Nieuw

30 maanden cel voor Eritrese asielzoeker die Eritrese asielzoekster verkrachtte

UTRECHT – Een 31-jarige man uit Eritrea is veroordeeld tot dertig maanden cel voor het verkrachten van een vrouw in een opvangcentrum voor vluchtelingen. De twee landgenoten kenden elkaar al twee jaar uit verschillende asielzoekerscentra, toen hij haar in oktober vorig jaar verkrachtte onder bedreiging van een mes.

De vrouw, die al eerder slachtoffer was van een verkrachting, werd door de Eritrese gemeenschap onder druk gezet om geen aangifte te doen, maar dat deed ze toch. Daarop werd ze verstoten uit die gemeenschap. „Zo word ik dubbel gestraft”, stelde ze in een verklaring die haar advocaat tijdens de behandeling van de zaak twee weken geleden voorlas. Ze woont inmiddels op een geheim adres.

Lees verder:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2007086/30-maanden-cel-voor-verkrachten-vluchteling

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7201 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on 30 maanden cel voor Eritrese asielzoeker die Eritrese asielzoekster verkrachtte

 1. Fransdo // mei 7, 2018 om 15:26 //

  Volgens mij is dit een normale straf voor een man die zulk een delict pleegt in Nederland ongeacht afkomst of ras. De vraag die ik hier bij wel stel is hoe lang hij daadwerkelijk opgesloten zal gaan worden. Misschien moeten we over een maand of 28 nog even informeren bij D66. Die weten dat wel want die leveren al die rechters toch?

  Like

 2. trebor2110 // mei 7, 2018 om 16:14 //

  Daarop werd ze verstoten uit die gemeenschap. „Zo word ik dubbel gestraft”,

  Wat je dubbel gestaft noemt , je moet maar bij die Eritreese gemeenschap willen horen .

  Liked by 1 persoon

 3. Ja dit zou een normale straf moeten zijn in Nederland maar als een “vluchteling” een Nederlandse vrouw verkracht en bedreigt is de straf toch een stuk lager!!! Als hij al een straf krijgt…

  Like

 4. Feniks // mei 7, 2018 om 22:27 //

  De nederLandse rechtsspraak doet geen recht aan vrouwen die misbruikt worden en discrimineert.

  Like

 5. Feniks // mei 8, 2018 om 00:10 //

  30 maanden cel?
  Een lachertje.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s