Nieuw

Wilders uit kritiek op Baudet: ‘Islamstandpunt FvD is gevaarlijk’

PVV-leider Geert Wilders heeft kritisch gereageerd op uitspraken van Thierry Baudet over de islam. In een interview met De Telegraaf zei Baudet dat er in de islam “allerlei aanknopingspunten zijn voor een veel plezieriger interpretatie van dat geloof”. Een gevaarlijk standpunt, zo meent Wilders.

In het interview zegt Baudet binnenkort met een paar imams te gaan spreken. “Ik wil gewoon weten: wat speelt daar nou”, aldus Baudet. De FvD-voorman ziet zichzelf vooral als criticus van het islamisme, de politieke islam. “Ik ben er, anders dan Wilders, van overtuigd dat er in de hele islamitische traditie allerlei aanknopingspunten zijn voor een veel plezieriger interpretatie van dat geloof.”

Lees verder:

https://wnl.tv/2018/05/05/wilders-kritiek-baudet-islam/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7235 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

13 Comments on Wilders uit kritiek op Baudet: ‘Islamstandpunt FvD is gevaarlijk’

 1. paulzwueste // mei 5, 2018 om 20:15 //

  Baudet is nu helemaal door de mand gevallen.
  Hij heeft tijd genoeg gehad om duidelijk te maken waar hij eigenlijk voor staat, maar wat er na al die tijd die hij nu al in de Kamer zit, van zijn “rechts”-imago over blijft is om het met de politie en de NOS te zeggen: “een verwarde man”.
  Ik vraag me echt af wat Baudet voor een programma heeft….?
  Hij snoept van alle walletjes om zich maar apart van de gevestigde partijen te profileren, maar wat er overblijft is gewoon ’n ijdele zak die op een studentikoze manier erg interessant doet maar gewoon ’n clown is die MP wil worden, omdat dat zo interessant staat.

  Liked by 4 people

 2. antiislamnu // mei 5, 2018 om 22:41 //

  Baudet is nooit iets geweest en gaat ook nóóit iets worden hij weet dondersgoed dat de islam een gewelddadige haat ideologie is een totaal niet integreert.
  Alles wat hiet komt integreert Polen Chinezen Surinamers enz enz behalve de volgers van het geloof van de pedofiel nee die integreren niet .
  Baudet is beslist geen domme jongen en weet dit en nog veel meer ook wel .
  Baudet wil alleen maar de grootste partij worden en dat gaat hem niet lukken als hij eerlijk is dus hij is gewoon een vieze huichelaar die alleen aan zich zelf denkt ten koste van het volk .
  Het gaat alleen maar om macht niet om het volk baudet is een wolf in schaapskleren.

  Liked by 1 persoon

 3. Esperanza // mei 5, 2018 om 22:42 //

  Goed dat Baudet deze duidelijkheid geeft.
  Hiermee kan ie definitief fluiten naar mijn stem.

  Liked by 2 people

 4. Islamstandpunt FvD = islamstandpunt partijkartel.
  Altijd al gezegd dat populistische FVD geplaatste opositie is om stemmen te roven van de PVV om zo een overwinning te ondermijnen dat lijkt me nu wel overduidelijk .
  Gewoon PVV stemmen .
  Overigens je moet wel een behoorlijke suffert zijn wil je een advocaat vertrouwen iemand wiens vak het is criminelen vrij te krijgen en zn zakken te vullen met een belachelijk hoog uurloon lmfao.

  Liked by 1 persoon

 5. Merel // mei 6, 2018 om 01:38 //

  GEERT!

  Liked by 1 persoon

 6. Willem // mei 6, 2018 om 02:51 //

  Jammer Thierry, dat valt me tegen van je. Met jou IQ zou je beter moeten weten. Verdiep je eerst eens in de islam en de sharia en leer wat taqiyya, kitman, tawriya en murana betekenen, alvorens naar een imam te gaan die geschoold is in het manipuleren van politici en kufars, de niet-moslims, zoals jij. Geert, je blijft de rots in de branding!!!

  Liked by 1 persoon

 7. Jaantje // mei 6, 2018 om 09:47 //

  Misschien ligt het aan mij maar heb sterk de indruk dat het niet enkel aan de onderdrukkende islam ligt het zit in dat volk het korte lontje het destructieve groepsgedrag enz.
  (Net zo als zuinigheid bij het Zeeuwse meisje bv)
  Tevens en dat is mijn mening krijg je dat er niet uit zeker niet bij de masale vertegenwoordeging van de aanwezigen.
  We zijn al te ver onderweg clubjes die met mooi praten en een zak met subsidie het gaan regelen ken ik nu ondertussen wel.
  Zijn met handen en voeten gebonden aan de wet en de publieke emotie/opinie die door de overheid/Eu word aangestuurd.
  We mogen ons niet verweren(zie Servië) enkel betalen werken betalen en nog langer werken nog meer betalen..want anders zijn de kinderen de dupe, in feite worden de we aan alle kanten gechanteerd en bedreigt.
  Vol is vol is verleden tijd we zijn overvol.

