Nieuw

De heldin van de socialistische krant Aftonbladet – hoe een duim werd leeggezogen

Een van Aftonbladet’s laatste Zweedse heldinnen, Nike Lindström, 18, beschrijft zelf in de links-liberale krant hoe ze onverschrokken ingreep tijdens een racistische aanval.

Nike Lindström vertelt dat ze ’s middags les in retoriek had gehad. Aan het einde van de schooldag ging ze naar Slussen, waar ze woont. Bij een bushalte zag Nike door het raam van de bus dat een zwart meisje van 8 jaar alleen stond, omringd door een grote groep blanke jongens van ongeveer 15 jaar.

– Ik hoorde hen het n-woord tegen haar schreeuwen. Ze was zwart en de jongens wit, zegt Nike, en vervolgt:
– Ze gooiden sneeuw op haar. Op zo’n manier dat ze bijna met sneeuw in haar gezicht sloegen.

Nike riep tegen de buschauffeur dat hij onmiddellijk de bus moest stoppen, ze sprong uit de bus en gooide haar laptop in de sneeuw. Ze stelde zich op tussen de jongens en het meisje en schreeuwde: “Wat zijn jullie in hemelsnaam aan het doen?!

– De jongens werden boos en een van hen kwam naar me toe, dus ik duwde hem weg. Na een tijdje verbaal geruzie dreigde Nike de politie te bellen. Toen verdwenen de jongens snel van de plaats.

Toen Nike vroeg waarom geen van de Zweden in de bus iets deed, keken de meeste mensen beschaamd naar de grond of pakten hun mobiel.
– Een oudere vrouw antwoordde dat ze dacht dat het een spel was. Maar ik zag vanuit mijn plaats, in de bus, dat het geen spel was.

Het meisje belde haar moeder die na een kwartier kwam. Ze was dankbaar en zei dat Nike een grote heldin was.
– De moeder sprak een andere taal. We hebben niet veel tegen elkaar gezegd, zegt Nike Lindström.

Voordat Nike de reis naar huis vervolgde, adviseerde ze het meisje om naar huis te gaan en een warme douche te nemen en een glas warme chocolademelk te drinken.

Het is nu vier maanden geleden dat het evenement eind december vorig jaar zou hebben plaatsgevonden. Nike Lindström heeft veel nagedacht over hoe het nu met het meisje zou gaan en wil graag in contact komen met haar en haar moeder.

Ze voelt zich ook “blij met haar eigen snelle actie” – en met het naïeve eerbetoon van Aftonbladet, kan men vermoeden.

Uiteraard is dit een fijn goedgevoel verhaal, niemand kan dat ontkennen. En burgermoed is altijd aan te bevelen. Maar is dit dramatische incident nog verder op een andere manier gedocumenteerd dan alleen in Nike’s eigen hoofd? De buschauffeur? Heeft hij een incidentenrapport geschreven? De ontzettende grote groep racisten die het “n-woord” gebruikten en het zielige zwarte kleine meisje “bijna met sneeuw in haar gezicht sloegen”, die Nike met een simpele duw liet afschrikken, zijn die bij de politie aangemeld? Overleefde haar laptop de val? De laffe Zweedse ouwe vrouw, heeft ze een naam? Blijft de buschauffeur 15 minuten op de moeder wachten? Is überhaupt deze kwestie nog ergens anders vastgelegd, behalve dan in Nike’s hoofd?

Of kan iedereen wat dan ook maar schrijven en vertellen over grote groepen nazi’s die bijna het leven ontnemen van zielige kleine zwarte meisjes en op de eerste pagina van een socialistische website opbloeien als heldin in zelfverheerlijking en refugees welcome extase?

Bron:

https://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/a/5Vl5Ve/nike-18-raddade-lilla-flickan-fran-trakasserande-gang

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7937 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

11 Comments on De heldin van de socialistische krant Aftonbladet – hoe een duim werd leeggezogen

 1. Smits // mei 7, 2018 om 11:37 //

  Al is het leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel. Wat een kulverhaal. Kan er zo nog 10 uit mijn duim zuigen tijdens mijn verblijf in Afghanistan. Maar dan andersom.

