Nieuw

Theelepeltje in slipje moet kindhuwelijken en genitale verminkingen voorkomen 

Pixabay.

Zweden – Naar verwachting zullen de dwanghuwelijken en genitale verminkingen bij meisjes binnen de islam weer toenemen tijdens de zomermaanden. Daarom heeft de gemeente van Gotenburg zich gemobiliseerd tegen het fenomeen.

De krant Göteborgs-Posten meldt dat de gemeente Gotenburg zich heeft gemobiliseerd om kinderhuwelijken en genitale verminking te voorkomen. Een methode voor het kind om hier voor te waarschuwen is naar verluidt een theelepel in de onderbroek, waardoor het veiligheidspersoneel wordt gewaarschuwd, vooral op luchthavens.

Volgens Katarina Idegård, coördinator van eergerelateerd geweld en onderdrukking in Gotenburg, zal de lepel een alarmsignaal geven bij de veiligheidscontrole. In verband met een dergelijke gebeurtenis wordt het kind naar een individuele kamer gebracht waar een controle wordt uitgevoerd, en het kind ook de gelegenheid krijgt om het personeel te vertellen over wat er gebeurt.

De veiligheidschef van Swedavia bij Landvetter, Ann Jacobsson, informeert dat alle veiligheidsinspecteurs weten wat ‘lepel in onderbroek’ betekent.

Bron:

https://www.aftonbladet.se/lokala-nyheter/jPJ9rn@ablokal

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7235 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

40 Comments on Theelepeltje in slipje moet kindhuwelijken en genitale verminkingen voorkomen 

 1. Fransdo // mei 6, 2018 om 16:24 //

  Gelukkig lezen die ouders dit niet zodat ze ook niet kunnen voorkomen dat hun kind van vier jaar daar weloverwogen zelf een beslissing in neemt. En die kinderen van vier jaar lezen natuurlijk wel allemaal de krant zodat zij ook op de hoogte zijn en douaneambtenaren een blik van verstandhouding kunnen geven.

  Is dit een poging van de progressieven om rechts te laten geloven dat die toch zo dom zijn om hier in te trappen terwijl hun eigenlijke bedoeling is om moslims en joden gewoon hun gang te laten gaan?

  Liked by 1 persoon

 2. Dag Fransdo,
  Het gaat hier over moslima’s en FGM, genitale verminking, te afschuwelijk voor woorden, daar zijn we het wel over eens.
  Je opmerking over “en joden” is onzin, daar komt FGM niet voor en is besnijdenis alleen voor jongens op de leeftijd van 8 dagen, dan is de bloedstolling optimaal en het minst pijnlijk.
  Bovendien zinvol ivm te nauwe voorhuid en ook mbt hygiene.
  Wat moslims er van maken is ziek, zoals hun hele leer en totalitaire jihad systeem.
  Shalom
  Ben Kok (joods-chr.pastor)

  Like

 3. De opmerking over joden is meer dan terecht. Het is en blijft onnodige genitale verminkingen, daar doet de frase ‘besnijdenis alleen voor jongens op de leeftijd van 8 dagen’ niets aan af. Waarom zou het in hemelsnaam dan geen genitale verminking zijn? Omdat het joden zijn?

  Liked by 2 people

 4. Oh Ben, sinds wanneer worden alle kinderen geboren met een te nauwe voorhuid.
  Het gebeurt wel eens, en in dat geval is er medische noodzaak voor.
  Anders niet.
  Of heeft de schepper een ontwerp foutje gemaakt wat even verbeterd moet worden.
  Zelfs erkende pikken zuigers hebben ze rond lopen in zo’n synagoge.
  En soms houden die kinderen er nog wat aan over ook omdat meneer een koortslip blijkt te hebben.

