Nieuw

Trump op NRA-conventie: “Als er tijdens aanslagen in Parijs één burger was met een wapen, hadden we een heel ander verhaal”

Foto: President van de Verenigde Staten Donald Trump. Bron: Wikimedia Commons / Auteur: Gage Skidmore.

De Amerikaanse president Donald Trump en vicepresident Mike Pence zijn niet gewonnen voor een strengere wapenwet. Dat verklaarden ze vandaag in Dallas op de jaarlijkse conventie van de National Rifle Association (NRA), de Amerikaanse wapenlobby. Hun uitspraken kwamen er amper drie maanden na de schietpartij op de school in Florida die aan zeventien mensen het leven kostte.

Naar schatting 80.000 wapenliefhebbers, waaronder vicepresident Mike Pence, zijn dit weekend in Dallas, Texas bijeengekomen voor de jaarlijkse NRA-conventie. Ironisch genoeg mogen de gasten die de toespraken bijwonen geen wapens dragen volgens de veiligheidsvoorschriften van de Amerikaanse Geheime Dienst. In de overige zalen van het congrescentrum zijn vuurwapens wel toegestaan.

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/trump-op-nra-conventie-als-er-tijdens-aanslagen-in-parijs-een-burger-was-met-een-wapen-hadden-we-een-heel-ander-verhaal~a2da5600/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.046 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7197 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Trump op NRA-conventie: “Als er tijdens aanslagen in Parijs één burger was met een wapen, hadden we een heel ander verhaal”

 1. antiislamnu // mei 5, 2018 om 00:48 //

  Als je hier in Nederland een wapen wil ga dat dan niet via een schietvereniging doen zodat je legaal een wapen hebt.
  Als er dan wat gebeurt en je gebruikt je wapen krijg je drie keer meer straf dit omdat de rechter zegt dat jij dondersgoed weet dat het zwaar verboden is je hebt dat immers geleerd om je wapenvergunning te bemachtigen.
  Dus beter llegaal aanschaffen dan krijg je minder straf .

  Liked by 2 people

 2. dat zei de zanger van The Eagles of Death Metal ook al. Het gevolg was dat hij in Frankrijk en België niet meer mocht optreden.
  https://fenixx.org/2016/05/21/dont-speak-i-came-to-make-a-bang-eagles-of-death-metal-16022016-paris-lolympia/
  In plaats daarvan mocht “Inch Allah” Sting Bataclan heropenen.
  https://fenixx.org/2016/11/13/de-goedmens-is-veel-gevaarlijker-dan-islam/

  Liked by 1 persoon

 3. skeeter // mei 5, 2018 om 01:46 //

  Als je de reacties leest bij hln ga je spontaan over je nek

  Like

 4. ooggetuigenverslag van Jesse Hughes van de Eagles Of Death Metal

  “Ik schrijf de volledige verantwoordelijkheid toe aan de linkse mentaliteit. Als je mensen vertelt dat ze zichzelf niet kunnen verdedigen en ze behandelt als kinderen, verzwak je ze tot een punt, waar het in leven blijven minder dan een meter verwijderd is, en ze niet langer meer in staat zijn om dit waar te nemen, omdat ze te bang zijn… ”

  https://fenixx.org/2017/11/14/bataclan-de-horror-die-verzwegen-werd/

  Liked by 3 people

 5. Als je de reacties onder het artikel op Hln leest, kan je alleen maar concluderen dat bij de meesten de politiek correcte rot al zover is doorgeslagen dat ze zich liever door een terrorist laten doodschieten dan een vuurwapen ter hand te nemen. Want stel je is voor dat je Trump gelijk moet geven dat vuurwapenbezit effectief kan zijn om een terrorist te stoppen. Dat kan natuurlijk niet. Dan gaan we nog liever dood. En moeten de meest onzinnige non-argumenten uit de kast worden getrokken om ons in stompzinnigheid rond te wentelen.

  Liked by 2 people

 6. skeeter // mei 5, 2018 om 04:59 //

  Rommel, opoffer vee voor strategische doeleinden, toch al 0,0 overlevings kans.

