Nieuw

In 2017 gaven Vlaamse provincies samen 921.276 euro subsidies aan erkende moskeeën: meer dan de helft gaat naar Limburgse moskeeën en meer dan de helft naar Turkse Diyanetmoskeeën

In 2017 werd 921.276 euro subsidies gegeven aan 26 erkende moskeeën. Dat blijkt uit cijfers die het Vlaams Belang via vragen van zijn provincieraadsleden aan de deputaties van de vijf provincies verzamelde.

De provincies zijn conform het Decreet op de erediensten (2004) immers verplicht de door de Vlaamse regering erkende moskeeën te financieren. Het bedrag ligt iets lager dan in 2016 toen 960.481 euro aan de moskeeën werd gegeven. Net zoals de vorige jaren ontvingen de erkende moskeeën De Koepel (Antwerpen) en Jamia Islamia (Oostende) om administratieve redenen geen subsidies. In de Excel-tabel in bijlage vindt u alle subsidiebedragen per moskee en per jaar. De Diyanetmoskeeën zijn in het rood aangeduid.

Vlaams Belang >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.046 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9553 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on In 2017 gaven Vlaamse provincies samen 921.276 euro subsidies aan erkende moskeeën: meer dan de helft gaat naar Limburgse moskeeën en meer dan de helft naar Turkse Diyanetmoskeeën

 1. templars2017 // mei 7, 2018 om 23:06 //

  En je mag er geen speklapje tegen in brengen……..

  Like

 2. Henk der Niederlander // mei 8, 2018 om 11:42 //

  Ook geen verbrand graspolletje Templars, want dan ben je een terrorist.

  Like

 3. Willem // mei 8, 2018 om 16:21 //

  Het eigen graf graven, de schop en de uitvoerders zelf betalen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s