  Liked by 1 persoon

 5. Het bloed wordt er uit gezogen door zo’n smeerpijp in jouw kerkje ben.
  Vies peuken zijn het gewoon.

  Like

 6. Zo’n oude viespeuk ligt dus gewoon een klein kind van 8 dagen te pijpen.
  Pedofielen zijn het gewoon.

  Liked by 1 persoon

 7. Ik heb het verschil tussen islam en jodendom uitgelegd mbt FGM, lijkt me duidelijk.
  Mbt Bert: misbruik van alles heb je overal, gebeurt ook in Jodendom. Maar besnijdenis van een jongetje op leeftijd van 8 dagen is zinvol op grond van hygiene en voor Joden een opdracht, die helemaal geen probleem is en voor hen zinvol.
  Shalom
  Ben

  Like

 8. Voor een mossel is het ook een opdracht.
  Waarom is de ene opdracht zinvol en de andere dan weer niet.
  Gewoon met je poten afblijven van kleine kinderen als er geen medische noodzaak voor is.
  En in geval van een medische noodzaak laat je dat over aan een arts.
  Niet aan een ouwe pijpende viespeuk.

  Liked by 2 people

 9. Tegenover de mogelijke medische voordelen staat een groot aantal complicaties van circumcisie: infecties, bloedingen, sepsis, necrose, verbindweefseling van de huid, urineweginfecties, meningitis, herpesinfecties, meatitis, meatale stenose, necrose en necrotiserende complicaties die tot volledige amputatie van de penis hebben geleid. Ook sterfgevallen komen voor. Naast deze directe medische complicaties zijn ook psychologische problemen en complicaties op het gebied van seksualiteit gerapporteerd.

  Bij pasgeborenen die onverdoofd worden besneden, kunnen door de extreme pijnervaring jaren later nog gedragsveranderingen optreden.

  Zelfs als er medische voordelen zouden zijn van circumcisie om medisch-preventieve redenen, is het de vraag of deze mogelijke medische voordelen opwegen tegen het risico op complicaties. Zeker wanneer het gaat om kinderen, die niet zelf deze afweging kunnen maken, dienen de mogelijke medische voordelen groot, en het risico op complicaties klein te zijn om de ingreep te kunnen rechtvaardigen.

  https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/jongensbesnijdenis-krachtig-ontmoedigen.htm

  Like

 10. En dan de reden, hygiëne.
  Stoppen joden dan de hele tijd hun pik in het zand of zo.
  Zijn het van die vies peuken dat ze zich zo weinig wassen soms.
  Dat moet haast wel als je hygiëne als reden opnoemt.
  Bij mij zit ie ook niet de hele tijd onder de vuiligheid waardoor er geen beweging meer in zit.
  En toch is alles nog in takt en ongeschonden.
  Ben ik dan een uitzondering.
  Ouwehoer toch niet zo slap.

  Liked by 1 persoon

 11. Edit Rommel: Niet doen Bert. Laten we het bij argumenten houden.

  Like

 12. Rommel, ik kan mij hier wel zo ontzettend kwaad over maken over hoe de man het allemaal loopt te verdedigen.
  Walgelijk gewoon.

  Like

 13. De Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst, KNMG, gooide de knuppel een jaar geleden in het hoenderhok. Het besnijden van jongetjes om niet-medische redenen is schadelijk, stelde zij, en daarom af te raden. Artsen horen er niet aan mee te werken.

  ‘Een pijnlijk en schadelijk ritueel’
  Onlangs ging de KNMG nog een stap verder, met een oproep aan politici en mensenrechtenorganisaties om de jongensbesnijdenis af te keuren. Dat moet helpen om ‘een pijnlijk en schadelijk ritueel’ sneller te laten verdwijnen.

  Het meest voorkomende probleem is de vernauwing van de plasbuis. Volgens de schaarse medische literatuur krijgt één op de vijf besneden jongens daar last van. Het probleem ontstaat doordat de ontblote eikel tegen het ondergoed schuurt en licht verhoornt. De opening van de plasbuis slibt dan een beetje dicht.