  Like

 7. Duchesne // mei 5, 2018 om 09:24 //

  De wetenschap dat een gewapende mens zichzelf en anderen hun leven kan bescherrmen is ook bij regeringen aanwezig. Gezien dat veel regeringen hun burgers verder en verder ontwapenen wil dus gewoon zeggen dat uw veiligheid en dat van anderen volledig moet worden weggenomen. feitelijk mag u dus dood gaan maar niet uzelf of anderen beschermen.

  Die ideologie, en de lieden die daaraan meewerken op alle overheids niveau en in de politiek en bij de pers maken niet een veiligere wereld maar een steeds meer machteloze burger. Daar zijn vele termen voor, maar het komt neer op de rechten van een slaaf. GEEN !

  Er zijn landen, Bulgarije, Slowakije, Slovenie, Tsjechie, Zwitserland en bijvoorbeeld Andorra waar de wet en zelfs de grondwet stelt dat burgers het RECHT hebben op wapenbezit, en niet dat het een gunst is van de overheid, met verplicht contibutie aan een priveorganisatie (KNSA, gedwongen maar niet legaal trouwens) ten alle tijden terugneembaar. In Andorra is de wet zelfs zo dat ingeval Andorra word aangevallen en een inwoner geen wapen heeft de politie de burger een wapen MOET verschaffen….in Tsjechie is het sinds vorige zomer voor burgers toegestaan een vuurwapen te dragen mits niet openlijk. Hetzelfde in Bulgarije, waar enkel de toeristen enclave Sunny Beach een wapenverbod heeft maar daarbuiten is het gewoon normaal, een vrije keuze…voor inwoners dan natuurlijk. En is het in die landen meer chaos dan in Amsterdam? Denk het niet. Toen de wapenwet in England kwam en bijna alles werd verboden steeg de criminaliteit, en paralel daarmee het gebruik van vuurwapens. Op verboden wapenbezit staat in Engeland nu iets van 18 jaar celstraf, en dat is enkel bezit. Na 20 jaar draconische strafmaat is het resultaat een verveelvoudiging van vuurwapengebruik door vooral lieden die totaal niets van binding hebben met Engeland en de cultuur maar enkel met de uitkeringen en de prostitutie van kinderen scene….
  Ondertussen zitten in bijvoorbeeld de Schotse cel een gepensioneerde man vier jaar cel uit voor het bezit van een hagelgeweer en is ene meneer Luty na jaren cel overleden, hij had een wapen ontworpen dat door iedere burger eenvoudig te bouwen is, in het kader van vrijheid en recht op zelfbeschikking. Hij is overleden, zijn wapen is in tekenvorm te vinden op internet, “the Luty gun”.

  Met het verbieden van wapens en daarmee feitelijk het rechthet eigen leven te mogen bescher,en en de mogelijkheid dat van anderen te redden dragen regeringen een vreemde boodschap uit, wel verplicht inenten, wel een gordel moeten dragen in een auto en llerlei wetten maken ter ” bescherming” van burger en dier, maar wanneer de essentie van leven en dood om de hoek komt kijken is de wet niet thuis, pas daarna, als bewijs wie er de baasis over al het leven worden daders soms gestraft. En nieuwe slachtoffers geboren….

  Bataclan had een andere afloop gehad als er gewapende burgers van eigen soort hadden gelopen, mensen hadden een kans gehad.

  De straten lopen steeds voller met lieden die andere normen hebben dan wij, die in eigen enclaves ongrijpbaar zijn en kunnen beschikken over splinternieuwe wapens, met vrachtwagen en boot uit vooral Turkije hier afgeleverd. Voor wanneer de sekte des doods de macht wil grijpen, en voor die tijd als machtsmiddel om niet gelovigen te beroven, te vermoorden of gewoon pijn te doen voor de lol.

