Nieuw

Bruid weigert Mechelse schepen hand te schudden: “Haar godsdienst liet dit niet toe”, huwelijk geweigerd

De Mechelse schepen van Diversiteit, Integratie, Burgerzaken, Onderwijs en Juridische Zaken Marc Hendrickx (N-VA) heeft vandaag geweigerd een huwelijk te voltrekken omdat de bruid hem de hand niet wilde schudden. De vrouw weigerde dat uit geloofsovertuigingen.

Het koppel bood zich deze voormiddag aan in het Mechelse stadhuis om te trouwen, waarop schepen Hendrickx hen beiden verwelkomde met een handdruk. Toen bleek dat de vrouw hem de hand niet wilde schudden, weigerde de schepen de ceremonie aan te vatten.

“Ik heb haar uitgelegd dat dit een burgerlijke zaak is die niets met godsdienst te maken heeft en het deel van het respect is om mij dan de hand te schudden”

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/bruid-weigert-mechelse-schepen-hand-te-schudden-haar-godsdienst-liet-dit-niet-toe-huwelijk-geweigerd~acea212e/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7235 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Bruid weigert Mechelse schepen hand te schudden: “Haar godsdienst liet dit niet toe”, huwelijk geweigerd

 1. kijk dat het een gewoonte is in de westerse wereld weet ik ook , maar als iemand nou geen hand wilt geven dan hoeft dat toch niet , ik geef ook niet altijd iedereen een hand .
  Je zal maar last hebben van smetvrees 🙂

  Like

 2. trebor2110 // mei 7, 2018 om 16:31 //

  en die vrouw kwam toch om te trouwen en niet om handjes te schudden .

  Like

 3. Sodemieter maar op mislims, naar je land waar je simpele roots liggen en waar ze nog steeds middeleeuws “denken”…..

  Like

 4. Scrutinizer // mei 7, 2018 om 17:52 //

  Dus die van geroofd geld levende parasiet wilde respekt. Nou, respect is iets wat men moet verdienen. De toegevoegde waarde van de schepen aan het huwelijk is nul komma nul. De enige reden voor een burgerlijk huwelijk zijn de juridische consequenties, bv. erfrechtelijk of fiscaal. Helaas volstaat het kenelijk niet dat beide partners een contract ondertekenen. Kennelijk moet er ook nog een handtekening bij van een ambetantenaar. So be it. Maar dat je zo iemand dan ook nog eens zou moeten respekteren, is er wel over. Respekt moet men verdienen, meneer de schepen, dat krijg je niet zomaar o.b.v. een titeltje.

  Like

 5. Peetje // mei 7, 2018 om 18:44 //

  Ga naar je zandbak terug en ga daar trouwen, en blijf daar ook gelijk!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s