Nieuw

Zweeds onderzoek: 99 van de 112 groepsverkrachters hebben een buitenlandse afkomst

Pixabay

In maart publiceerde het dagblad Expressen een “unieke kaartlegging” van mannen die tussen 2016-2017 door de rechtbank waren veroordeeld voor groepsverkrachtingen. Bijna allemaal, 42 van de 43, hadden een buiten-Europese achtergrond. De krant Aftonbladet heeft nu een eigen onderzoek uitgevoerd met vergelijkbare resultaten.

Aftonbladet’s onderzoek naar groepsverkrachtingen heeft alle 58 vonnissen die sinds juli 2012 in Zweden zijn uitgesproken in kaart gebracht.

Van de 112 veroordeelde daders zijn er 82 buiten Europa geboren. Het meest voorkomende burgerschap onder de daders is Zweden (41), Afghanistan (25), Irak (9) en Somalië (7).

27 van de 112 zijn geboren in Zweden, waarvan 13 met twee in Zweden geboren ouders.

Met andere woorden, hebben 99 van de 112 de veroordeelde delinquenten, of iets meer dan 88 procent, buitenlandse achtergronden.

De meeste aanvallen worden binnenshuis gepleegd en vaak voelen de slachtoffers zich erg slecht. In één geval heeft een meisje haar eigen leven ontnomen.

Christian Diesen, hoogleraar strafrecht en onderzoeker van verkrachtingsvonnissen, verklaart het resultaat door cultuurverschillen.

– De drempel voor verkrachting kan lager zijn voor een in het buitenland geboren man, een vrouwenverachting die men met zich meedraagt en wordt ondersteund door kompanen die vrouwen als seksueel beschikbaar interpreteren als ze zich alleen begeven, zegt hij tegen Aftonbladet.

Jerzy Sarnecki, de sociaaldemocratische hoogleraar criminologie, is echter een andere opvatting toegedaan. Hij is van mening dat dit te wijten is aan “klassenverschillen” en dat de immigranten “gediscrimineerd” worden door het rechtssysteem, waar de politie geneigd is eerder de delicten te onderzoeken als de dader een buitenlander is. Enig bewijs hiervoor wordt echter niet geleverd.

Uit het onderzoek blijkt ook dat zeven van de tien daders tussen de 15 en 20 jaar oud waren en dat de gemiddelde leeftijd van het slachtoffer slechts 15 jaar was. Het laat ook zien dat het aantal groepsverkrachtingen in vier jaar meer dan verdubbeld is.

Volgens Aftonbladet hebben de daders vaak een ‘vertekend beeld van seksualiteit’ en bagatelliseren ze hun slachtoffers.

Bron:

http://www.friatider.se/aftonbladet-99-av-112-gruppv-ldt-ktsm-n-har-utl-ndsk-bakgrund

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.046 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7197 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Zweeds onderzoek: 99 van de 112 groepsverkrachters hebben een buitenlandse afkomst

 1. Feniks // mei 7, 2018 om 22:52 //

  Verkrachting hoort in Europa niet thuis.
  Elke politicus/wetenschapper die durft anders te beweren is tevens medeschuldig en dient als zodanig te worden berecht aan misdaden gepleegd t.a.v, vrouwen.

  Like

 2. De diploma’s van die zgn hoogleraar criminologie moeten ritueel verbrand worden.
  Deze man heeft waanzinnige denkbeelden over verkrachting.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s