  Het is dan ook meer dan wrang dat juist de eigen overheid niet thuis is als deze groepen op de straten het verkeer regelen, maar wanneer een wat oudere autochtoon met een wapenvergunning overlijd met wel bij machte is de weduwe zo te intimideren dat ook al het antiek mee kan worden genomen en de dokte en andere specialisten hulp moeten verlenen.
  En dit is het kaliber van overhedisdienaren dat zelfs de protoollen voor de wet nu mag schrijven, na eerst lange tijd gewoon zelf wetten te hebben gecreeerd. Sommige van onze overheids dienaren en het gros van de politiek zijn misschien wel een grotere bedreiging voor onze vrijheid en leven op dit moment dan de sekte des doods en alle ellende die word geimporteerd.

  Vrijheid begint met het recht op zelfbescherming, het meest essentieele recht van de mens. Wapenbezit is geen misdrijf, het ontzeggen van het recht lijfen leden te beschermen is dat wel. En dat behoeft geen papier waarop het bevestigd is, het staat in iedere genen geschreven, de reden dat je nu bestaat.

  Wapenbezit is echter ook verantwoordelijkheid, zoals autorijden dat ook is. En dat is niet iedereen gegeven, ook niet lieden in overheidsdienst die geacht worden verantwoording te hebben, het gebruik van wapens als dreigmiddel omdat intelligentie tekort schoot of de wereld even teveel werd of het ego de eigen omvang niet meer kon bevatten is geen zeldzaamheid, van de famillie of relatie drama’s met gebruik van vuurwapens is in bijna de helft van de gevallen een geuniformeerd beroep in het gezin aanwezig…..

  leuk om te weten…..de kans in Nederland om te sterven door een politie kogel is in procenten verhoudings gewijs groter dan om te komen door een verkeers ongeval……ongeveer 0,3 % meer kans in 2014…

  …de kans om slachtoffer te worden van een misdrijf gepleegd door de hobbydieren van anderen is dan weer verveelvoudigd sinds 2014. En als je de afweging moet maken of je kinderen wel de straat op kunnen of naar het zwembad of met de trein…..dan zouden alle alarmbellen moeten gaan rinkelen….vrijheid heeft enkel een kans als mensen weerbaar kunnen zijn.

  Voor slaven is het per definitie niet toegestaan over eigen leven te beschikken. Heeft u het recht in Nederland om uzelf en u famillie beschermen?

  Trump heeft compleet gelijk met zijn uitspraak, en een regering die geen leer trekt uit verschillende massa slachtingenen zijn bevolking weerloos houd en verder weerloos maakt is geen regering maar een ditatuur gericht op vernietiging van de eigen burgers.

  De EU wetgeving 2017/853 die ingaat in 14 september 2018 zal bijna alle wapenvormen verbieden, lokaal in ons land gaat de wet ook helemaal los op alle bewegende dingen, het komt eraan dus, totale weerloosheid en onderwerping. Misschien vast uw kinderen verkopen en u organen belenen, het recht op leven word per september weer verder weggenomen.

  Liked by 2 people

 8. Scrutinizer // mei 5, 2018 om 09:50 //

  @Duchesne,
  Mooie reactie. Geheel mee eens.

  Like

 9. Duchesne // mei 5, 2018 om 11:17 //

  …thx Scrutinizer, maar is het niet diep droevig dat dit een punt is van discussie, het recht mogen hebben jezelf en je famillie te beschermen…..

  Like

 10. Wanneer een overheid niet bij machte is om de veiligheid van zijn eigen burgers te waarborgen, dan doe je dat als burger zijnde, zelf.

  Kortom, ’t is links- of rechtsom,…’t is óf het 1, óf het ander.
  Meer smaken zijn d’r niet !

  Like

 11. skeeter // mei 5, 2018 om 18:14 //

  een overheid kan dat zowiezo niet waarborgen Axel, het is gewoon een smerige verkoop leugen. Waar ik bijvoorbeeld woon duurt het minimaal 45minuten voor een politie verschijnt op een rapport van inbraak oid,

  Like

 12. Te absurd voor woorden!
  In 45 minuten kun je reeds dood en begraven zijn.

  En het klopt id., dat ‘niet kunnen waarborgen van de veiligheid’ is niet bepaald een probleem dat sinds gisteren bestaat.

  Kortom, is je leven je lief, hou je je persoonlijke veiligheid in eigen hand.
  Geeft een wel zo goed gevoel!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s