Nieuw

Italianen kunnen geen regering vormen. Verkiezingen lijken onvermijdelijk

Matteo Salvini, screenshot YT

Het is ruim twee maanden na de verkiezingen in Italië nog niet gelukt om een regering te vormen. Vandaag voerde president Sergio Mattarella een nieuwe, en mogelijk laatste gespreksronde met de partijen.

Het lijkt er meer en meer op dat de Italianen opnieuw naar de stembus moeten. De leider van de rechts-populistische Lega, Matteo Salvini, zegt dat wat hem betreft in juli al nieuwe verkiezingen gehouden kunnen worden. Mattarella ziet daar als leider van de coalitiegesprekken niets in.

Pogingen om een nieuwe regering te vormen liepen de afgelopen twee maanden op niets uit. De Vijfsterrenbeweging werd de grootste bij de verkiezingen, maar samenwerken met andere partijen zat er niet in. De tweede partij, de rechtse Lega, wil alleen in een regering waar ook bondgenoot Forza Italia van ex-premier Silvio Berlusconi deel van uitmaakt. De Vijfsterrenbeweging weigert echter samen te werken met Berlusconi.

NOS >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9579 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s