Nieuw

Jean-Claude Juncker beledigt de slachtoffers van het communisme met een bezoek aan de geboorteplaats van Karl Marx

De Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker gaf afgelopen zaterdag een gepassioneerde huldigingstoespraak aan Karl Marx tijdens het tweehonderdjarig bestaan ​​van de geboorteplaats van de communistische filosoof in Trier, Duitsland, meldt de Poolse TVN24.

Tijdens het bezoek aan Trier, waar Karl Marx op 5 mei 1818 werd geboren, onthulde Juncker onder andere een gigantisch standbeeld van Marx dat was geschonken door het Chinese dictatuurregime, meldt de Daily Mail.

In een gepassioneerde toespraak die de dag verweerde Jean-Claude Juncker de Communistische denker van de verantwoordelijkheid voor de misdaden van communistische regimes die zich vooral tijdens de jaren 1900 hebben voorgedaan.

– Tegenwoordig wordt hij geassocieerd met dingen waar hij geen verantwoordelijkheid voor draagt, vertelde Juncker zijn publiek en vervolgde:

– Marx heeft geen verantwoordelijkheid voor de fiasco’ waar zijn vermeende opvolgers verantwoordelijk voor zijn.

Voorafgaand aan het bezoek kreeg de Europese Commissie een brief van een groep Amerikaanse congresleden die hem aanspoorde “om op geen enkele manier hulde te brengen Karl Marx” en benadrukte dat hij kan worden gekoppeld aan meer dan 100 miljoen mensen die stierven in de communistische dictaturen. Het marxisme is een “giftige ideologie die heeft geleid tot bloedbaden, martelingen en slavernij overal waar het werd ingevoerd”, ging het verder in de brief.

Protesten kwamen ook uit Hongarije waar een groep parlementsleden van de regerende partij Fidesz waarschuwde dat de deelname van de EU-voorzitter aan het evenement “met name vreselijk zal zijn voor de burgers van de landen die decennia lang hebben geleden onder een communistische dictatuur”.

Een woordvoerder van de Europese Commissie verdedigde de toespraak en de aanwezigheid van Juncker tijdens het evenement, en beweerde dat “het bijna ontkennen van de geschiedenis zou zijn” om Marx niet te noemen.

– Na tientallen jaren ervaring met het werk als politici op zowel nationaal als EU-niveau, heeft de heer Juncker de historische omstandigheden en gevoelens duidelijk gemaakt, vervolgde ze.

– Wat mensen ook over Karl Marx zeggen, niemand kan ontkennen dat Marx iemand is die ons geschiedenis op de een of andere manier vorm heeft gegeven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7201 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Jean-Claude Juncker beledigt de slachtoffers van het communisme met een bezoek aan de geboorteplaats van Karl Marx

 1. Henk der Niederlander // mei 6, 2018 om 19:07 //

  Het niet benoemen zou bijna een ontkenning van de geschiedenis zijn.
  Wanneer komt er een Europarlementarier een toespraak houden in linz oostenrijk die alle ”goeie” dingen die Hitler heeft gebracht de hemel in gaat prijzen.
  Ik bedoel maar zo, als het bij Marx kan, kan het wel bij iedere schoft.

  Like

 2. “Dat Marx iemand is die ons geschiedenis op de een of andere manier vorm heeft gegeven.”
  Duidelijk welke weg de EU is ingeslagen, het links gedachtengoed zit vervat in deze quote.
  Als ze de grondlegger van een hatelijk systeem met miljoenen doden en onderdrukking van zoveel volkeren in de verf gaan zetten is het masker gevallen.
  Het aanhalen dat de volgelingen van marx verantwoordelijk zijn voor hun daden en niet de grondlegger zelf is te kort door de bocht.
  Wanneer komt er dan een standbeeld voor Hitler ,Mussolini ,Franco en al de anderen?
  Het is enkel als het past in het huidige toegepaste systeem dat er zoiets mogelijk is.
  Alles wat niet links-communistisch is wordt weggeveegd.
  Het monddood maken van de bevolkingen is eigen aan het systeem marx , laat het nu voor eens en altijd duidelijk ,ze hebben in Europa uit alle dictaturen hetgeen gehaald waar ze het best mensen mee kunnen onder de duim houden en marx is de minst bekende ,en heeft meer afstand tussen zijn leer en de leer van zeg maar Hitler en Mussolini.
  Er is niet direct een verband te leggen tussen zijn leer en hetgeen het heeft veroorzaakt ,bij de andere dictators is dit wel het geval ,als iemand de naam Hitler hoort wordt dit per direct geassocieerd met de concentratiekampen en alle andere nare herineringen uit de tweede wereldoorlog.
  De geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars en de Russen hebben in die periode de meeste slachtoffers gehad ,net omdat het communisme dit toeliet en zelfs eiste.
  Wat Stalin heeft uitgevreten met zijn volk is nooit dik in de verf gezet ,het is amper een kanttekening in de wereld geschiedenis terwijl hij veel en veel erger was dan Hitler en Mussolini samen.
  Na de tweede wereld brand werd het communisme wereldgevaar nr 1 en nu gaan ze de zelfde linkse ideologie hier in Europa toepassen, geen wonder dat Polen en Hongarije er zo tegen opzien ,ze hebben het communisme meegemaakt is al zijn gruwel.
  Kijk naar de situatie in Oost Duitsland toen de hereniging een feit werd ,het was jaren ten achter op het westen ,het communisme verarmd de bevolkingen niet alleen in welvaart maar ook op geestelijk en intellectueel gebied.
  Hetzelfde zien we gebeuren nu in Europa ,almaar toenemende macht voor de Unie ,verarming van de bevolking ,dom houden van de bevolking , bedrog en listige praktijken om de agenda die vast ligt uit te voeren ,een keus hebben we niet ,wij zijn slaaf van de meesters en dat was in de USSR en aanverwanten net zo…….in plaats van een politburo hebben we een EU commissie en in plaats van het centrale gezag in Moskou hebben we de EU in Brussel ,geen verschil…..

  Liked by 2 people

 3. skeeter // mei 6, 2018 om 21:37 //

  Kunnen we gewoon niet beweren dat karl marx de oorzaak is van wo I en II?

  Liked by 1 persoon

 4. Like

 5. skeeter // mei 7, 2018 om 00:02 //

  terwijl alle andere beelden die ook maar iets met oorlog te maken hebben worden omgetrokken zetten we er 1 neer voor deze schoft. Het kan niet anders dat er oorlog aankomt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s