  Kinderuroloog De Jong: “Vorige week heb ik nog een islamitisch jongetje behandeld. Zijn moeder zei: ‘Het is zo raar, sinds de besnijdenis plast hij altijd in zijn broek.'” Door de vernauwing van het plasgaatje moet de blaas te veel druk uitoefenen om leeg te komen; het orgaan krijgt dan ‘spierballen’ en wordt kramperig.

  Gevolg is dat jongens hun plas niet meer kunnen ophouden. “Dit valt met een simpele ingreep te verhelpen”, zegt De Jong. “Maar zo’n jongen heeft er dan wel een tijd mee rondgelopen.”

  Nabloedingen
  Ook nabloedingen komen veel voor, maar daar is de schrik vaak groter dan de fysieke schade. Als specialist ziet De Jong alleen de ernstiger complicaties. Hij herstelt lelijke en pijnlijke littekenranden; hij dicht gaten die per ongeluk in de plasbuis zijn geknipt en waardoor een kind uit twee openingen tegelijk plast; en hij graaft ‘begraven’ penissen uit.

  Dit laatste is vooral nodig bij wat dikkere kinderen met een kleine penis. Als hun voorhuid ineens weg is, kan hun lid zich terugtrekken in de buik en zo onbruikbaar worden. De arts haalt dan onderhuids buikvet weg – het ‘uitgraven’ – en maakt van de omliggende huid een nieuw omhulsel rond de penis.

  Zonder verdoving
  “Over het algemeen werken artsen in besnijdenisklinieken heel zorgvuldig”, zegt De Jong. “Dat geldt ook voor joodse moheels [rituele besnijders, red.].” En licht cynisch: “Er zal niet veel meer misgaan dan noodzakelijk is.” Maar dat is al heel wat.

  Zelfs de verdoving mislukt vaak. “Het verdoven van een kinderpenis is erg moeilijk. Als ik het bij tien kinderen probeer, gaat het één of twee keer mis. Veel jongetjes krijsen dan ook als speenvarkens als ze worden besneden.” Bij joodse baby’s vindt de ingreep zelfs zonder verdoving plaats. En anders dan eeuwenlang gedacht, voelen baby’s wél pijn.

  De meeste complicaties zijn te verhelpen, relativeert de arts. Blijvende schade is zeldzaam, al komt het soms voor dat een penis moet worden geamputeerd. Elk jaar zijn er in de vakliteratuur meldingen over jongens die door ongelukken met een elektrisch mes hun penis compleet verliezen. Dat is ook diverse keren in Nederland voorgekomen, met veel negatieve publiciteit voor betrokken artsen en instellingen.

  Lijdensweg
  Blijvende seksuele schade is er vaker. Vooral masturberen gaat lastiger, ondervond de Amerikaan Jonathan Friedman. Op de website beyondthebris.com, gemaakt door joden die de eigen gemeenschap willen waarschuwen voor de besnijdenis, schetst hij zijn lijdensweg.

  Zodra hij een erectie krijgt, worden de littekens op zijn penis hard en pijnlijk. Hij heeft nauwelijks tastzin in zijn eikel. En als hij zich aftrekt, zelfs met glijmiddel, gaat zijn penis bloeden. Friedman heeft ook last van vochtophopingen boven de snijrand. “Ik kan maar één of twee keer per maand masturberen”, schrijft hij. “Als ik de keus had gehad, had ik niet besneden willen worden.”

  Effect op geslachtsgemeenschap
  Over het effect van de besnijdenis op geslachtsgemeenschap is vrijwel niets bekend. Krankzinnig, vinden Deense onderzoekers, zeker als je bedenkt dat wereldwijd één op de drie mannen wordt besneden. In juni presenteerden de Denen in het International Journal of Epidemiology een onderzoek naar het seksleven van 5500 mannen die als kind al dan niet waren besneden.

  Hoewel de verschillen klein waren, meldden besneden mannen en hun partners significant meer problemen. De mannen kregen lastiger een orgasme of kwamen juist te snel klaar. Ook hun partners hadden vaker problemen met het orgasme, ze leden meer pijn tijdens het vrijen en waren na afloop minder bevredigd.