  Like

 8. Helemaal koekoek // mei 6, 2018 om 11:21 //

  Tja hoe hard kun je op je bek gaan als PPV’er die zijn stem aan het FvD heeft gegeven(en ik ken er een paar) nou nog niet hard genoeg en het wordt alleen maar erger hahahahahahaha
  #slaaplekkerverdernederland

  Liked by 3 people

 9. Als Baudet dit gezegd heeft dan is hij totaal van de pot gerukt, of hij is naïef en zo niet dan beschouw ik het als kwaadaardig.

  Like

 10. Laten we blij zijn dat deze oplichter nu al door de mand is gevallen. Gunstig voor Geerst. Islam is alleen prettig voor sexistische mannen die van moorden houden zonder geweten

  Like

 11. Degene die het nu pas door hebben, en vinden dat Baudet nu door de mand is gevallen hebben behoorlijk liggen slapen de afgelopen tijd.
  Je had maar een heel klein beetje hoeven opletten om dit allang te kunnen weten.
  Ook op deze site hebben voldoende voorbeelden gestaan hoe het FvD tegenover mossels staat.

  Liked by 2 people

 12. Zo zie ik ernaar uit binnenkort met een paar imams te praten op een ontspannen manier, zonder camera’s erbij. Ik wil gewoon weten: wat speelt daar nou.”

  Bent u een islamcriticus?

  „Ik zie mezelf als een criticus van het islamisme, de politieke islam. En ik ben er, anders dan Wilders, van overtuigd dat er in de hele islamitische traditie allerlei aanknopingspunten zijn voor een veel plezieriger interpretatie van dat geloof.”

  Is de PVV een bondgenoot of een concurrent?

  „Niet een concurrent. Ik vind dat Wilders een heel belangrijke rol heeft gespeeld in het debat, in de politiek. Hij heeft keer op keer aandacht gevraagd voor een reëel probleem dat niemand wil zien, namelijk het integratieprobleem. Maar ik vind niet dat hij het positieve verhaal vertelt over waar hij naartoe wil. Het is niet inclusief. Je moet volgens mij veel meer inzetten op de waarden van het Nederlanderschap.”

  Zou u zeggen dat Wilders met zijn radicale pleidooien soms juist tegen die Nederlandse waarden ingaat?

  „Ehm…” Baudet laat een lange stilte vallen, voor hij voorzichtig formuleert: „Ik denk dat Wilders in zijn oprechte bezorgdheid over de rechten en vrijheden van dit land, soms doorschiet.”

  En druist hij daarmee soms ook in tegen de Nederlandse waarden waar u zo pal voor staat, zoals wanneer hij zegt dat alle moskeeën dicht moeten?

  „Poeh, dat is een moeilijke. Ik vind dat godsdienstvrijheid, gewetensvrijheid, ontzettend belangrijk is. Daar is de verlichting uit voort gekomen, daar is de liberale samenleving op gebaseerd.”

  Dus als iemand zegt: alle moskeeën sluiten. Zegt u dan: nee, dat gaat tegen de Nederlandse waarden in?

  „Correct.”

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2001275/thierry-baudet-het-ideologische-debat-ontbreekt

  Liked by 2 people

 13. Horatius // mei 6, 2018 om 18:53 //

  In ieder geval weten we nu hoe de vork echt in de steel zit met deze bij nader inzien aalgladde opportunist die alleen maar wil meeliften met het succes van het populisme.

  Een studentikoze politicus die als het er echt op aan gaat komen, zich wringt in allerlei bochten om maar vooral de intellectueel uit te hangen en daarbij rechtstreekse vragen handig weet te ontwijken.

  En wat zouden die aanknopingspunten dan zijn die aanleiding zouden moeten geven voor die z.g. plezierige interpretatie van deze sterk gedateerde en achterlijke religie?

  Eerwraak, vrouwenbesnijdenis, kinderhuwelijken, veelwijverij, ritueel slachten, inteelt, de boerka en talloze andere extremiteiten die hier absoluut niet thuis horen?

  Men kan af en toe enige kritiek hebben op Geert Wilders, want er is nu eenmaal geen enkele politieke partij te vinden die voor de volle honderd procent aan alle verwachtingen voldoet. Maar hij is wel uitermate rechtlijnig en blijft onverdroten aan eenmaal ingenomen standpunten vasthouden. Kortom: vriend en vijand weten exact wat ze aan hem hebben.

  Bij deze is draaikont Baudet door het ijs gezakt, van zijn imago ontdaan en kunnen we zijn partij definitief afschrijven als onderdeel van de verzetsbeweging tegen de politieke, dus radicale islam.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s