  Like

 2. Geweldig land, waar je zomaar chocolademelk tegen zo’n N-meisje kan zeggen zonder dat ze door de rest van de bus uitgescholden wordt voor rascist, nazi en vuile hoer.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik wil niet zeuren verder, maar ik red dagelijks zeker zo’n 10 kinderen van de verdrinkingsdood, voorkom dat vele bejaarde van hun geld en leven worden berooft.
  Bescherm buschauffeurs van vervelende klanten.
  En dan nog los gezien van de vele die mij dankbaar zijn omdat ze weer veilig thuis mogen komen dankzij mij kordate ingrijpen in het verkeer.
  Maar daar doe je niet moeilijk verder over, ik dacht dat iedereen dat deed.
  En elke keer de krant er bij halen kost ook weer zoveel tijd.
  Blijkt dat helemaal niet zo te zijn lees ik net.

  Liked by 2 people

 4. Duchesne // mei 7, 2018 om 14:19 //

  Goeie oren die juffrouw, dat je vanuit een rijdende bus in de winter iemand een woord kunt horen ….moet een behoorlijke opera zanger zijn in de toekomst.

  Het op kinderlijke wijze de politiek correcte moraal insemineren is eigenlijkheel stom. Heeft iemand gelijk dan zal het gelijk uiteindelijk gevonden worden, maar ben je de boel aan het voorliegen zal je publiek eenmaal wakker jou als “wijze” verscheuren.

  …Niets zo gevaarlijk als een bekeerde ziel, ook wat waarheid betreft.

  Like

 5. skeeter // mei 7, 2018 om 17:20 //

  Bij de “warme chocolade melk” wist je dat het een hoax was. Elk normaal persoon zou er een fles whiskey oid bij slepen.

  Like

 6. Goed concentratievermogen dat ze die tientallen witte kinderen niet heeft gehoord die naast die bus werden verkracht door de broertjes en neefjes van chocolademelkje.

  Like

 7. Republikein // mei 8, 2018 om 01:51 //

  Thumbs up.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // mei 8, 2018 om 02:31 //

  Tja best bijzonder, in Nederland kun je schreeuwen wat je wilt naar de buschauffeur maar die stopt echt niet buiten zijn halteplaatsen en zal al helemaal de deuren niet openen dat kun je echt vergeten. Het zou ook superstom zijn als hij het wel deed, hij loopt een flink risico op een niet zo kinderachtige bekeuring. En dat dan nog los van het feit als er wat zou gebeuren met degene die uitstapt, als die geschept wordt door een rechts passerende brommer dan kan hij het helemaal vergeten

  Like

 9. Hondenkeutelende SJW-er in de dop. Typisch gevalletje gebroken hoeksteen van de samenleving. Zou de arme ‘laptopsmijtende’ contactgestoorde millennial ook nog het figuur van Asha ten Broeke of Cora Miriam hebben? Om een of andere reden krijgen we dat dan (nog) niet te weten. Maar het wordt ongetwijfeld vervolgd. Naast staatskranten krijgt Zweden ook al staatsheldinnen. Het duurt daar met tegenwerkende juridisering van onaangename meningen en deducties vast nog even voordat de snelle leugen achterhaald wordt.

  Like

 10. Tijl, je mag helemaal niet met je brommer een bus rechts inhalen.
  Dus daar hoef je dan ook geen rekening mee te houden.
  Maar buschauffeurs zijn inderdaad heel vervelend, het hangt er maar net van af wat ze net mee gemaakt hebben.
  Iedereen die daarna later instapt in is dan de lul van de vorige meegemaakte frustratie.
  Ik had bijna altijd ruzie met die gasten, om niets.
  Ze bedenken gewoon wat ter plekke als ze ergens nog de pest over in hebben.

  Like

 11. copywriter // mei 8, 2018 om 16:54 //

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2010648/vrouw-heeft-jarenlang-loopneus-blijkt-lekkend-hersenvocht
  Aha nou beginnen er bij mij een paar dingen duidelijk te worden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s