  Belangrijk gevoelsorgaan
  De resultaten zijn lastig te duiden, reageert Rik van Lunsen, seksuoloog in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. “Het is goed denkbaar dat veel besneden mannen inderdaad snel klaarkomen en hun vrouw daarom alvast penetreren voordat zij er klaar voor is, waardoor zij pijn lijdt.

  “Maar er kunnen ook culturele verklaringen meespelen, zoals ongelijkheid tussen man en vrouw. Hoe dan ook is het duidelijk dat de voorhuid er niet voor niets zit. Het is een belangrijk gevoelsorgaan. Je kunt het niet zonder gevolgen weghalen.”

  Recht op zelfbeschikking
  Overigens moet je de besnijdenis niet zo in calculerende zin benaderen, vindt De Jong. “Het is geen kwestie van plussen en minnen. Het gaat om een principe: het recht op zelfbeschikking. Je mag bij iemand onder de zestien geen tatoeage zetten. Waarom mag een besnijdenis dan wel?

  https://www.trouw.nl/home/de-besnijdenis-grote-gevolgen-van-een-kleine-ingreep~afec75a4/

  Liked by 1 persoon

 14. Fransdo // mei 6, 2018 om 17:41 //

  Ik ben het in zoverre met Ben Kok eens dat als in het Jodendom alleen jongetjes worden besneden (en geen meisjes) dan heb ik daar natuurlijk een vergissing gemaakt.
  Met de andere inzenders ben ik van mening dat besnijdenis bij jongetjes eigenlijk alleen zou moeten plaats vinden bij een medische noodzaak en onder medisch steriele omstandigheden en onder verdoving. Bovendien kun je een te nauwe voorhuid alleen achteraf en niet vooraf vast stellen. Het komt bij mij een beetje over dat je jonge jongetjes voor de puberteit moet castreren omdat ze anders misschien kaal worden. Welnu, ik ben wel kaal en niet gecastreerd maar ik zou niet willen ruilen.
  Ik ben zelf ook niet besneden omdat ik geen Jood en geen moslim ben. Toegegeven, alleen bij een keiharde erectie zit het soms een beetje strak, maar dat is hooguit een ongemak en voor mij geen medisch probleem.

  Like

 15. Hoog tijd om besnijdenis van minderjarige jongens te verbieden – Trouw
  https://www.trouw.nl/…/hoog-tijd-om-besnijdenis-van-minderjarige-jongens-te-verbie…
  5 mrt. 2014 – Het is dan ook weinig verbazend dat in 2009 een overgrote meerderheid van Nederlandse kinderurologen zich uitsprak tegen de besnijdenis van minderjarige jongens zonder dat daar een medische reden voor is. De Utrechtse kinderuroloog Tom de Jong beschreef besnijdenis zelfs als het brandmerk van …

  ‘Besnijdenis jongens is discriminatie’ | TROUW
  https://www.trouw.nl/home/-besnijdenis-jongens-is-discriminatie-~a0fe267b/
  19 sep. 2008 – Twee artsen van de Amsterdamse ziekenhuizen Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Antoni van Leeuwenhoek schrijven dat in het vakblad Medisch Contact dat vrijdag is verschenen. Ze pleiten voor een algeheel verbod op besnijdenis. De artsen bestrijden dat jongensbesnijdenis geen ingrijpende …

  Oproep artsen tegen jongensbesnijdenis | TROUW
  https://www.trouw.nl/home/oproep-artsen-tegen-jongensbesnijdenis~a6bdd5fb/
  14 sep. 2011 – Het kabinet, de Tweede Kamer maar ook organisaties als Amnesty International, Forum en de Kinderombudsman moeten zich uitspreken tegen jongensbesnijdenis. Dat zou het einde aan ‘een pijnlijk en schadelijk ritueel’ kunnen bespoedigen.

