niet integreren, maar veroveren en onderwerpen. Overheid ontkent, negeert, kijkt weg en vindt het wel best

Universiteiten en hogescholen weten niets van samenwerking met islamitisch leerbedrijf AlFitrah

Utrechts jihadcommandocentrum blijkt Al-Qaeda filiaal

Sektarische strijd nu ook in enkele Nederlandse moskeeën

Haatimam hier, martelsjeik daar. De islam is lief

Al-Fitrah moskee blijkt voor de tweede keer een Al-Qaeda moskee

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9607 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

4 Comments on Gemeente Utrecht weigert Al-Qaeda moskee te sluiten

 1. antiislamnu // mei 8, 2018 om 21:56 //

  Tja de onaantastbare moslims.

  Like

 2. Karel Dokter // mei 9, 2018 om 10:07 //

  Zonder aanvullend commentaar, alles is volkomen duidelijk.
  https://fubar.mobi/2014/11/25/moskeeen-zijn-kazernes-2/

  Like

 3. Utrechtse moslimgemeenschap verdeeld over AlFitrah

  In een voorlopig update, die de burgemeester naar de raad stuurde, staat dat moslims bij de AlFitrah moskee zichzelf kunnen zijn als moslim, terwijl dat op veel andere plekken wordt afgewezen. Ook is het één van de weinig plekken waar vanuit islamitisch aspect goede hulp wordt verleend met speciale aandacht voor vrouwen.

  KRITIEK
  Maar er komen ook kritische verhalen uit de Utrechtse moslimgemeenschap. Zo ervaren sommigen dat hen de les wordt gelezen over hoe je je moet gedragen of welke kleding je moet dragen.

  Verder wordt kinderen en ouders afgeraden om naar verjaardagspartijtjes te gaan of deel te nemen aan de paasbrunch of het kerstfeest op school. Ouders die met deze punen worstelen weten niet waar ze met hun twijfels terecht kunnen en dat veroorzaakt onrust.

  ONDERZOEK
  Het onderzoek van het Het Verwey Jonker Instituut naar de invloed van de AlFitrah moskee is nog lang niet klaar. De komende periode worden de bevindingen uit de voorlopige update verder uitgewerkt. Zo worden er extra interviews gehouden, maar ook professionals zoals hulpverleners, pedagogen en theologen zullen hun licht laten schijnen over de resultaten.

  De AlFitrah moskee zelf snapt nog steeds niet waarom dit onderzoek wordt uitgevoerd. De voorzitter heeft dat onlangs weer aangeven tijdens twee gesprekken met onder meer de gemeente.

  MOSKEE
  AlFitrah ligt al jaren onder vuur, omdat het moskeeonderwijs vooral gericht is op de eigen, islamitische identiteit. Kinderen van de Koranschool zouden er van de Nederlandse samenleving afgekeerd raken.

  De laatste maanden is het bestuur van de moskee vooral in het nieuws geweest vanwege de verkoop van de moskee. Met name de financiering veroorzaakte ophef omdat er vragen waren over hoe de verkoop tot stand was gekomen.

  https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1766848/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s