  Artsen moeten in debat over jongensbesnijdenis | TROUW
  https://www.trouw.nl/home/artsen-moeten-in-debat-over-jongensbesnijdenis~acdcf30e/
  6 feb. 2010 – Jongensbesnijdenis was in Nederland tot voor kort nauwelijks onderwerp van debat. Maar nu de mening over dit onderwerp wereldwijd lijkt te veranderen, heeft dat ook in Nederland zijn weerslag. De artsenorganisatie KNMG beraadt zich op een standpunt, en organiseerde al een expertmeeting.

  Tijd om het besnijden van jongens de wereld uit te helpen | TROUW
  https://www.trouw.nl/…/tijd-om-het-besnijden-van-jongens-de-wereld-uit-te-helpen~a…
  14 sep. 2011 – Jongensbesnijdenis is een schending van kinderrechten. Wereldwijd vindt er een omslag in denken plaats en wordt de ingreep steeds minder als normaal gezien. De politiek en mensenrechtenorganisaties moeten hun verantwoordelijkheid nemen, en helpen een eind te maken aan een pijnlijk en …

  Like

 16. Als Ben een mossel zou zijn, die een besnijdenis verdedigd vanwege zijn geloof, had ie allang een ban gehad.
  Denk ik zomaar.

  Liked by 1 persoon

 17. Duchesne // mei 6, 2018 om 17:53 //

  Het is een mooi idee om meisjes de kans te geven zichzelf te “redden”, maar dan? Gaan de Zweden de meisjes niet laten afreizen, halen ze de meisjes weg uit de ouderlijke macht? Krijgen die theelepelmeisjes een nieuwe naam en een nieuw leven in veiligheid?

  Nou, volgens mij bieden ze een bonbondoos aan met strik voor de foto en zit er eennsevetje en een zakje zout van de McDonald’s in…
  Het is vergelijkbaar met de gegarandeerde veiligheid van onze burgers tegen steekpartijen door verwarde mensen. En ik bedoel in dit geval dat verwarde mensen ons land besturen…..

  Een berg lucht daar in Zweden, belofte suggereren en al op voorhand niet kunnen nakomen, maar wel meisjes in problemen brengen. Het theelepeltje in het onderbroekje zal vermoedelijk met een bezemsteel of broekriem er worden uitgeslagen. Alsof je asiel verleent en zegt dat het veilig in je land is….

  Wat een achterlijke zooi, ofwel staje ergens voor ofwel sterf je ergens in stilte.

  Like

 18. Duchesne // mei 6, 2018 om 18:02 //

  Zowel het verwijderen van de clitoris als het weghalen van de voorhuid zorgen voor minder gevoel qua beleving, met die verstande dat gevoeliger door besnijdenis niet wil zeggen dat het fijner is. Door het gemis aan tedere beleving word de geslachtsdaad voor de meesten een verplichting en of een hormonale drang met andere vormen van genot als beleving, vooral het in elkaar meppen en uitschelden van de “partner” is daar deel van. Zo compenseert de beleving voor het gemis aan gevoel. Fokken voor de aanwas van nieuwe sekteleden, niet voor enig nut.
  Wanneer er medische noodzaak is voor besnijding zoals een te kleine voorhuid of een erfelijke geslachtsziekte kan het een uitkomst zijn, maar veel grotere noodzaak is er niet. Als geheel mogen we echter wel de kosten van deze religieuze ingreep met zijn allen betalen…..

  Maak de lijsten maar van hen die dit soort zaken hebben toegelaten, ze verdienen geen pensioen of andere bijzondere beloning voor verdiensten. Neem ze hun onterecht verkregen geld af, het zijn ook criminelen maar slechts het bijhorende wetsartikel word niet toegepast. Of zijn verraad en corruptie uit het wetboek gehaald?

  Liked by 1 persoon

 19. BertG, je hebt groot gelijk Ik wil onderstaande link eigenlijk niet plaatsen want wellicht krijgt Ben Kok er een stijfje van maar het algemeen belang overheerst. Kijk en gruw

  Like

 20. “En anders dan eeuwenlang gedacht, voelen baby’s wél pijn.”

  Hoor dat arme kind eens schreeuwen, zal dan wel honger hebben zullen ze dan wel eeuwen lang gedacht hebben.
  Want baby’s voelen toch niks, ging men blijkbaar van uit.
  Dan kan je toch nagaan wat er aan mongolen rond loopt op de wereld.
  Zou me niks verbazen als er nog steeds “mensen” bestaan die dit denken.
  Anders kan je het toch niet over je hart verkrijgen om dit te doen bij een 8 dagen oude baby.

  Liked by 1 persoon

 21. skeeter // mei 6, 2018 om 18:23 //

  benkok // mei 6, 2018 om 17:04 //
  Fijn dat je mede verantwoordelijk bent voor de dooie jongentjes vanwege je achterlijke barbaarse instelling.

  Liked by 1 persoon

 22. https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/17855-hoe-gaat-de-joodse-besnijdenis-briet-mila-in-zn-werk.html

  Interessant artikel van mensen, die er meer verstand van hebben. Maar ok, je kunt er van mijn part verschillend over denken, het artikel gaat over het walgelijk misbruik van moslimmeisjes in opdracht van de islam.
  Daar op doorgaan lijkt me meer on topic, maar gezien de eerste reactie van Fransdo leek het me goed er volledigheidshalve op te reageren, wat Fransdo ook sympathiek oppakte, met dan weer uiteraard zijn eigen mening verder.
  Shalom
  Ben

  Like

 23. Laf hoor Ben.
  Aankomen met iets wat andere doen wat dan erger zou zijn.
  Zodat dat wat jij goed keurt minder erg uitvalt.
  Je hebt dus geen argumenten meer om je eigen wangedrag goed te kunnen lullen.
  Misschien had je nog wel ergere voorbeelden kunnen vinden, had het nog beter voor jou uit gepakt.
  Wat een laf mannetje die ze eigen denkt in te dekken door met iets anders aan te komen.

  Like

 24. Zo iets als dat je zomaar je hond aftuigt met een riem, en dat niet zo een probleem vind.
  Dat zou dan niet zo erg omdat er ook mensen bestaan die zomaar met een soldeerbout los gaan op een hond.
  En dat als reden aangeven waarom jij wel je hond mag aftuigen.

  Like

 25. skeeter // mei 6, 2018 om 18:54 //

  “Maar besnijdenis van een jongetje op leeftijd van 8 dagen is zinvol op grond van hygiene”
  Liegen dat het barst, De voorhuid is vastgeplakt aan de eikel op jonge leeftijd om juist infecties te voorkomen.

  Liked by 1 persoon

 26. Wat een heftigheid, ik ben verbaasd. Hier nog een relativerende opmerking van Paulus uit Galaten 6:15
  “”Want besneden zijn of niet besneden zijn betekent niets, maar of men een nieuwe schepping is.”
  De symboliek van de besnijdenis bij de Joden van voor de komst van Yeshua ha Mashiach is in Hem vervult, Hij is onze besnijdenis.
  Dus maakt je druk om een oprechte Bijbelse gelovige te zijn en ontmasker bovendien de islam als duisternis.
  Dat laatste is niets voor “laffe mensen” Bert, dus bezint eer ge begint.
  Shalom
  Ben

  Like

 27. Skeeter, het is zoals altijd anders. Hoeveel kinderen zullen hun leven lang herpes hebben omdat een geile pedofiel zo nodig aan een plassertje van een baby moet zuigen. Terwijl ik typ weet ik eigenlijk niet of ik moet lachen om zoveel onbenul van Ben Kok of juist heel erg boos op Kok moet worden, ik denk het laatste want dit moet Bennetje ook weten.

  Like

 28. jennefer // mei 6, 2018 om 19:22 //

  As christenen nou tog echt een keer wou besef, Daar is n nuwe testament !

  Like

 29. Ik heb van het vel van mijn besnijdenis het bankstel opnieuw laten bekleden.

  Like

 30. Gisteren zat de buurvrouw erop en het begon spontaan te jeuken.

  Like

 31. Maak even onderscheid tussen Torapraktijk, zoals door JHWH beschreven, gewoon besnijdenis op de 8e dag, niks geen gezuig van enge rabbijnen, nergens voor nodig, ik lees dat nergens in de Tenach.
  Het gaat om de bloedvloeiing (minimaal, 8e dag !) als teken van de verbondenheid met JHWH in de Joodse orthodoxe geloofsbeleving en verder blijft iedereen er van af. Mensen maken er altijd van alles bij, zeker in de rabbijnse traditie met dat zuiggedoe, waar men dat doet,mensenwerk; laat het zoals in de Tora staat.
  Dus allerlei verhalen van pedofiel gedrag zijn zeer verwerpelijk, komen voor, helaas. De Tora verbied pedofilie op straffe des doods, lijkt me helder.
  En verder praktiseren wij geen besnijdenis, noch bij kinderen, noch volwassen, het gaat om de doop na bekering bij volwassenen.
  De doop is een uiterlijk teken van je persoonlijk geloof, daarom ook alleen bij volwassen of kinderen, die op een leeftijd zijn , dat ze hun bekering kunnen verstaan.
  Shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  tora-yeshua.nl

  Like

 32. templars2017 // mei 6, 2018 om 21:08 //

  Leuke ontmijning Rommel………

  Like

 33. skeeter // mei 6, 2018 om 21:19 //

  Teun, die hevige gelovigen die elk excuus verzinnen om zo nodig te moeten snijden scheiten god in zijn bek want er mankeert aldus iets aan zijn creatie, mocht iemand al zo stom wezen om alle religie fabeltjes te geloven.

  Like

 34. trebor2110 // mei 7, 2018 om 00:27 //

  Bij pasgeborenen die onverdoofd worden besneden, kunnen door de extreme pijnervaring jaren later nog gedragsveranderingen optreden.

  rommel zou dat dan dDe oorzaak van al het moslim geweld zijn , ze zijn gewoon te vroeg en onverdoofd besneden .
  Waar ik besneden eigenlijk een verkeerde benaming vind maar afgesneden beter klinkt .

  Like

 35. benkok // mei 6, 2018 om 21:07 /
  Maak even onderscheid tussen Torapraktijk, zoals door JHWH beschreven, gewoon besnijdenis op de 8e dag
  ————-

  Er is niks ‘gewoons’ aan om om pasgeboren seksueel te verminken, te mishandelen.

  Het. is. walgelijk.

  Liked by 1 persoon

 36. Merel // mei 7, 2018 om 01:27 //

  Tegen verminking, wie gaat er nou in een baby snijden. Ze snijden ook hondjes en paarden staarten en oren af, ik wijs nu op mijn voorhoofd, getikt

  Liked by 1 persoon

 37. Merel // mei 7, 2018 om 01:53 //

  Ik woonde naast maroccanen, het was “besnijdenisfeest”, een week lang tot midden in de nacht. Voor de baby was het geen feest, hij heeft de hele week gruwelijk liggen huilen,

  Like

 38. Merel // mei 7, 2018 om 01:59 //

  PS het “FEEST” was bij de grootouders, een makkelijke buur, n m ikzelf een vrouw alleen, dus hoe het na deze “feestweek” is gegaan dat weet ik niet

  Like

 39. Esperanza // mei 7, 2018 om 02:30 //

  Geloofsgekkies je hebt ze in allerlei maten en soorten maar we kunnen natuurlijk ook met de mode meegaan en Ben bestempelen als verwarde man.

  Liked by 1 persoon

 40. skeeter // mei 7, 2018 om 03:42 //

  Trouwens “uncut men are better lovers” zeggen veel vrouwen

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s